Politika

Evropski tim za Herceg Novi: Obnovićemo fasade na stambenim zgradama, izgraditi modernu autobusku stanicu i sanirati kružni tok u Meljinama

Evropski tim za Herceg Novi jedini od svih političkih subjekata koji učestvuju na lokalnim izborima 9. maja ima konkretne projekte koji će omogućiti udobniji život sugrađanima, ali i boravak turista u našem gradu, saopšteno je iz ove koalicije.

Kako dodaju, programom je definisan čitav niz mjera u oblasti saobraćajne, komunalne i druge infrastrukture.

“Staru rasvjetu zamijenićemo novom, led rasvjetom i nastaviti osvjetljavanje ruralnih djelova grada. U prvoj fazi obnovićemo fasade na stambenim zgradama užeg gradskog jezgra. Opremićemo urbane centre i šetališta novim sadržajima i funkcionalno povezati Citadelu, Kanli Kulu, Forte Mare i Španjolu”, najavljeno je iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Prema njihovim riječima, programom je definisano i uređenje Savinske Dubrave, sanacija parking prostora stambenog bloka u ulici Stjepa Šarenca (limene garaže), kao i postavljanje ograde na parapetu zidina na trgu Belavista.

“Uredićemo stepenište Herceg Stjepana do trga Belavista, pored Parohijskog doma do južnog ulaska Kanli Kule i stepenište Marka Bojnovića do trga Belavista, pored galerije Josip Bepo Benković ka Forte Maru”, saopštili su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Kako su dodali, na kvalitetniji i vizuelno ljepši način biće uređen ulaz u Crnu Goru na teritoriji Herceg Novog.

“Unaprijedićemo saobraćajnice od Kumbora do Kamenara i prilagoditi ih potrebama turističke ponude. Saniraćemo put na Luštici”, poručuju iz Evropskog tima za Herceg Novi.

U naredne četiri godine, kako kažu, u oblasti saobraćaja biće realizovan čitav set projekata koji podrazumijeva, između ostalog, i projekat zaobilaznice oko Herceg Novog.

“Izgradićemo novu i modernu autobusku stanicu, nova parking mjesta i garaže, urbanu pješačku zonu i izraditi Studija dugoročnog razvoja gradskog i prigradskog saobraćaja na teritoriji opštine kako bi javni prevoz bio funkcionalniji, efikasniji i prilagođen potrebama korisnika. Saniraćemo kružni tok u Meljinama koji sada tokom sezone kiša plavi”, rekli su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Programom Evropskog tima za Herceg Novi planirano je i promovisanje investicija i razvoj obnovljivih izvora energije, smanjenje emisije štetnih gasova i promjenu ponašanja koja ugrožava održivi urbani razvoj.

“Riješićemo pitanje deponije za odlaganje komunalnog otpada i posebne deponije za odlaganje građevinskog zemljišta i kompostane zelenila. Asfaltiraćemo preko 200 km puteva. Uredićemo saobraćajnu signalizaciju i regulisati saobraćajne tokove u gradu, kako bi kretanje učinili sigurnijim i lakšim. Izgradićemo dvije biciklističke staze, a ugradnjom podzemnih kontejnera unaprijedićemo sistem odlaganja i odvoza otpada iz grada i dodatno rasteretiti grad tačkastih, kvartovskih, deponija”, zaključuju iz Evropskog tima za Herceg Novi.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NegraDZanin
Gost
NegraDZanin

Dzaba ce te krecit’🤣

Grom
Gost
Grom

Ajde u svakoj opštini okrečite fasade zgrada to bi bilo baš fino.

Jes, jes
Gost
Jes, jes

Imali ste kad.

Send this to a friend