Politika

Evropski liberali: Nema snažnog evropskog puta bez LPCG

Nema snažnog evropskog puta bez Liberalne partije, koja jeste važan faktor za demokratizaciju i dalji napredak Crne Gore, rekao je predsjednik ALDE Hans Van Balen na međunarodnoj liberalnoj konferenciji o novom evropskom putu Crne Gore i liberalnim rješenjima za dalje integracije.

Kako je saopšteno iz Liberalne partije, Van Balen je iskazao snažnu podršku ALDE grupe liberala u Evropskom parlamentu daljim integracijama Zapadnog Balkana.

“On je naveo da nema snažnog evropskog puta bez Liberalne partije koja jeste važan faktor za demokratizaciju i dalji napredak Crne Gore. ALDE grupa dio je vladajuće strukture u EU, Parlamenta, Komisije i Savjeta i bez podrške liberala nemoguće je donijeti bilo kakvu evropsku politiku ili agendu”, dodaju u LPCG.

Lider LP Andrija Popović kazao je da treba dobro razmotriti koja metodologija najbolje odgovara Crnoj Gori i da je naša država daleko odmakla, pokazala napredak u mnogim poljima i učinila stvari nezamislive prije samo deceniju.

“Naročito u oblasti obračuna sa visokim kriminalom, korupcijom i jačanja tužilaštva. Uprkos različitim sabotažama i antikampanjama koje i ovih dana traju na ulicama, Crna Gora se suočila sa velikim reformama. Ostaje pitanje konkurencije kroz poglavlje 8 kao najveći izazov”, naglasio je.

On je potvrdio da je LP spremna da nastavi da daje punu podršku zvaničnoj politici Crne Gore kao dio vladajuće većine i proevropskog bloka u Crnoj Gori te da prijatelji u Briselu to veoma cijene.

Potpredsjednik Liberalne Internacionale, svjetske organizacije liberala, Emil Kirjas kazao je kako se već decenijama govori o integracijama i da se mora konačno napraviti odlučujući korak naprijed, a da je nova metodologija pregovora prilika za to.

“On je iskazao snažnu podršku Crnoj Gori da sa LP bude sljedeća članica EU”, dodaju u toj stranci.

Potpredsjednik ALDE saveza i član Odbora za vanjsku politiku EU Ilhan Kjučuk podržao je dalje integracije i politiku proširenja EU na Zapadni Balkan.

“On je naveo da će se liberali u Evropi zalagati da se što prije sprovede takva politika prema regionu, a da će uloga LP u takvim integracijama Crne Gore biti veoma bitna. On je ukazao i na značaj rješavanja problema kroz institucije i jačanje dijaloga”, ističu u LPCG.

Konferenciju čiji je domaćin Liberalna partija podržali su LIBSEEN mreža liberala Jugoistočne Evrope i ALDE savez liberala Evrope, treća najjača politička grupa u EU.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
PjerSramotan covjekmrkelaPura maliVesko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pjer
Gost
Pjer

Daleko ste vi moj Pura od Liberala
U stvari vise ih u CG siguran sam i nema
Jednoga kukavnoga

Sramotan covjek
Gost
Sramotan covjek

Moram se nasmijati.

mrkela
Gost
mrkela

Dadoše Budvu četnicima da Srbi izađu na more htjeli su dati i Državu ali nijesu imali kapaciteta .

Pura mali
Gost
Pura mali

Liberali u litije, dobrodošli!

Vesko
Gost
Vesko

Ovi Popovićevi nisu ni blijeda kopija Perovićevih liberala

Mihailo
Gost
Mihailo

Bravo Liberali ! Sa liberalima do EU !

Send this to a friend