Politika

Filipović: Demokrate su asimilovale Crnogorsku

Ljubomir Filipović

Crnogorska ipak neće izaći iz vladajuće koalicije u Budvi i pored brojnih neslaganja sa Demokratskim frontom, a to su najavili predsjednik partije Vladimir Pavićević i jedan osnivača Dragan Purko Ivančević, pišu Dnevne novine.

I pored toga Crnogorska nastavlja sa žestokim optužbama na račun DF-a na državnom nivou, a posebno je aktivan Pavićević koji se posebno okomio na lidera tog političkog saveza Andriju Mandića. Ipak, Pavićević je nedavno predložio budvanskom odboru stranke da zamrzne inicijativu za izlazak iz vlasti u Budvi, optuživši da je direktno ruši Mandić, te da neće dozvoliti da taj cilj i ostvari.

Milan Knežević kompromituje Demokratski front, a Andrija Mandić i Nebojša Medojević ga razbijaju po svim šavovima kako bi ga lakše prinijeli gospodinu Đukanoviću i DPS-u na tacni. Raduje činjenica i potvrda da je crnogorski građanin osviješćen i emancipovan i da stremi evropskom i normalnom načinu djelovanja u politici i komunikaciji”, saopštio je juče Pavićević.

Takvo političko mešetarenje Crnogorske kao da ne brine opoziciju u Budvi, koja je zdušna u ocjeni da je Crnogorska nebitna partija koja je, u stvari, “topovsko meso” Demokrata.

Upitan da prokomentariše poteze Crnogorske, bivši potpredsjednik Opštine Budva i nekadašnji funkcioner SDP-a, a sada kandidat za odbornika na narednim izborima Ljubo Filipović kaže da ova partija, stvarajući krizu vlasti u Budvi, pokušava da dobije na značaju na nacionalnom nivou.

“Žele da opravdaju povjerenje Demokrata i tako prečicom uđu u parlament. Niti Crnogorska, niti jedan drugi sastavni dio koalicije ne čini ništa da Budvu učini boljim mjestom za život Budvana. Sve vrijeme dovode ljude sa strane, zapošljavaju ih, grad nema strateško usmjerenje, organizuje čudne kulturne događaje. Stojimo u mjestu, ne održavaju se sjednice skupštine. Nije mi jasno gdje to vodi. Čak ih je suvišno i komentarisati, kao jednu lokalnu partiju, koja je iznevjerila povjerenje svojih birača”, navodi Filipović u izjavi Dnevnim novinama.

On smatra da se veći dio birača i funkcionera Crnogorske “asimilovao” u Demokrate.

“Mislim da se malo pita rukovdstvo Crnogorske, glavnu riječ imaju Demokrate”, tvrdi Filipović.

Šef Kluba odbornika Demokratske partije socijalista u Budvi Marko Vuković ističe za Dnevne novine da je veoma teško komentarisati ponašanje Crnogorske.

“Mislim da ni sami ne znaju šta rade”, kaže Vuković.

Na drugoj strani Vladimir Pavićević kaže da se odluka Crnogorske da se sačuva vlast u Budvi pokazala kao dobro rješenje, jer je ljudima dala šansu da donose dobre odluke. Ove navode je komentarisao funkcioner Crnogorske Dragan Ivančević, ističući da ta Pavićevićeva ocjena nije ni soliranje, ni izjava bez utemeljenja.

“Predsjednik naše partije je u punoj koordinaciji sa Opštinskim odborom i predsjedništvom u Budvi, kao i organima na državnom nivou, i sve što govori korespondira sa raspoloženjem unutar partije”, kazao je Ivančević za Antenu M.

On kaže da nema govora da predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević planira da “očisti” partiju od kadra koji se ne slaže sa zacrtanim putem partije i koji, navodno, negoduje zbog očiglednog približavanja Demokratama.

“Iako je avgust mjesec i odmori su, mi smo jako dobro informisani i nijedna reakcija nijednog zvaničnika pa i našeg predsjednika profesora Pavićevića nije na osnovu bilo čijeg pojedinačnog hira, već je to rezultat naše zajedničke odluke i procjene kako na lokalnom tako i na državnom nivou”, kazao je Ivančević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mikro
Gost
mikro

Dje si moja Crna Goro, Polovina oce za Beograd , drugi misle o Sarajevu i Tirani , a neki cak i o Istanbulu . Tivacani vec spremni za Zagreb . A t imoja usamljenice sama bez idje ikoga osim onih sto te kradu i muce,

Hgi
Gost
Hgi

Svi hrvati hoće za Zagreb ne samo Tivćani.

Neko Tamo
Gost
Neko Tamo

Ti kako si krenuo tebe će DPS da asimiluje kada im bude falilo

Lik
Gost
Lik

Politicari…to je posebna sorta neljudi sa kratkorocnim pamcenjem i bez obraza. Izgleda da je Filipovic zaboravio da je on bio podpresjednik opstine kada je dps vladao i kada su se desavala najveca krivicna djela i pljacke Budvanske opstine od strane dps-a i sdp-a kao njihovog partnera zadnjih 20 godina.

Libero7
Gost
Libero7

Dobro je purko naplatio ovo foliranje crnogorske kao vazda u koju je partiju bio samo njegov interes je bio u prvom planu

Banjora
Gost
Banjora

A reči mi jednog kome nije privatni preći iz bilo koje partije ili batali komentare.

Send this to a friend