Politika

Evo šta od nepokretne imovine imaju crnogorski političari

Skupština Crne Gore

Nije sve u stanovima, ima nešto u šumama, livadama i pašnjacima… Sa apsolutnim, ili udjelom u vlasništvu, 13 crnogorskih poslanika gazduje sa ukupno 1.038.894 metra kvadratnih šuma, kao i najmanje 133.302 kvadrata livada i pašnjaka, proizilazi iz njihovih imovinskih kartona. Poređenja radi, 46 odsto površine Crne Gore, prema podacima Monstata, je pod šumom. Od toga 0,1 odsto je u vlasništvu 13 zastupnika naroda u parlamentu, piše Pobjeda.

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, tako, ima najviše šume, ima po 25 odsto vlasništva nad dva zemljišta sa šumama veličine 10 i 74 hektara, što je ukupno 210.000 metara kvadratnih. Posjeduje 50 i po 25 odsto vlasništva nad tri kuće od 360, 80 i 120 kvadrata. Mandić ima udio od 50, kao i po 25 odsto vlasništva nad tri pomoćna objekta kvadrature 73, 120 i 100 metara.

U vlasništvu nekadašnjeg ministra održivog razvoja i turizma i aktuelnog potpredsjednika parlamenta Branimira Gvozdenovića je oko 85.000 kvadrata pod šumom. Dvije površine, od 79.826 i 2.865 kvadrata su isključivo u njegovom vlasništvu, dok nad preostale dvije šume, od 10.470 i 2.276 kvadrata, dijeli vlasništvo sa 33 i 17 odsto udjela. Gvozdenović ima i 33 odsto vlasništva nad livadom od 11.523 kvadrata, a posjeduje i polovinu voćnjaka od 967 i njive od 151 kvadrat. Vlasnik je, takođe, stana od 68, kao i polovine kuće od 55 kvadrata.

Dvije šume od 25.831 i 32.798 metara kvadratnih posjeduje i predsjednik Administrativnog odbora i poslanik DPS-a Luiđ Škrelja, a takođe je vlasnik i pašnjaka od 11.854 kvadrata.

Takođe dvije šume, od 1.203 i 376 kvadrata, ima i Mićo Orlandić, predstavnik Socijaldemokrata. On je osim toga vlasnik i četiri livade kvadrature 430, 401, 271 i 231 metar, kao i pet njiva od 501, 432, 310, 140 i 120 kvadrata. Orlandić posjeduje i pašnjak od 406, kao i vinograd od 54 kvadrata. Vlasnik je kuće od 95 i dvorišta od 436 kvadrata, a na njegovo ime upisano je i 50 odsto vlasništva nad ruiniranom pomoćnom zgradom i 66 odsto nad trstik močvarom druge klase.

Srđan Milić iz Socijalističke narodne partije ima udio od 50 odsto vlasništva nad dvije šume od 3.440 i 409 kvadrata. Sa 50 i 33 odsto vlasništva, Milić posjeduje i dvije kuće od 131 i 544 kvadrata.

Predsjednik parlamenta i lider Socijaldemokrata Ivan Brajović vlasnik je šume od 40 i livade od 10.731 kvadrata. Posjeduje, takođe, dva stana od 95 i 32 kvadrata, kao i kuću sa prizemljem, jednim spratom i potkrovljem od 130 kvadrata. Šumu od 1.870, pašnjak 60.167 i livadu od 170 kvadrata ima i poslanik DPS-a Obrad Mišo Stanišić. On je, takođe, vlasnik stana i vikendice od 82 i 51 kvadrat.

Udio od 25 odsto vlasništva nad šumom, livadom i zemljištem, čija kvadratura nije precizirana, ima i Strahinja Bulajić iz Demokratskog fronta. Bulajić posjeduje još jednu livadu od 1.000, kao i tri stana od 73, 64 i 32 kvadrata. Ima 37 odsto vlasništva nad zgradom od 410, i 12 odsto nad građevinskim zemljištem od 450 kvadrata.

Sa udjelom od 25 odsto, vlasništvo nad dvije šume sa neplodnim zemljištem, od ukupno 6.612 i 878 kvadrata, ima i Veljko Vasiljević iz DF-a. Vlasnik je, takođe, stana od 60+38 kvadrata, garaže 18, kao i dva poslovna prostora od 54 i 38 kvadrata.

Miodrag Radunović iz Demokratske partije socijalista u vlasništvu ima livadu i voćnjak od 9.529 i 5.318 kvadrata. Posjeduje i dva stana površine 106 i 45 metara kvadratnih, kao i kuću od 88 kvadrata izgrađenu 1970. godine.

Njegov kolega iz stranke i poslanik Filip Vuković ima dvije livade od 963 i 797 kvadrata, a vlasnik je i zemljišta od 91, porodične stambene zgrade 120 i dvorišta 500 kvadrata.

Slaven Radunović, predstavnik DF-a u parlamentu, ima dva pašnjaka veličine 10.374 i 14.412 kvadrata, od kojih je jednog apsolutni vlasnik, dok za drugi dijeli udio u vlasništvu od 33 odsto. Vlasnik je tri stana od 94, 200 i 67 kvadrata, od kojih nad jednim ima udio u vlasništvu od 25 odsto, dok je preostala dva apsolutni vlasnik. Radunović je vlasnik i dvije garaže kvadrature od po 13 metara.

Livadu od 43 kvadrata ima i poslanica DPS-a Aleksandra Vuković, koja je vlasnica i kuće od 51 kvadrat.

Stan, kuću ili bilo koji drugi oblik nepokretne imovine u svom vlasništvu nema 13 poslanika. Poslanici DPS-a Mirsad Murić, Maja Bakrač, Željko Aprcović, Nikola Rakočević, Sanja Pavićević, Marta Šćepanović i Miloš Nikolić nemaju nepokretne imovine, a istu sudbinu dijele i njihove kolega iz  DF-a Milan Knežević i Demokrata Aleksa Bečić i Boris Bogdanović. Nepokretnu imovinu na svoje ime nemaju ni potpredsjednik parlamenta i poslanik Force Genci Nimanbegu, kao ni poslanik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ko zna
Gost
ko zna

“Livadu od 43 kvadrata”… hahahhahah

Ema
Gost
Ema

Pih, muka mi je više od popisa imovine! Bogataš je onaj ko ima zdravu, normalnu porodicu, da vas vidim, “bogataši”, kako tu stojite! Da li je beton najvrednija čovjekova tekovina?

Četnik sviss
Gost
Četnik sviss

Za mica orlandica je svijet čuo i za školu BlažO jokov orlandic. 👍

Četnik sviss
Gost
Četnik sviss

I ja ću se upisati u listu strijelaca 👍

zamalo
Gost
zamalo

Da su se šuma držali u životu, narod bi bio mirniji bez njih danas…

Zeca
Gost
Zeca

Kucica od 51 i livada od 43…Greotice…

...
Gost
...

Kraljica. ima pamet, ljepotu i obrazovanje. A ti?

Gost
Gost
Gost

Naše političarke i političari iz Skupštine su pravi bogataši. Dobro nisu baš svi. Pojedini. Evo npr. Marta Šćepanović iz DPS-a nije. Niti ima nepokretne imovine, i vozi stari Fiat Punto iz 1999 godine. Biće dobro narode moj.

Momak
Gost
Momak

Marti je sve uzalud.

Pjer
Gost
Pjer

Svi imaju najvise sume zlu netrebalo

peca
Gost
peca

Bilo bi zanimljivo objaviti podatke šta su jamili prvobitnom akumulacijom kapitala (da ne rečem prljavog) u nazad 25 godinaa a ne šta su naslijedili !

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Potpuno beskorisne informacije jer je dosta toga naslijeđeno. Dajte informaciju o tome što je u zadnjih 25 godina prešlo u njihovo vlasništvo i vlasništvo članova uže porodice ( žena i đeca).

Totto
Gost
Totto

shta je shumaraaaa

malik
Gost
malik

Vidim skoro svi imaju neke pasnjake.
Ljudi moji pa sto ne idu da ispasu to nego zivot nam uzese baveci se politikom

Pravnik
Gost
Pravnik

Odakle Slavenu Radunovicu stan od 200 kvadrata? Odakle Nebojsi Medojevicu stan od 150 kvadrata? Odakle im firme? Odakle im njihovoj ženi i djeci privatne firme, automobili i ostalo? Odakle Zarku Rakcevicu poslic sa zastavama CG od kojih je prihodovao milion eura? Odakle Misku Perovicu i Zeljku Ivanovicu stanovi po evropskim prijestonicama i bankovni racuni od po nekoliko miliona evra? Narode,… Više »

Greko
Gost
Greko

Trećina Podgorice je na zemlji Radunovica, i još puno toga im nije vraceno, nego si neznaven. A Medojević je bio konsultant u najvećim i najuspjesnijim privatizacijama, posebno velikih sistema u Srbiji. Nego, neka objasne Milo, Sveto, Brano i ekipa odakle njima stotine miliona kad nidje ništa nisu imali

Pravnik
Gost
Pravnik

Kazes Medo je vodio “uspjesne privatizacije” u Srbiji? 90-tih godina, kada je tom Srbijom vladao Slobodan Milosevic, u periodu kada su iz Srbije (tada SRJ) iznijete na Kipar milijarde maraka. Ako su to te “uspjesne privatizacije”, onda u potpunosti razumijem njegovu zaljubljenost u stanove trocifrene kvadrature. Ne zaboravi takodje da su Medojevica dovodili u vezu sa Zemunskim klanom. Otkud njegovoj… Više »

Klara
Gost
Klara

Ne tako davno Medo mi je bio komsija kao podstanar. Odjedanput kupuje se stan u zgradi dakoma blok 6 pa se prodaje pa se kupuje u Moskovskoj ulici penthaus. Cak i tazbini mijenja stan vjetovatno je osetljiv na tazbinu. Znaci da brzo ,,radi,, Svaka cast to je postenje Zato gladam koga glasam godinama Jer opozivija i postenje ……… a busaju… Više »

Klara
Gost
Klara

Kako da ne cijela PG su Rakcevici Radunovici i jos po neki
Smijesno imamo godina pa znamo

Marko-PG
Gost
Marko-PG

Slaven , kao i drugi Radunovići , imaju veliku zemlju i parcele više od 150 godina(od Vezirovog mosta do bivše kasarne prema Zagoricu).Dio zemlje je (živim u zgradi koja je napravljena na njegovoj zemlji)prodao i dobio veliki procenat u stanovima i tako je kupio stan od 200m2.To je jedna od najuglednijih porodica majka doktor a otac novinar ….sramno je kada… Više »

Gulag Nagib
Gost
Gulag Nagib

Naopasnije mutvode su ovi sto tobos nemaju nikakve imovine kao Becic.

Happy kid
Gost
Happy kid

Prosto mi se srce cijepa za njima. Greote, dje oni mogu ista da kupe od ove crkavice od po 2 000 sto primaju.. 🙁

Klara
Gost
Klara

Aljeksi je sve na tatu za svaki slucaj

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

Za ovoga cetnickog vojvodu je i normalno da je iz sume!

Daka
Gost
Daka

Ja nijesam poslanik a imam sigurno na selo 150 000 kvadrata što šume što pašnaka … Po 2e ne vrijedi kvadrat , daleko od puta daleko od svega . Mada i da vrijedi đedovina se ne prodaje ☺

bakardi
Gost
bakardi

neka mi ustupe sve ono sto primaju u raznorazne odbore i komisije i ja ne bih znao dalje nista ,ja to znam jer to gledam pocesce za razliku od ostalih . nazalost , , , , , , , , , , ,

Send this to a friend