Politika BIVŠI POTPREDSJEDNIK OPŠTINE BUDVA ODBACUJE POREĐENJA LIDERA Demokrata SA PREMIJEROM SJEVERNE MAKEDONIJE

Filipović: Zašto Bečić nije Zaev

Ljubomir Filipović

Bivši funkcioner Socijaldemokratske partije i potpredsjednik opštine Budva Ljubo Filipović ocijenio je da ne stoje poređenja predsjednika Demokrata Alekse Bečića i premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva koja su iznošena u pojedinim medijima.

“Iako lično i kao njegov student cijenim profesora Vladimira Pavićevića, iako cijenim rad Daliborke Uljarević i njen nemjerljiv doprinos demokratizaciji crnogorskog društva, ne mogu da razumijem da daju podršku političkom subjektu koji ima toliko poljuljan kredibilitet”, napisao je Filipović na Facebooku.

On je naveo i razloge zbog kojih iznosi tu tvrdnju.

“Zbog bacanja u blato akademskog integriteta od strane lidera Demokrata, plagiranjem rada radi sticanja akademske titule koju će bezočno prodati na političkim tržištu. Sumnjivog finansiranja i vezama sa najblaže rečeno sumnjivim ličnostima poput ovog Lakića koji je iznio nešto što se opasno prećutkuje, a to je da su dva čovjeka iz vrha Demokrata trenutno u zatvoru zbog pranja novca, kao i nepotizma, korupcije, partijskog zapošljavanja na lokalu”, naveo je Filipović.

Zoran Zaev je, kako navodi Filipović, ozbiljan političar koji je bio uspješan gradonačelnik Strumice 12 godina.

“Zoran Zaev bez zadrške kaže kojim jezikom govori i šta je po etničkoj pripadnosti, pritom razbijajući maligne etnonacionalističke mitove. Zaev je socijaldemokrata, i čvrsto podržava EU i NATO put svoje zemlje. Na kraju, čovjek je imao nevjerovatnu hrabrost da stavi tačku na bolan konflikt sa Grčkom”, kaže Filipović.

Mislim da su, kako kaže Filipović, Pavićević i Uljarević zaslužili više nego da se čitaju u propagandnom pamfletu partije nastale od omladine Slobodana Miloševića, koja i danas ima upitnu ideologiju o kojoj znamo vrlo malo.

“Partiju koja je tražila blagoslov crkve pri osnivanju, da bi danas glumila multikonfesionalnost”, navodi Filipović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kole
Gost
Kole

Becic je cetnik u dusi, a Zaev nije.

Sandra
Gost
Sandra

Bas ste naslu jako bitnog lika da objavite njegove impresije

SIKTER EFENDIJA
Gost
SIKTER EFENDIJA

E u p.m kad je Zaev reper

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Bečić i njegova stranka su poput lijepo aranžirane kutije za poklone. Ti gledaš i misliš: bože, kakav li je divan poklon unutra!? Onda otvoriš kutiju, a u njoj- ništa! Prazno…😞

Dupli aršini
Gost
Dupli aršini

Kada je drugi profesor – Novak Kilibarda u poznim godinama promijenio svoju nacionalnui pripadnost od ekstremnog Srbina do ekstremnog Crnogorca i političku maksimu od “svih Srba u jednoj državi” do evropejca, onda je to normalno i civilizacijsko iskustvo. Kada je sadašnji predsjednik države i njegov DPS od zajedničke države sa Srbijom napravio politički i nacionalni “salto mortale”, onda je to… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

i tako poslije svake propale politike koja nanese nemjerljivu štetu građanima liderčić preokrene ploču i ćurak i ajmo ponovo u dalje pobjede. Poštovani ,,dupli aršini” vi biste ” i Aljeksi Bečiću Slobinom pioniru dali još jednu šansu da proba pa dako uspije, a ako ne nema veze samo promijeni ploču…..

Cincarella
Gost
Cincarella

Zaev je abolicirani kriminalac ne zaboravite da je u toku afera ” Boki 13″ dje javni tuzilac Sjeverne je pod istragom i vrh SDSM. O kakvoj hrabrosti pisete Vi?Makedonci su izgubili puno jer nije lako izgubiti drzavjanstvo a drzava postoji. Na izvod drzavjanstva nema drzavjanstvo vec ////. Tako da ni Makedonija ni Sjeverna ne postoji. Kako mozete Becica uporediti sa… Više »

Biljana
Gost
Biljana

Imaš pravo. Bečić je jedan umišljeni, bahati, nadobudni populista bez stava o bilo čemu. Nigdje harizme. Nigdje ničega.

Cincarella
Gost
Cincarella

Biljana te dvije licnosti se jednostavno ne mogu uporediti. Trebala bi malo vise pratiti desavanja u Makedoniji da bi znala sto sam napisala. Tezina djela Zaeva naspram Becica je neuporediva. Ako pratis bar malo znala.bi o cemu pisem

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Pod broj 1 zato sto Crna Gora nije nije Makedonija a narocito Sjeverna.A pod broj 2 ovde nije na vlasti nesposobni Ivanov nego britva.

Boris
Gost
Boris

Filipovicu zasluzio si taj sendvic, trk u stab

LSCG
Gost
LSCG

Ti si druze Filioovicu bio jedan od glasaca koji je do keaja grasao kriminalnu grupu koja je opustosila budvi, a sad si kao pametan. SDP mrlja nikad ne prolazi.

Dahlan
Gost
Dahlan

Nisam vidio nekoga da se toliko trudi i da je toliko marljiv kao Ljubo Filipovic. Mislim da je Ljubo i pojavom i nastupom nešto što nema prolaz u Crnoj Gori. Hoće čovjek iz petnih žila u politiku, ali ona neće njega. Tako mi djeluje ova njegova neprestana borba. Ali kapa dolje za upornost!

Index
Gost
Index

Dobro je da se Ljubo pokaza dje je. Vidi se da radis za DPS.

RRS
Gost
RRS

Becic dolazi iz SNP -a, partije koja je do kraja podrzavala i podrzava Slobodana Milosevica i njegovu ideologiju. Pretenduje da bude vlast a ne izjasnjava se sta je po etnickoj pripasnosti i kojim jezikom govori. Forsira multikonfesionalnost i sekularni pogled a trazio je od SPC da da blagoslov crkve pri osnivanju Demokrata?! Vjerovatno im i osvjestava stranacke kancelarije. Pokusava da… Više »

Vukan Đ.
Gost
Vukan Đ.

Morace u ob da se otvori uno đorno pi tim putanjima, kao i ovi drugi po ovim koje Cž leki forsira. I od jednih i od drugih se negi.

Bolle
Gost
Bolle

Ko je ovaj Ljubo? Zasto se njemu daje ovoliki prostor?

Mina
Gost
Mina

U Crnoj Gori najmilija sportska disciplinaje blacenje ljudi,bez stida i stama.Izmedju Knezevica i Filipovica je u ovoj disciplini mrtva trka.

Raso
Gost
Raso

Svaka cast majstore, nikad bolja analiza!

Maja
Gost
Maja

Bombaaaaa!!

Fileopg
Gost
Fileopg

volio bih kad bi neko liše Crnogorske i Uljarevićke dao podršku Slobinim omladincima. Uljarevićka se žestoko bori protiv svih koji plagiraše svoje akademske radove jedino ćuti kao mumija kad je ,,MAGISTAR “Aleksa Bečić u pitanju, a Zašto ćuti niko ne zna…

Draško
Gost
Draško

Realan tekst,uz malu digresiju.Čovjek koji ga je napisao je odavno izgubio kredibilitet i prepoznat je u Budvi kao neko ko ide tamo đe daju više.Pokušao je da se ušunja u Demokrate i da bude faktor u opštinskom odboru,za početak .Kako to nije uspio,drvlje i kamenje po njima.Moj Ljubo,ko te ne zna,skupo bi te platio!

Petar
Gost
Petar

Oprali bi ga i u Vijesti, no su zabranili komentare, toboš platio, dzabe ga guranju kad NEĆE DA UPALI !

Majte
Gost
Majte

Jeste, jeste u pravu ste Petre, I ja sam primijetio. ” Vijesti” ga nenormalno forsiraju a onda su zabranili komentare što je veoma simptomatično. A Plagijator je umislio da je Vinston Čerčil glavom I bradom.

Slavko
Gost
Slavko

A ti si veliki SD reformator..

Mileva
Gost
Mileva

Odličan tekst. Bravo gosp. Filipoviću. Pomenute partije su ideološki otpad Miloševića, koji je odavno bivši ali nažalost opasnost u političkim redovima tinja kroz sitnog Aleksu

Rados
Gost
Rados

Filipovicu,ti li si????Providnoo,mozes ti to nolje,hahahs

Realno
Gost
Realno

Ne znam bash ko je miloseviceva skola hahaha

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Bravo Filipoviću prvi put si u pravu,upoređivat Bečića i Zajeva je isto kao nekog majstora elektro struke i Nikolu Teslu.
Ali pošto je on pile od kokoške “Vijesti”nemoj se čuditi ka i sve pomenute izlegli su se ispod te kokoške.

Vidoje
Gost
Vidoje

Slažem se da Bečić nije Zaev, ali to treba obrazložiti argumentima. A ovdje argumente ne vidim. Ovo si samo insinuacije dnevnopolitičkog žargona.

Lola
Gost
Lola

Tacno tako.Ozbiljni politicari se uvijek sluze cinjenicama a ne rekla kazala pricama.I ko prica?Kriminalac koji bjezi od ruke pravde!Da postoji bilo koji argument ili cinjenica vezane za optuzbe protiv Becica vec bi davno to ugledalo svjetlo dana.

Janko
Gost
Janko

to je smiješno porediti..ali promo je promo, neka misle da su bitni do izbora..onda ce da shvate kolko su nebitni..

Vuksan
Gost
Vuksan

Tek nakon izbora shvaticete koliko je ovo ziva istina.Mali je cist kao suza i zsto ga ni vlast ni kvazi opozicija ne mogu ocims vidjet.

Ivana
Gost
Ivana

To nije uporedivo, ni na koji način.

Mixeta
Gost
Mixeta

Botino pstttt

Goran
Gost
Goran

To se samo iz cenogorske Dodvoravaju Becicu ne bi li dokucili neki mandat

samoreciaaa
Gost
samoreciaaa

Becic nijje u pozociji koju je imao Zaev tj. nema signal za rusenje vlasti od najjacih zapadnih ambasada.

1389
Gost
1389

Nece ga ni imat jer su dokazali koliko su “sposobni”

Vulje
Gost
Vulje

Kako shvatih, nadležni iz Brisela su ga provalili. Džaba je opanjkavao državu po inostranim adresama. A to govori sve o njemu. Vitez od Zete.

Anonimus
Gost
Anonimus

Hmmm, pa članak i objašnjava zašto on ni neće dobiti signal…

Send this to a friend