Politika Džudi Kuo na Twitter-u

EU vs Disinfo: Dezinformacije zaoštravaju odnose Crne Gore i Srbije

Jasan sažetak od strane intenzivne kampanje dezinformacija sa kojom se Crna Gora suočava u posljednja dva mjeseca prenio je EU vs Disinfo, saopštila je otpravnica poslova u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država Džudi Kuo.

“Dobri navodi vrijednog istraživanja”, navela je ona u Tvitu u kojem je podijelila link u kojem je prenijela tekst pod nazivom Denziformacije zaoštravaju odnose između Crne Gore i Srbije.

Podijeljenu situaciju oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti iskoristili su neki centri koji sa deziformacijama pokušavaju da  podstaknu podjele nalik na onima u Ukrajini, Jermeniji i Gruziji, navodi se na početku teksta kojeg je podijelika Kuo.

U izvještaju je navedeno da su nakon usvajanja Zakonu pojedini mediji, naročito oni u Srbiji, posebnu pažnju posvetili ovom pitanju.

“Analiza štampe, ukazala je i na pošteno izvještavanje, ali i naglasila propagandu lažne vijesti koje su dostigle svoj vrhunac u prvoj sedmici januara”, navodi dalje EU vs Disinfo.

Kako ističu, prema Crnogorskom digitalnom forenzičkom centru, u posljednja tri mjeseca objavljeno je 35.000 članaka kokji se protive ovom Zakonu. Kako je izvještavano, 20.000 ovih vijesti stiglo je iz Srbije, 9.000 iz Bosne i Hercegovine.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Sve će to đukan doves u red.

Mitar
Gost
Mitar

Dzudi potpuno si pogrijesila!!! Vijesti iz Srbije nas apsolutno ni malo ne interesuju tako da ako nesto zaostrava odnose nesto je drugo u pitanju!!!

Goca
Gost
Goca

Mozda ti i poverujemo.

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Koliko kosta ovo ruse,a opet zalud nisu ni Srbi ludi da jedini ostanu sa njima

Send this to a friend