Politika

Evo šta će poslanici u srijedu pitati Markovića

Sjednica premijerskog sata na kojoj će predsjednik Vlade Duško Marković odgovarati na pitanja poslanika biće održana u srijedu, a sjednici će ovoga puta prisustvovati i poslanici Demokratskog fronta.

U ime kluba poslanika DF, Nebojša Medojević pitaće Markovića šta će Vlada i premijer uraditi kako bi se “prevazišla duboka politička, ekonomska i bezbjednosna situacija u Crnoj Gori”.

Poslanik DPS Branimir Gvozdenović pitaće premijera o turizmu.

“Koliko kontinuirano dobri rezultati koje ostvaruje turizam u Crnoj Gori doprinose rastu crnogorske ekonomije i kakvi su konkretni benefiti od turizma? Koje aktivnosti Vlada planira da sprovede u narednom periodu kako bi se Crna Gora dodatno približila viziji visokokvalitetne i u svjetskim razmjerama respektabilne turističke destinacije, kakve povlastice po pitanju izgradnje i upravljanja turističkim kapacitetima mogu očekivati domaći i strani investitori, navodi Gvozdenović u pitanju.

U ime kluba manjinskih stranaka, poslanik HGI Adrijan Vuksanović tražiće od premijera komentar na saznanja da Ministarstvo kulture kandiduje Bokeljsku mornaricu za UNESCO-vu listu nematerijalnog kulturnog blaga, izostavljajući u samom tekstu kult, Sv. Tripuna i ime hrvatskog naroda.

Vuksanović će i ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića pitati da li je u planu rekonstrukcija zgrade Centra bezbjednosti u Tivtu.

Poslanik Socijaldemokrata Mićo Orlandić pitaće premijera šta Vlada preduzima ili namjerava da preduzme za bolju valorizaciju šumskog bogatstva Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dosta je bilo
Gost
Dosta je bilo

Jesu li ga spasile pare od naknada za majke?

ana
Gost
ana

predstava.. dopunski sat za hroničnog lažova..

Riki
Gost
Riki

Sve nezgodna pitanja.

Send this to a friend