Politika

Evo gdje će Novu godinu dočekati crnogorski ministri i poslanici

ilustracija

Predstojeće praznične dane crnogorski ministri i poslanici vide kao rijetku priliku da odmore od intenzivnih poslovnih aktivnosti kojih je, s obzirom na sve što se dešavalo u godini na izmaku, za neke bilo i previše, pa će Novu godinu uglavnom dočekati u svojim domovima sa porodicom ili bliskim prijateljima.

Većina njih o praznicima zapravo još nije ni počela da razmišlja, a ukoliko ipak odluče da najluđu noć dočekaju van kuće to svakako neći značiti i odlazak van države.

U Ministarstvu odbrane godina na izmaku bila je puna izazova, pa se prvi čovjek tog resora Predrag Bošković praznicima raduje jer će bar tih nekoliko dana biti bez obaveza.

„Još nijesam odlučio gdje ću provesti novogodišnje praznike, ali ću u svakom slučaju biti u krugu porodice. Imajući u vidu da je godina na izmaku za Ministarstvo odbrane bila izuzetno zahtjevna, a samim tim i za mene lično, praznici su rijetka prilika da se nekoliko dana provede bez poslovnih obaveza“, rekao je ministar Bošković.

Bošković

Njegov kolega iz resora za ljudska i manjinska prava Mehmet Zenka Novu godinu tradicionalno slavi u porodičnom ambijentu.

„Novogodišnju noć ću proslaviti sa porodicom i prijateljima jer taj praznik dočekujem u porodičnoj atmosferi i sa onima koji mi najviše znače“,  rekao je Pobjedi Zenka.

Praznovanje u porodičnom ambijentu biće izbor i ministara prosvjete Damira Šehovića, pravde Zorana Pažina i finansija Darka Radunovića. Svi oni ostaće kući, kako bi se posvetiti najbližima.

Zenka

Gdje će dočekati da otkuca ponoć crnogorski šef diplomatije Srđan Darmanović još nije odlučio.

„Znam samo da ću biti sa suprugom, ali još ne znam gdje“,  rekao je Darmanović.

Za razliku od njega, ministarka javne uprave Suzana Pribilović ipak zna gdje će.

„Biću kući u Budvi“,  rekla nam je ona.

Poslanik Demokratske partije socijalista Luiđ Škrelja svaku Novu godinu dočekuje u krugu porodice i prijatelja, pa kaže kako nema razloga da tako ne bude i ove.

Premda ni on još nije odlučio gdje će je dočekati, nekoliko ideja za najluđu noć ipak ima na umu. Boji se samo da to slavlje, kao što je bio slučaj za prošli doček, u medijima ne bude predstavljeno na pogrešan način.

Luiđ Škrelja

„Taj praznik svake godine dočekujem u krugu porodice i prijatelja. Nekada to bude u kućnoj atmosferi u Ulcinju, nekad odemo do Skadra ili Zabljaka. Drugi dan prošle Nove godine sam bio u hotelu “Splendid, tako da je i to jedna od opcija. Nadam se da ću sa suprugom i dvije ćerke, jer je treća otputovala u Ameriku, naći neki prijatan kutak gdje neću biti kao prošle godine izložen raznim podmetačinama“,  rekao je Škrelja.

Poslanik Ure Dritan Abazović ima običaj da svake godine sa društvom otputuje u inostranstvo, pretežno u istočni dio Evrope, kako bi tamo dočekali Novu godinu. Boji se, međutim, da će to ovaj put ipak biti izuzetak.

„Za predstojeće praznike još nemam plan iz razloga što su se poslovne obaveze zakomplikovale. Imali smo izbore u četiri opštine, a lokalni izbori nas očekuju i početkom naredne godine. Ako ipak odlučim negdje da odem, taj odlazak će svakako biti kratak na neka dva-tri dana. U suštini je to jedini period u godini kada sam slobodan i uvijek pretendujem da malo promijenim atmosferu i klimu i budem negdje van Crne Gore“,  kaže Abazović.

Abazović

Za njegovog kolegu iz Hrvatske građanske inicijative Adrijana Vuksanovića ova godina bila je uspješna, zbog čega neće propustiti priliku da je isprati u nekom lijepom ambijentu u Podgorici.

„I ovu Novu godinu ću dočekati u Crnoj Gori sa prijateljima u lijepom i relaksirajućem ambijentu u Podgorici i iskreno se radujem tome. Ova godina je bila intenzivna, dinamična, ali i uspješna na političkom, društvenom, pa i na mom ličnom planu. Predstojeći praznici će biti prigoda da svi zajedno uhvatimo predah kako bi krenuli u sve ono što nas čeka u narednoj 2018. godini“,  rekao je Vuksanović.

Milan Knežević

Za razliku od svojih kolega, poslanik i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović imun je na prazničnu euforiju.

„Novu godinu već dugo ne slavim zato što je januar mjesec sam po sebi pun slavlja. Onima koji slave želim sve najbolje i najljepše, a što se mene tiče kao i svake godine biću u svom mjestu u Manastiru Morači. Bez bilo kakve euforije, jer tome nijesam sklon“,  rekao je Danilović.

Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da bez pasoša, koji mu je oduzet kao mjera nadzora u sklopu optužnice za državni udar, nema puno izbora kada je riječ o predstojećim praznicima.

„Pošto su meni uzeli pasoš ja Novu godinu mogu da slavim ili u Višem sudu ili u Tužilaštvu. Ja nemam đe drugo“, rekao je Knežević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mileva
Gost
Mileva

MOGU ONI ĐE GOD OĆE. UMIJU DA PLEŠU

Mladen
Gost
Mladen

Neka ti je sa srecom docek zasluzio si!

peki
Gost
peki

znamo za Brajovica da ce u hotel Ramada

Dejo 6 mil 🌴🌵
Gost
Dejo 6 mil 🌴🌵

Pusti ti peki brajovica 😂rano si počeo 😂nadji ti peki djevojku 👍koliko imaš godina 🍁

peki
Gost
peki

godina dovoljno ali djevojka me nece nijedna….nema se za Novu bez po ovih trgova….rekose bice snijeg…oprosti za Brajovica

anonim
Gost
anonim

Sa povećanjem PDV-a i poskupljenjem struje čestitke stižu. Nego neka nam Nova donese zdravlja i mira.

Dejo 6 mil 🌴🌵
Gost
Dejo 6 mil 🌴🌵

A sto mislite da napravim ja jedan hotel od jedne mil. ……učenici mučenici ljubim vam soj profesori direktori niste moj broj. ……..majka mi je rekla ako budem dobar obećala mi je bmw z4 novi a za novu godinu ću se osisati da maknem brigu okupati da uđem čist i treba nešto crveno da obučem a ja verovali ili ne nemam… Više »

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Zabolje me đe će, a znam đe bi trebali da je sreće. Bar ovi vladajući.

amo
Gost
amo

Zabolje me dje ce oni za novu godinu,znam da meni stizu cestitke od EPCG,T-com,vodovoda,izvrsitelja itd.A sto ne napisaste dje ce premijer i buduci presjednik da slave,sigurno nece sa ovijem narodom!

Arso
Gost
Arso

Škrelja će u odijelu da pliva u bazenu sa prijateljima. Tradicionalno

Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Narode dje ce te vi docekati novu godinu..imate li sto mrco spremiti..koji kolac…to je pojam za vas..dobro i za leb ako imate..a cestitku smo vec dobili..struja epcg nam cestita poskupljenjem…

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Dje ce 1 podgoricka familija od 4-5 clanova sa oko 500 do 600 eura mjesecnih prihoda?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Na trg i slušat Tonija Cetinskog. Mi smo izabrali ove što mogu da biraju đe će i kako će dok mi mrznemo po trgovima zadovoljni jer su nam doveli dobre i kvalitetne muzičare.

Ilija
Gost
Ilija

Ko je taj Cetinjski?
Znam samo Sv.Petra.

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

Što to podgorička? Da se nijeste za drva istrošili i za prtenice?
Kako je ovima po sjeveru,vama.je ka na Floridu.

joko
Gost
joko

Nova Godina svakako im stiže ka’ i nama pa im da’ bog da im i bude ka nama!

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

E,vidiš tu je kvaka.
Trebalo bi da bude nama kao njima,pa dabogda.
Ali naša pizma neda.
U pamet se ,pa mijenjajte vlast..svake godine vam je ista priča

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Tako je moj Idrize jer ako njima bude ko nama sad mi nećemo moć preživjet ni uz pomoć trikova.

Mirko
Gost
Mirko

Dritan nema od cega da odmara posto godinu i vise nista nije radio,a i muka mu je da nacinje onih 80000 sto je prijavio.

Saveljic
Gost
Saveljic

Kako vas nije sramota da pisete o ovim parazitima, dok narod jedva sastavlja kraj sa krajem, vi nas smarate sa njima, kao da su oni nesto bitni.Bitni su samo da rade svoje poslove za koje su izabrani i koje nikako ne rade vec se samo manekenisu zahvaljujuci ponajvise Vama tj medijima

Rambo
Gost
Rambo

Odlican odgovor , pravi i istinit . Zamisli novinare koji pisu o tome dje ce koji politicar potrosit koju hiljadu a narod nema leba da jede

Vaso
Gost
Vaso

Neka nema.Neće nikad ni imati
dok je vlast ovakva

ana
Gost
ana

gdje će njihovi šefovi MILO i FI-IP. znam kad su čekali u hotel PLAŽA u H. NOVI

@@@
Gost
@@@

Sad mogu mnogo vise

apsurd
Gost
apsurd

Prebačili su Plažu u Dubai, na đedovinu.

Send this to a friend