Politika

Evropska komisija: Vlada da ubrza političke i ekonomske reforme

Evropska komisija EK

Za Evropsku uniju (EU) je vrlo važno da Vlada u Crnoj Gori naredne mjesece iskoristi kako bi ubrzala političke porcese i reforme, poručila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

Na pitanje Radio-televizije Crne Gore (RTCG) u Briselu povodom najavljenje tehničke vlade, u Komisiji su poručili da ne komentarišu sastav nacionalnih vlada.

U Komisiji kažu da se raduju saradnji sa novom vladom u Crnoj Gori “koja će biti u mogućnosti da sprovede reforme koje se odnose na EU”.

“Crna Gora je u naprednoj fazi u procesu pristupanja EU i za nas bi bilo vrlo važno da vidimo da nova vlada iskoristi naredne mjesece kako bi ubrzala političke i ekonomske reforme. Naredno veliko postigniće za nas bi bilo da Vlada ispuni privremena mjerila za poglavlja 23 i 24, što će pomoći zemlji da napreduje u pregovaračkom procesu“, poručila je Pisonero Hernandez.

Ističe da je to pitanje detaljno i jasno istaknuto u izvještaju o napretku za Crnu Goru, koji je nedavno predstavljen.

Na pitanje kako u EK vide koncept eksretske vlade i da li je takav vid izvršne vlasti praksa među članicama EU, glavni portparol Evropske komisije Erik Mamer kaže da uloga EK nije da komentariše sastav nacionalnih vlada, kako u EU tako i van nje.

“Pozivam vas da sami donesete sud kakva je praksa u EU kada je riječ o izboru članova vlade“, kazao je Mamer.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE
Gost
MNE

Stop negotiations with EU, they are enemies of Montenegrins

Mili
Gost
Mili

This is the lie, serbian – russian propaganda, Montenegrins wants to be a part of modern Europien countries. Montenegro is EU.

MNE
Gost
MNE

EU supports Serbs, that’s why Montenegro should stop negotiations, because EU is doing against montenegrin nation

Anti EU
Gost
Anti EU

Montenegro doesn’t trust EU

Leon
Gost
Leon

Prekinuti pregovore sa neprijateljskom EU, pa neka sa Srbijom pregovaraju

Send this to a friend