Politika

Filipović: URA sve nervoznija, popustiće pred zahtjevima DF-a

Ljubomir Filipović

Dok lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ide u Ostrog na konsultacije sa mitropolitom crnogorsko primorskim Amfilohijem o sastavu nove vlade i političkim potezima, budvanski Odbor ove partije poručuje da je nedopustivo da popovi MCP dolaze da okade zgraru Opštine Budva, uz upozorenje da takvim činom novoizabrani predsjednik Opštine Budva Marko Carević (DF) stvare podjele među ljudima.

<<<Sveštenici SPC osveštali zgradu Opštine Budva i čestitali Careviću<<<

Budvanska URA doživjela je da bude odbačena u metropoli turizma od strane aktuelne vlasti koju čine DF i Demokrate. URA je ranije bila dio koalicije jer je njihov glas bio potreban za većinu u parlamentu. Sada, kada im njihov glas ne treba, URA je ostavljena po strani,  ljuta na svoje nekadašnje koalicione partnere koji pokazuju svoje političko lice.

URA na državnom nivou je dio nove palrlamentarne većine zajedno sa koalicijom Za budućnost Crne Gore koju predvodi DF i koalicijom Mir je naša nacija okupljenu oko Demokratske Crne Gore, sa kojima će sastavljati novu vladu.

Analitičar Ljubo Filipović, komentarišući ovu situaciji kaže da, DF najvjerovatnije kažnjava URA-u u Budvi zbog principijelnih zahtjeva URA da mjesta u bezbjedonosnom sektoru ne smiju da pripadnu Demokratskom frontu.

“URA je prešla Rubikon i nema nazad. Ona će na kraju na ovaj ili onaj način popustiti pred zahtjevima Fronta, kao što su i postupili kada su se odrekli ekspertske vlade. Ono posljednje čega se drže je da Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević ne uzmu bezbjedonosni sektor. Kao da je važno hoće li oni lično ili neko lojalan njima obavljati te funkcije”, jasan je on.

Filipović napominje da je URA Budva tu ispala žrtva i doživjela šikaniranje i poniženje i demonstraciju sile Fronta kojom im pokazuju što će im napraviti na državnom nivou.

“URA-ina reakcija juče kojom vrijeđaju sveštenstvo MCP je dokaz da je nervoza u njihovim redovima sve veća. Nažalost”, zaključio je Filipović.

Podsjetimo, OO URA Budva juče je poručio da je samo što je izabran za predsjednika Opštine Budva Marko Carević napravio podjelu među građanima i javnosti Budve i Crne Gore, dopuštajući sveštenim licima MCP da okade zgradu Opštine, i dodali da se iskreno nadaju da iza ovog angažovanja ne stoje “ugovori koje će plaćati građani Budve, kao obezbijeđenje bivše DPS vlasti”.

Kako su naveli, Crna Gora je sekularna država, a Budva je Crna Gora svidjelo se to nekom ili ne, te dodali da je zgrada Opštine javna institucija i kao centar administracije ne predstavlja mjesto za vjerske obrede.

M.Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pauza
Gost
Pauza

Ajde nadji neki pravi posao uhljebu dps-a

Bata Gasic
Gost
Bata Gasic

Ljuuuuubò!

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

URA je očito politički nezrela partija. G din Abazović nije čovjek koji je sposoban da bilo šta odlučuje. Vodaju se sa njim kao sa budalom da pregovaraju oko konstituisanja Vlade. Najveća tragedija je to što se on sa svim tim ponosi. Dobro stara poslovica kaže ,, Od čega se pametan stidi, sa tim se budala ponosi”. I treba da ga… Više »

Gledam
Gost
Gledam

mali čovjek – prevelika ambicija. Poojest će sam sebe. On želi u ‘ legendu’. Tipična plemenska želja. Prvi u plemenu.

Dragutin
Gost
Dragutin

Strecaš li u snu?

Baraka
Gost
Baraka

URA je sredstvo, a kada se dogovore oko resora……aj zdravo. URAaaaaa…..u novu buducnost…URAaaaa u VX vijek

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Svaka ti je na mjesto ljubo

Mi smo
Gost
Mi smo

Ljubo se kvalifikovao za vladu kao strucnjak za anallizu. Ministar zdrastva?

StringerBell
Gost
StringerBell

Ljuuu–boo

bari1991
Gost
bari1991

Ljubo, znas li nesto o postrojenju u Budvi. Ima li tu što interesantno ili je sve kako treba i regularno.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Od kad se ovaj razumije u politiku i demokratske procese ?

Anonimous
Gost
Anonimous

Za njega se xna ko je. A koja si pa ti, Lovćenska, molim te za CV pa onda da vidimo reference i razumijevanje demokratskih procesa.

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Drug ljubomir se skolovao u beogradu na politicke nauke(na kostunicinom fakultrtu) i nastavio na udg u donje kokote ! Radio u turizmu i opstinskoj administraciji. Jesu li to njegove fantasticne reference ?

marius
Gost
marius

Nije te “Anonimus”pita za ljubove reference, no je trazio tvoj CV, da vidi od koje si ti struke.

crna gora
Gost
crna gora

ne treba poseban mozak da se razumije ovo sad,,ura je obicna nula,,iskoristili je posrbice i caooooo sta ima tu da se razumijes specijjalno

Mi smo
Gost
Mi smo

Bravo Ljubo. Istraj na ovim tekstovima. Toliko si pomogao DPS da ti Mandic treba zahvaliti.

DECART
Gost
DECART

Mnogo nesto ti znas ljubooo…ko te postavi da komentarises aktuelnu situaciju

Crni panter
Gost
Crni panter

URA je rak partija Crne Gore deklarativno su za suverenu drzavu a sve rade da je bukvalno uniste.Dritan jako naivan i totalno zaludjen svojim egom.

Hahaha
Gost
Hahaha

Uskoro bi mogli da ga prime u Vučićevu partiju!!
Prava je mazga pa bi se tamo lijepo uklopio!

Morinj
Gost
Morinj

Zamislite NVO sektor i Vijesti što bi činjeli da su dps premijeri išli na konsultacike pod Ostrog. Jado moj kakva bi to bila orkestrirana paljba. Sad će i NVO gore na dogovor, ali ovaj put javno. Je li tako Stevo

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Pa ćemo kod Dritana na kafu!

Toni
Gost
Toni

Auh, nemoj da vas ne prepadne.

Realnost
Gost
Realnost

Najgore mi je sto ispadose crnogorci avetinje, ovi sto jednostavno ne daju sansu ovoj vladi jer se vec pokazala i sto znaju da su pod okupacijom vec. Vjerovatno samo oni koji stvarno i jesu crnogorci mogu da sagledaju te cinjenice i odreaguju emocijom na sve to, a ovi sto im je svejedno je li tri boje ili dvije s grbom,… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Mislim da su u fazonu: kad bi reagovali na svaku “sitnicu”, ne bi bili politicari. Da ne nabrajam jer sebi vise dosadih, protelkli dogadjaji su sve samo ne sitnice. Jasno je da glasaci DF-a ne ocekuju sada pripajanje Srbiji, ali ocekuju novu Crnu Goru-srpsku, pravoslavnu, okrenutu srbiji i rusiji sa potencijalom da se kasnije mozda i pravi drzava koja se… Više »

Vasilije
Gost
Vasilije

Ako popuste i pregaze svoje principe ,pregazićevolju naroda koji ih je glasao. A vidim da na ovom izborima jedina strana koja je izgubila su gradjani. Čak je i crkva dobila dobru poziciju na političkom polju. Političari će se snaći i obezbijediti sebe pred dolazeći krizu a mi gradjani ćemo kao i uvjek živjeti na infuzije finansiske.

roki
Gost
roki

Ljudo svaka cast

samo gledam
Gost
samo gledam

Smiješno. To da URA saradjuje na drzavnom nivou, ne znaci apsolutno nista na lokalnom. Ne mijesati babe i žabe.

Naroz
Gost
Naroz

Principi nisu babe i žabe, principi su na svim nivoima, u svim vremenima, na svim mjestima.

Third_man
Gost
Third_man

Profesorica je bila principijelna na lokalno nivou, otćutala je 1918. I sadće isto tako na državno. Niko gadniji od URA-e. Beić je gospoče za njih, a Krivokapić rukloljub . Dakle Milo ne odustaj!

Marko
Gost
Marko

URA ce ka pokret za promjene se potpuno utopit u DF a to ce opravdat bolje sve sto DF trazi da uradimo nego da se vrati “zli vuk Milo”

hans
Gost
hans

Htjeli su bolje građani CG a dobili totalni mrak.Mentalne bolesti i depresije biće u porastu a sa time i …..Zato,treba nekoga zadužiti da nas probudi kad ovaj voz prođe par stanica.Onda da vidimo šta da se radi.Kao da nas je neko vratio u vremenskoj mašini jedno 200 godina.

Dado
Gost
Dado

Svaki clan DPS treba da se zapita u cemu su pogrijesili zasto su izgubili dosta glasova, a ne ko ce koga prevariti u vladajucoj koaliciji.Ima li iko od toliko DPS ovaca da moze biti na celu ili mora biti Milo, izgleda da su stari liberali zaboravili sto je taj isti Milo sa Srbima radio njima 90 tih . Siguran sam… Više »

Third_man
Gost
Third_man

Tako je, ni jedan liberal nije želio ovakvu CG ali je svaki srbo želio.

Rukfaš
Gost
Rukfaš

Ne brini se ti Filipoviću, imas ti većih briga u životu…

I HAVE
Gost
I HAVE

Dje je gospodja Jelusic da kaze par rijeci o cijeloj situaciji po Budvi? Dje je borac za pravdu?

Ekspertkinja
Gost
Ekspertkinja

Dovatila se poslanicke plate, kakva pravda, ka i do sad, prazna priča!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Cutanje je odobravanje ludila.

Cimet
Gost
Cimet

Nije ni rijec rekla za proslavu 1918 u bd posle toga je smijesno od pomenute imati bilo kakva ocekivanja. Sator joj je odgovarao i dobro organizovani linc svi marifetluci sa DF …bas od te partijice cg ne treba nicem dobrom da se nada. Nasankali su svoje birace i to je to ubrzo ce nestati i sami su svjesni toga zato… Više »

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Bravo, Cimetu. Potpisujem! Sram je i stid bilo! Koga će ona nešto da nauči. Sve li se zove profesor-ica! 3,14!

Third_man
Gost
Third_man

Profesorica… uh, trojanac pc

Tggss
Gost
Tggss

Gospođa Jelušić ćuti kao i dosad na velikosrpske manifestacije što je ćutala.A današnje saopštenje prvo pominje kađenje, a onda opali po prethodnoj vlasti, tako da dobijam utisak da je kritika popova u Opštini samo uzgred.

Banjora
Gost
Banjora

Mislum da je on od malo tvrđeg materijala nego ti. Popustiće onoliko koliko Kvinta dozvoli, a to nije mnogo. Aki može bez cenzure.

Srbin
Gost
Srbin

Tek ce sada biti podjela ne mozemo mi naprijed dok se srbi ne resetuju na fabricka podesavanja. Sve dok im je kosovska bitka u glavama nema srece od njih.

Krsto
Gost
Krsto

Srecna ti “sloboda” Dritane. Oslobodice te i na drzavnom nivou, ne brini.

Dosta sale
Gost
Dosta sale

Je li ce ovi biti bolji ili je bolje kad ovi mangupi iz dps znaju da daju plate , penzije , socijalna davanja i to sa koronom, JE LI? Uz to covjek se osjeca mirno bilo koje nacije,,,,

Mi smo
Gost
Mi smo

Bogami ko da su pare trebale doci sa Msc Guayane a ne od poreza, doprinosa, akciza, KREDITA itd.

Support
Gost
Support

Ovako bi bilo i da mogu sami da formiraju vlast u državi. Popovi na sve strane, neki Carević bog tendera, vojska i policija da im sve to obezbjeđuju. Jasno je zašto Evropa to ne dozvoljava. Neće Dritan popustiti, ne zato što neće, nego zato što bismo se ugasili bez evropskih para, kredita i pomoći.

Morty
Gost
Morty

Naravno da nece, kolko god da smo nebitni sami sebi ipak smo na granicu istoka i zapada. Jedna strana ce vise da povuce tu stranu ce vlada morati da slusa

Crnogorac
Gost
Crnogorac

URA je javno u svojoj predizbornoj kampanji tvrdila da će biti ekspertska vlada ili je neće biti. Ako drugačije urade praktično su prevarili svoje glasače jer sigurno nebi dobili ni mandat da su saopštili da će sa DF-om u kolaciji bez ekspertske vlade. Kod nas je bitno da se dobije vlast a poslije lako ćemo. Ne čuje se gospođa Jelušić… Više »

Support
Gost
Support

A što gospođa Jelušić? Bečić je odgovoran za Parlament, on će diktirati ponašanje. Zasad se svi nekako drže po strani, ne komentarišu nijednu pojavu, što je neđe i logično. Konfrontacije nijesu nikome potrebne dok se ne formira Vlada. Carević je dokazano glup, ne bi se popovi pojavili da ih on nije zvao. A kad je već zvao, kako da ga… Više »

Śaj
Gost
Śaj

Ona i dr Pavićević su jedina nada za Crnu Goru i Crnogorce! Ako i oni budu marionete sujetnim ljudima koje pokreće jedino mržnja prema Milu i ljubav prema ličnom bogatstvu, onda neka nam je Bog u pomoć!! Vrijednosti rusije i srbije će biti sve za šta ćemo znati,a budućim generacijama ostaje da se nadaju nekom novom 21.maju 2006!

MPT
Gost
MPT

Ako nam je Pavićević nada onda nade nemamo

🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪
Gost
🇲🇪⚔1042⚔🇲🇪

Ako su nam oni garant, utulili smo ga!

Tggss
Gost
Tggss

Ako su nam Jelušić i Pavićević jedina nada, crno nam se piše, bez bijelog.

Morty
Gost
Morty

Polako te ljudi, pa ne moze se sve to za dva dana zavrsit, odma krivi jedni ili drugi. Cek da sjednu u fotelje pa cemo da vidimo ko sto misli. Iskreno velike nade polazem u uru mislim da nece dozvolit ovakve stvari sto se desavaju, samo im dajte vremena da pogledaju u vagu i jednima i drugima. Drzace rijec ili… Više »

Crna Gora 🇲🇪❤
Gost
Crna Gora 🇲🇪❤

Ne taj Dritan je “covjek od rijeci”- ne cudi me neko ko vlada 30god da ima gresaka, ali neko ko jos nije ni poceo da vlada demantuje sam sebe u roku od 20 dana vise puta i to oko najvaznijih pitanja: 1. Gradjanska CG- sastaje se sa Spc dan uoci sjednice Skupstine 2. Ekspertska vlada ??? Ne svidja mi se… Više »

Tggss
Gost
Tggss

Što bi gospođi Jelušić smetalo ovo? Pa nije joj smetao šator, rika, nepoštovanje himne, proslava Podgoričke skupštine, oslobađanja već oslobođene Budve etc.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Smijši nam se balkanski”gestapo”,sami smo to tražili,bit će neviđeni haos,jer policija i vojska mogu da se podjele,može doć do đavola velikoga?!

Petar
Gost
Petar

Mozda se to desi i u Kotoru! Mogu bez njih napraviti vecinu…

Cimet
Gost
Cimet

Nece dok im valjaju na drzavnom nivou..posle hoce ih sutnut iz svih koalicija. Mada evo u bd su skrajnuli df i podmladak df

Cica Dr.
Gost
Cica Dr.

Naravno ce prepustiti, jer je to volja naroda

Śaj
Gost
Śaj

Kojeg naroda?
Želja naroda je bila smjena DPS,a ne četnička Vlada!

Nera
Gost
Nera

Dvije trećine građana Budve su 30.08.2020 podržali sadašnju vlast.
Danas je taj procenat sigurno 3/4.
Tako da i ja i ti moj Ljubo,nažalost možemo samo da pišemo saopštenja i komentare.
Crkva je preuzela Opštinu i Državu i teško da će se to promjeniti za skoro.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Zato što se u budvu priča više ekavica nego ijekavica?

Baki
Gost
Baki

Jer je metropola turizma

kole
Gost
kole

zato sto su ovi mozgovi iz budve pozenili srbijanke …oa zato …a one ekavicu ni posle 40 godina nece promijeniti…dok nasi koji podju u srbiju pocnu da pricaju kao bre beogradjani

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Jedan veliki crnogorac,oženio srbijanku,udarila mu donja u gornju i postade velikosrbin,kažu da je to neka hemija u mozgu ,đaoli ga znali?

Montenegro
Gost
Montenegro

Majstote kad nesto nekom prodas to je njegovo.. budvu smo svu prodali srbijamcima HN bosancima i srbijancima podijelili licne karte i sad dolje cepaju ekavicu i zaokruzuju okuoatorske ptedstavnike.. otvaramo granicu 15 dana pred izbore kako bi ti isti dosli da glasaju prptiv nas( ne vidim logiku) osto su tako oni prodal kosovo i sad se cude sto su tamo… Više »

MPT
Gost
MPT

Korisniji bi bili apeli DF-u da se upristoje nego apeli URI da ne ide s četnicima, pa oni su veći četnici od onih iz DF-a!

nick
Gost
nick

Koja URA, to ne postoji!

Bernini
Gost
Bernini

Sve je to gluma zarad javnosti. Pristaće URA na diktat DFa,u to nema sumnje.

Baraka
Gost
Baraka

URA ce birati izmedju mrznje prema DPSu i Milu i kleronacionalisticke, profasisticke struje koja hce da stavi sapu na Crnu Goru… I izabrace ovo drugo

Montenegro
Gost
Montenegro

Ti koji su glasali Dritu su znali jer je on to rekao da ce u koaliciju sa df vjerovatno da bi odbio suvwrenistr da ga glssaju sli nee, oni oce pa oce zainat Milu.. glasaju uru e zajebali ste ga strasno.. sto se sad iscudjavate..

Ananas
Gost
Ananas

Oce nas Dritan kostati nezavisnosti, to se vidi iz aviona! Slaba karika, a nije ni svjestan, sad ga plase da ce ga manjinske stranke zamijeniti. Popostice po svim pitanjima I ako oni misle da ce prevazpitati DF I ostale. Jedno je sigurno, kukala nam majka!

mrkela
Gost
mrkela

Politička fukara kao ura ne traje dugo jer se obijema stranama zgadi njihov kakakter i ne mogu ih gledati !

Send this to a friend