Politika

Filipović: Zbijanje redova pred izbore i popis

Ljubo Filipović

Bivši potpredsjednik budvanske opštine iz redova Socijaldemokratske partije, koji će biti odbornički kandidat na narednim lokalnim izborima, Ljubo Filipović, kaže za Dnevne novine da je skup u Lastvi Grbaljskoj dio strategije Vlade Srbije u saradnji sa Srbima u regionu, te da sve aktivnosti koje u njihovo ime sprovode crkva, navijačke grupe i brojni festivali imaju jedan cilj – dobar rezultat srpskih partija na narednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori i “zbijanje redova” pred popis 2021. godine.

<<<OO DPS Budva: Noćne more Purka Ivančevića<<<

Za njega reakcije Dragana Ivančevića “nijesu iskrene”, ali je, takođe, i odgovor DPS “blag i anemičan”.

“Licemjerna je i čudi me blaga reakcija stranaka koje u sebi imaju predznak građanske partije, kao i Crnogorske koja bi trebalo da štiti interese Crnogoraca. To je licemjerno, kao i blaga reakcija DPS-a, koji, ako ovako nastavi da radi prijeti da doživi nikad lošiji rezultat na narednim lokalnim izborima”, kazao je Filipović.

On upozorava da je tokom protekle tri godine u Budvi pojačana aktivnost na promociji politike koja ima srpsko etničko u predznaku.

“Mislim da ćemo se svi iznenaditi kada za godinu, godinu i po budemo vidjeli izmijenjenu demografsku sliku”, ocjenjuje Filipović.

Komentarišući poruke sa skupa, bivši potpredsjednik budvanske opštine kaže da i provlačenje priče o navodnoj autonomiji Boke takođe ima za cilj pripremu za predstojeće izbore i popis stanovništva.

“Vjerujem da je Crna Gora ozbiljna država u kojoj je nemoguće izazvati potrese koji bi mogli ugroziti naš teritorijalni integritet i nezavisniost. Ovo su samo neiskrene političke egzibicije koje služe za ispunjavanje strategije Srbije. Pitanje je kakav će biti odgovor svih nas koji budućnost vidimo u multietničkoj, multikulturalnoj, građanskoj državi, koja etničko priznaje, ali se prema njemu ne odnosi kao nečemu što je presuđujuće u njenom državnom određenju”, kazao je Filipović za DN.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vozi misko
Gost
Vozi misko

Zamrknes ko crnogorac osvanes kao srbin i obratno.To je posebna karakteristika kod nas.

kamiondzija78
Gost
kamiondzija78

Kad su glasovi u pitanju predstavljaju se da zagovaraju sve sto je crnogorsko a ovako srbuje li se srbuje

Igor88
Gost
Igor88

E vala se ne zna ko je gori li ovaj Filipović ili ovi iz Crnogorske,samo se neko sa nekim prepucava a posle svi grlo i duša.Takve sto se navijaju kako vjetar duva niko i ne podržava

InesBD
Gost
InesBD

Sta li Demokate imaju da kažu na sve ovo, evo se ne glasnuse na ovu temu nikako.koga li podrzavaju zaboga

DonjiKokoti
Gost
DonjiKokoti

Vala Boze kako li ce se Purko izjasniti na tom popisu, ovako se za javnost predstavlja Crnogorcem jer mu trebaju nasi glasovi, a onda iz kancelarije svoje srbuje i placa skup dje ce se srbovati da bi se pravio posle dusebriznik za CG! E od takvih nam nista ne treba!

Marocco
Gost
Marocco

E ako ce dovodjem Irineja i onaj skaradni skup u Grblju povecati broj Srba u CG, onda Srba ni nema nego su to sve politicki Srbi koji crpe novac iz budzeta Srbije!

Boka
Gost
Boka

Ako ste vi iz SDP toliko crnogorci sto nijeste odmah osuduli skup u Budvi?? Sto ste cutali sve do sad o tom srbovanju po Budvi?? Srbovanje vam prethodne 3 godine nije smetalo jer ste imali korist od opozicije, nego sad kad ste vidjeli idu izbori pa se ogradjujete od tri prsta uvis!

Darinka
Gost
Darinka

Nije čovek u SDP već 5 godina

Aladin
Gost
Aladin

Ako je Dps bio blagi odgovor a ogulio je istinu o finansiraju skupa iz kase Opstine, onda Filipovic sad trazi marketing za sebe da bi usao kao odbornik u SO Budve na sljedecim izborima.

Simba
Gost
Simba

Kad bi pitali Purka i ove sto su organizovali Srbovanja po Grblju, za njih pola Crne Gore ne bi bilo Crna Gora ali kad im trebaju glasovi od Crnogoraca tu su prvi da sklone tri prsta i da pricaju sve najbolje o Crnoj Gori!

goran1978
Gost
goran1978

Svi se oglasise za ovo desavanje u Grblju samo se Demokrate ne glasnuse, njima ocito ne smeta Srbovanje iz pristojnosti prema Pavicevicu ocito.

KOCOBO
Gost
KOCOBO

Svaki srpski glas frontu je glas dpsu,jedini koga srbin iz crne gore moze da podrzi je gospodin Becic,podele u nasem drustvu se ne mogu eliminisati tako sto ce oni koji su stvorili podele zajedno sa dpsom da ih eliminisu

Komita
Gost
Komita

Ja vidjeh jednoga sa crvenom kravatom tamo,zaboga ciji li je

Minja
Gost
Minja

Bas ne znam dje ce da ih dovede to promovisanje srpstva ja zivim u Crnoj Gori i kad cujem ove gluposti ne mogu da vjerujem da jos uvijek postoje tako zatucani ljudi

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

Gradjanska opozicija je jedina vrijedna glasa zato sto za razliku od velikosrba iz fronta u demokratama srbi nisu toliki mrzitelji svega van granica srbije

Dakica
Gost
Dakica

Ovo je Crna Gora manite se srpstva aman

Stefo12
Gost
Stefo12

Pa sta ako srbi organizuju skup,srbi su gradjani kao i svi ostali,30% drzave su srbi ima ih i kod nas u demokratama,ne znam sta ovaj podcenzusni odbornik ocekuje ,vjerovatno neku nagradu od dpsa za sirenje podjela pred popis

CiciMici
Gost
CiciMici

Uzmu mi da promovišu srpstvo po Crnoj Gori treba da ih je sramota, bas mislim da ce da zabiljeze te partijice neki bitan rezultat

Azra01
Gost
Azra01

A Dps ima podrsku koju vi necete imati ni za sto godina, i vi pričate o nekom porazu. Smijesno

kukavica
Gost
kukavica

Ljubo, Ljubo….. ako je već tako kao što govoriš i namjeravaš da se kandiduješ za odbornika u parlamentu trebao bi razmisliti o srpskom biračkom tijelu……jer po zadnjem popisu u Budvi ima oko 30 % Srba a tebi glasovi trebaju tako da nemoj puno vrijeđati Srbe….i Crkvu. Možda je moderno i popularno da se pljuje na komšije ali ako želiš biti… Više »

Veljko
Gost
Veljko

Ljubo ne zanosi se previše,počinuli smo od tebe sto smo te makli iz prijatelja na fejsbuk, sad si i na portale počeo ,molimo te da nas ne zamaraš tim glupostima. Pođi popij kafu pored mora, prošetaj se malo, treniraj … UF

Gile
Gost
Gile

Sve u centar receno!

Boka Kotorska
Gost
Boka Kotorska

Mi u Crnoj Gori danas imamo partije koje stite interese Srba, Bosnjaka, Albanaca, Hrvata ali ni jedna ne stiti interese Crnogoraca. Jedino su danas Crnogorci disktiminisani u nasoj zemlji jer nemaju pravo na jezik, crkvu,…

miljjooo
Gost
miljjooo

zar treba davati prostor svim bivsim opstinskim sekretarima koji su zeljni slave?

J.J.J.
Gost
J.J.J.

Pitanje je samo dali ce Filipovic skupiti potpise za kandidaturu a sto se tice ulaska u skupstinu to moze da sanja.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

df tika taka tika taka ….nikad vise ni glasa …raspast ce se vasa partija

Send this to a friend