Politika

Evropski tim za Herceg Novi: Skratićemo vrijeme za obradu zahtjeva građana, promjene 9. maja su neizbježne

Evropski tim za Herceg Novi će nakon preuzimanja vlasti značajno unaprijediti funkcionisanje lokalne samouprave kroz uvođenje novih IT rješenja što će značajno poboljšati kvalitet života svim našim sugrađanima, saopšteno je iz ove koalicije.

“U kontinuitetu ćemo edukovati zaposlene u administraciji kako bi povećali kvalitet njihovih usluga, efikasnost rada lokalne administracije i zadovoljstvo građana uslugama nadležnih službi. Skratićemo vrijeme potrebno za obradu zahtjeva građana. Modernizovaćemo informacione sisteme i stvoriti prilike za nove mogućnosti koje nude nove tehnologije”, navode iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Kroz nova tehnološka rješenja, kako dodaju, bolje će se upravljati i organizovati funkcionisanje grada, a to će istovremeno značiti i veće angažovanje građana u procesu donošenja odluka, ali i posvećenost osjetljivim kategorijama.

“Upravo tehnologija igra ključnu ulogu u preispitivanju načina na koji ćemo organizovati naš grad. Ali, tehnologija nije cilj sam po sebi, već sredstvo koje nam pomaže da donosimo bolje odluke kako bi gradili otvoreniji, transparentniji i participativni urbani sistem” objasnili su iz ove koalicije.

Kako ističu, programom koalicione liste definisan je i mehanizam za podsticanje inovacija i na taj način snažiti vještine i stručnost.

“Zalagaćemo se za osnivanje Fonda za inovacije na nivou Opštine”, kazali su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Prema njihovim riječima, usvajanjem Strategije pametne specijalizacije otvorene su nove mogućnosti za partnerstva, projekte i sredstva iz EU, dok će primjenom zakonskih podsticaja dodatno doprinijeti većem ulaganju privatnog sektora u inovativnu privredu

“Evropski tim za Herceg Novi je uvjeren da će birači 9. maja na Dan pobjede glas dati listi pod rednim brojem dva na glasačkom listiću, jer na taj način će omogućiti bolji razvoj našeg grada. Naša ambicija je da razvijamo grad po evropskom modelu”, zaključuju iz ove koalicije.

Send this to a friend