Politika

Evropska agenda mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas Kancelariju za evropske integracije i u razgovoru sa glavnim pregovaračem Crne Gore i Evropske unije Aleksandrom Drljevićem i njegovim zamjenicima Ivanom Glišević-Đurović i Miodragom Radovićem rekao da očekuje redovan i efikasan monitoring realizacije naših obaveza u cilju daljeg unapređenja procesa evropske integracije prije svega odgovornijim odnosim različitih segmenata vlasti.

Razgovor sa Drljevicem (Foto: Vlada Crne Gore)

“Naša ključna politika je podizanje kvaliteta procesa integracije u EU. Treba dovesti reforme do kraja. Pred vama je ozbiljan posao”, rekao je Marković.

Ukazavši na potrebu efikasne koordinacije Kancelarije glavnog pregovarača i svih segmenata javne uprave Marković je naglasio da realizacija naših obaveza iz evropske agende mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti kako bi proces integracije Crne Gore u Evropsku uniju bio uspješno realizovan u predviđenom roku.

Razgovor sa Drljevicem (Foto: Vlada Crne Gore)

Na sastanku je analiziran naš integracioni proces. Zaključeno je da Crna Gora uspješno odgovara na izazove ali je ocjenjeno da je potrebno napraviti snažne iskorake kaoko u pogledu vremenskog okvira tako i u vezi sa kvalitetom samog procesa, za šta nova pregovaračka struktura predstavlja dobru osnovu.

Razgovor sa Drljevicem (Foto: Vlada Crne Gore)

Sastanku je prisustvovala i ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend