Politika

Evropski pokret: Seksizam ako se ne opaža i prećutkuje postaje dio legitimnog ponašanja

Draginja Vuksanović Stanković, FOTO: Pobjeda

Evropski pokret u Crnoj Gori najoštrije osuđuje govor mržnje i izraženi seksizam i mizoginiju izvršnog direktora Srpske kuće Emila Labudovića prema poslanici SDP-a Draginji Vuksanović Stanković, saopšteno je iz tog Pokreta.

“U javnom medijskom prostoru Crne Gore seksistički sadržaj i govor mržnje nije nikakva novost. Bez obzira na stalne edukacije, promocije etičkog medijskog izvještavanja i odgovornog novinarstva, pojedini naprosto ne mogu da izađu iz duboko ukorijenjenog patrijarhalnog i mizoginog odnosa prema ženama. Njihov jedini način komunikacije sa ženama, a posebno sa uspješnim i društveno aktivnim ženama, je javno iskazivanje što više vulgarnosti i seksizma”, navode u saopštenju.

Iz Evropskog pokreta ističu da ono što Labudović mora da zna jeste da nijedna njegova izjava, niti uvreda, neće uticati na žene niti će ih uplašiti, a još manje zaustaviti da vrijedno rade i grade budućnost pristojnoj i modernoj Crnoj Gori.

“Ovim putem naglašavamo i upozoravamo da ako se seksizam ne opaža i prećutkuje on postaje dio legitimnog ponašanja, „alat“ kojim se održava istorijska nejednakost društvene i ekonomske moći, sredstvo diskriminacije”, poručuju u saopštenju.

Evropski pokret u Crnoj Gori javno osuđuje seksistički ispad Labudovića i očekuje od njega kao i od političke organizacije koju predstavlja javno izvinjenje ne samo poslanici Vuksanović Stanković, već i svim ženama Crne Gore.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
MajdaKomitasekvoja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Komita
Gost
Komita

Draginju na celo svih patriotskih snaga

sekvoja
Gost
sekvoja

Draginja, nastavi da ih gaziš!

Majda
Gost
Majda

Pa što sad cvili, ako gazi?

Send this to a friend