Politika

Evropski tim za Herceg Novi: Čestitamo 1. maj, imperativ da svaki sugrađanin bude zaposlen

Na današnji praznik rad, 1. Maj, našim sugrađanima još jednom poručujemo da ćemo razvijati Herceg Novi tako da građanin prije svega bude zaposlen, dobro plaćen, ali i zadovoljan i zaštićen na radu, saopštili su danas iz Evropskog tima za Herceg Novi.

“Naš tim posjeduje kadrovski potencijal da vodi grad, u ispunjenju prevashodnog cilja – zapošljavanja svih 1.100 sada nezaposlenih građana, čime bismo pitanje nezaposlenosti u potpunosti neutralisali”, navode u toj koaliciji.

Kako dodaju, fokusiraće se na stimulisanje razvoja preduzetništva kao najboljeg mehanizma za kreiranje novih radnih mjesta, posebno u oblasti turizma, usluga, logistike i poljoprivrede.

“Podrškom usvajanja planova, prije svega želimo da podstaknemo zainteresovane investitore da što prije započnu investicije u hotelske sadržaje. Planirana industrijska biznis zona u Igalu omogućiće razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i zaposlenje za najmanje 300 lica, koliko i servisnoj zoni u Bijeloj, koja će aktivnostima biti komplementarna uslugama koje za mega jahte nudi Porto Montenegro”, navode u koaliciji Evropski tim za Herceg Novi.

Kroz smanjenje naknada, taksi i brojnim drugim olakšicama će, kažu, raditi na intenzivnoj saradnji sa investitorima koji započinju projekte na teritoriji tog grada.

“Na ovaj način ukupni poslovni ambijent će se u značajnoj mjeri unaprijediti i biti atraktivan za domaće i strane investitore, što predstavlja preduslov za dalje jačanje preduzetničke kulture i doprinos rješavanju nezaposlenosti mladih. Nova zapošljavanje biće mjera našeg odnosa prema lokalnoj ekonomiji, poboljšanju kvaliteta života građana i put koji vodi u promjene za bolji Novi”, poručuju iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Send this to a friend