Politika

Fatić: Mitrović zaboravio šta su mu nadležnosti

Fatić

Zanimljivo bi bilo čuti od premijera Zdravka Krivokapića, kakva je veza između ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, resora koji pokriva Ratko Mitrović i “obnove pravoslavne duhovnosti“, o kojoj je ministar juče razgovarao sa partijarhom SPC Porfirijem, saopštio je poslanik DPS-a Bogdan Fatić.

“Nije jasno kakav je bio karakter ministrove posjete sjedištu srpske patrijaršije, da li je ona bila službena ili privatna. Ipak u oba slučaja, krajnje je neobično, a što je važnije i neustavno da se ministar bavi pitanjima koja su van njegove nadležnosti, jer su njegove ingerencije i ovlašćenja precizno definisani zakonom”, navodi se u saopštenju.

Dodaje da su o susretu obaviješteni putem zvaničnog sajta Srpske pravoslavne crkve koji je, nadaju se omaškom, Crnu Goru okarakterisao kao “republiku“, iako ona to nije od 2006. kada je obnovila svoju nezavisnost.

“Vjerujemo da će javnost imati prilike da čuje od ministra kakvi su mu planovi za “obnovu pravoslavne duhovnosti” i kakve veze ta aktivnost ima sa ministrom u sekularnoj državi, a posebno resorom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma”, zaključuje Fatić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mariole
Gost
Mariole

Fatiću, uz tebe smoo!

Miloje
Gost
Miloje

Apsolutno sve tačno, bez greške! 🇲🇪

Miloje
Gost
Miloje

Sve je objašnjeno u ovoj izjavi! Bravo!

Milan
Gost
Milan

Odlučno za Crnu Goru!🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Lena
Gost
Lena

Fatić apsolutno u pravu. Samo naprijed!

Ema
Gost
Ema

Tako je, Bogdane!

Send this to a friend