Politika

Filipović: Đukanović da raspiše izbore

Ljubomir Filipović/Foto: Pr centar

Nakon što je danas paramentarna većina od 30. avgusta 2020. saopštila da je dala verbalnu podršku da mandatar bude Miodrag Lekić, analitićar Ljubomir Filipović u izjavi za CdM ocjenjuje da je najbolje rješenje da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović treba da raspiše izbore.

<<<Blažić: Krajnje je neozbiljno i neodgovorno mandatara verbalno predlagati<<<

“Imajući u vidu današnji neozbiljni performans nesuđene vladajuće većine koja se evo dvije godine ne može skrpiti, očigledno je da je i kod njih proradio racio, a moguće je, u stvari, i da je Dritan Abazović dobio ozbiljne packe u Vašingtonu”, kaže Filipović za CdM.

Kako sam sebi preveo ove njihove pravno-političke zavrzlame, ističe Filipović, tako ću pokušati to i sada da uradim – ako je vjerovati Demokratama, URA (sa satelitima iz SNP i CIVIS-a) neće ili bolje rečeno ne smije da potpisima podrži ovu vladu, i zato je nestavljanjem potpisa dala potpuno pravo predsjedniku Đukanoviću da prekine ovu agoniju i sprdnju sa državom i uradi jedinu poštenu stvar – da raspiše izbore.

“Da karikiram malo – u suprotnom bi sada svaki građanin mogao da dođe kod Đukanovića i kaže da ima verbalnu podršku 41 poslanika i traži mandat. Takozvanom verbalnom podrškom, što god to značilo, URA samo pokušava da sakrije svoju odgovornost i sebi da odstupnicu kako je se ne bi optuživalo za raspad dogovora”, zaključio je Filipović u izjavi za CdM.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bosi prkosi
Gost
Bosi prkosi

Kako su se evropa sad umirili …samo dodatak ili zamjena za URU …nadam se da gradjani nece glasati vise da postanu naaarod

Rambo ll
Gost
Rambo ll

Jedino Milo može da stane na kraj ovoj sprdnji što se dešava od 30.08. preko tzv „ekspertske vlade“, pa preko vlade Raška i Ranka,i sada ovog predloga Lekića za mandatara,bez potpisa podrške. U sva tri pokušaja sastavljanja skalamerija od nekakvih vlada,nijednog trenutka nije ispoštovana volja većine birača od 30.08.,pa bilo da je ta većina oko DF-a ili oko DPS-a. I… Više »

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Za lad Vam treba gospodine Filipoviću?

Raki
Gost
Raki

Ljubo dzaba ti je,DPS se nikada vise vratiti nece

Oli
Gost
Oli

Ja imam verbalnu podršku da ne plaćam struju,vodu,da ljetujem da sipam gorivo bez plaćanja..

Bula
Gost
Bula

Ljusa pitaj Mila je li imao potpise za 43. Vladu.

Ovo su ●●●
Gost
Ovo su ●●●

Preśednik države ne mora da, da mandat nikom može da raspiše izbore na svoju ruku može da da mandat najvećoj političkoj partiji u oarlamentu a to je DPS.Tolko o tebi i znanju, uđi i pročitaj ustav i zakon što se tiče izbora vlade izbora za održavanje izbora i drugo.

Semre Milo
Gost
Semre Milo

Bulica oni su trebali, da dođu na konsultacije kod Mila ko prvo.Drugo Milo odlučuje kom će dat mandat i oće li raspisati izbore postoje član ustava koji jasno, definiše.

misli malo
Gost
misli malo

43.oj vladi je on dao legitimitet sa svojim koalicionim partnerima

Vujović V.
Gost
Vujović V.

Realno bi bilo ali neće jer se kao DF ni DPS ne ide na izbore

Kuscho
Gost
Kuscho

Ti si nam Ljubo bio maler u izbornoj noci…nemoj ici na tv za sledecu izbornu noc molim te. Traume si prezivio a i mi sa tobom.

ElPatron
Gost
ElPatron

Dps ni 15 poslanika ne bi imao Ljuboooo 🤣

CRNOGORKA
Gost
CRNOGORKA

Milo Cara,sve ih sada zeznu
Da je Vjecna Crna Gora 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Smirnof
Gost
Smirnof

Fantasticmo! Milo ako je pametan obavezno da uruči mandat Ćakiju Lekiću. Da se do kraja izmedju sebe razbucaju jer ta nemoralna druzina nece izdrzati ni 10 dana zajedno.
E u kakav “sos” se Lekić uvalio kukala mu majka, i.a da ga razvukuju kao kore za bosanski burek!

Naroz
Gost
Naroz

Djukanović treba sačekati do podne ako su potpisi poslani poštom (do ponoći), ako nisu slijedi raspisivanje izbora u najkraćem zakonskom roku.

Belvedere
Gost
Belvedere

Cak je i bolja Vlada prva bila no ce ova bit bojim se… U ovu ce Vucic da se pita… Crkva Srbije i Beograd kolo vode…da se otme sve crnogorsko, ugovor su potpisali…. Nema nam vise povratka na vlas kano prije, to istorij politicke prakse ne pamti…samo se krunimo ka kukuruzi… A ce nas otvoreni balkan dotuc… Eno preletaju kod… Više »

GXF
Gost
GXF

Izbori da im pokaze narod gdje im je mjesto u vjecnu opoziciju

Milos
Gost
Milos

Izbori sad

Gernsheim
Gost
Gernsheim

E da je moglo tako kao što ovi srbo četnici kazu ne bi smo mogli zivjet od njih sad bi bile litije po ulicama CG i slavili bi uz četničke pjesme zato presjedniče raspiši izbore da mičemo ovu bagru…

Kotor 5
Gost
Kotor 5

Tako je Ljubo, realno bi bilo da predsjednik države raspiše izbore.

Marija
Gost
Marija

Greška Ljubo. Po članu 95 Ustava Predsjednik daje mandat na osnovu konsultacija sa partijama, dvojicom sudija Ustavnog suda i ombudsmanom. Kako predstavnici DFa, Demokrata, URE i SNPa nijesu došli na konsultacije, time su rekli da nemaju kandidata.
Sve ostalo je cirkus.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Opaa, i ja sam htio slično da kažem ali po narodski: oni njega nijesu ispoštovali da dođu na konsultacije a sada on treba da im povjeruje na “časnu pionirsku”. Ili još jednostavnije, ovo ti je kao da momak obavjesti đevojku SMS-om da su sada oni momak i đevojka.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Cirkus je ovo što si napisala, aj pročitaj taj član ponovo

roki
Gost
roki

Bravo Ljubo. Neka prekinu ovu sprdnju. Samo zakuvavaju

SANTA MARIJA
Gost
SANTA MARIJA

Da, ali ako raspise izbore Abazovic je jos dugo prmeijer, a to je najgore.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Nije nije, mislim da će mu od šamara što ih je popio u USA glava bubnjati do poslije izbora. Mislim da su mu rekli ds mu je džaba tih 21 milion, jer ako počne da ga troši i on će biti potrošna roba.

Zeta 🇲🇪
Gost
Zeta 🇲🇪

Bravo Ljubomire TRAŽIMO IZBORE NEĆE NAM SRBIJANSKI BIA i DF POSTAVLJTI KOĆE BIT U VLADI 🇲🇪

Moljević
Gost
Moljević

Koće ahahahah

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ahahah, bez tačke. Ahahah.

Stipe
Gost
Stipe

Ne nego će se pitati cia i hrvatske službe ..

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Gotovo je Ljubo.Dps ostaje u opoziciji i sad i dovijeka.

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Ja sam ti davno rekao ti pojma nemaš sve što si rekao sve je pogresno mislim na ovog „onajkojizna“ ti si im baksuz bio kao i pomfritije….

Gernsheim
Gost
Gernsheim

Kako su smješni ovi botovi neće da se pomire stim da su u prošlost otišli i oni a i DF , URA i Demokrate….

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Moj druže @Gernsheim, možda nijesi primjetio, ali @Onajkojizna je bio užasno aktivan pred izbore, a onda je potpuno ugasio, kao da je iznenada dobio posao. Neki Uraš? Da li se sada uplašio za posao pa se vraća na stare metode? Sigurno.

Edo
Gost
Edo

Kako su vam zatrovali mozgove, prosto ste za žaljenje

Bula
Gost
Bula

Koliko ljubitelja DPSa na CDMu!
Sudeći po lajkovima.
Realna prica skroz.

Mane
Gost
Mane

DA je dobio upozornje u US – DF ne moze u Vladu. Ovo je bio samo performance za glasace, ovako ce svu krivicu svaliti na MDj i sacuvati biracko tijelo.

Kokot
Gost
Kokot

Borba protiv kriminala i korupcije mora da se nastavi.Ništa od izbora.

Edo
Gost
Edo

Važi 🤣🤣🤣

Marija
Gost
Marija

Upravo je verbalnom podrškom Predsjednik dao Abazoviću mandat prošli put. Već je praksa uvedena. Šta imaš na to reći?( Akde objavite komentar, ako smijete).

CRNOGORKA
Gost
CRNOGORKA

Glasali su u parlamentu za Abazovića

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Bravo ti ga što smiješ izraziti svoje mišljenje. Pa ipak živiš u demokratskoj državi a ne u tamo nekoj Kini, Sjevernoj Koreji, Rusiji ili neuspjelim kopijama.

Nino🇲🇪🇲🇪
Gost
Nino🇲🇪🇲🇪

Tako ce i biti,nece nam ga odje cetnici vitlati !!!

Tutto Passa
Gost
Tutto Passa

Nego što će, on se pita a ne oni.
Ili neka da mandat, nekom iz DPS da obezbjedi izbore i kraj.Zna se što je cilj, ovoj tkz većini od 7 partija i 8 dana sklapanja pakta sa spc i BIA.

Send this to a friend