Politika Kašćelan - Etgen

Evropska perspektiva Zapadnog Balkana interes i EU i regiona

Luksemburg će nastaviti da podržava proces integracija Crne Gore u Evropsku uniju, jer je evropska perspektiva Zapadnog Balkana interes i Evropske unije i regiona, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kašćelana sa predsjednikom Predstavničkog doma Luksemburga Fernandom Etgenom.

Kako je saopšteno iz Prijestonice, Kašćelan i Etgen razgovarali su o evropskoj perspektivi Crne Gore, privrednom razvoju zemlje nakon obnove nezavisnosti, rastu turističkog prometa i investicijama u turizam i poljoprivredu, izgradnji saobraćajne i druge infrastrukture, kao i o prioritetima prijestonice i države u narednom periodu.

“Kašćelan je zahvalio Etgenu na podršci Luksemburga evropskim integracijama Crne Gore. On je prenio želju Crne Gore da uči iz procesa integracija kako bi u perspektivi, kao članica Evropske unije, mogla da doprinosi zajedničkoj evropskoj budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Kašćelan je posebno istakao dobro razvijen sistem administracije u Luksemburgu, čija bi iskustva bila dragocjena u Crnoj Gori, posebno na lokalnom nivou.

“Etgen je ponovio da Luksemburg prepoznaje važnu ulogu Crne Gore za stabilnost regiona, ali i da će nastaviti da podržava njenu integraciju u Evropsku uniju. On je ohrabrio vlasti da nastave sa reformama i ispunjavanjem standarda”, dodaje se u saopštenju.

Kašćelan je prihvatio poziv Etgena da ga, sa crnogorskim članovima Zajedničkog savjetodavnog odbora komiteta regiona Evropske unije i Crne Gore, posjeti u junu tokom boravka u Luksemburgu.

Send this to a friend