Politika

Finsko predsjedavanje EU će obilježiti novu fazu u pregovaračkom procesu Crne Gore

Premijer Duško Marković zadovoljan je povodom veoma uspješne radne posjete  Republici Finskoj i na samom kraju saopštio da kada Finska bude preuzela predsjedavanje EU, u drugoj polovini naredne godine, Crna Gora će imati internu premnost za zatvaranje šest pregovačkih poglavlja.

“Jasno sam kazao predsjedniku Vlade da ćemo u trenutku preuzimanja predsjedavanja EU od strane Finske imati internu spremnost za zatravaranje šest pregovaračkih poglavlja”, rekao je predsjednik Vlade poručivši da je na tom planu dobio uvjeravanje da će Crna Gora imati podršku Finske i njeno razumijevanje u Evropskom savjetu.

Ocijenivši da je današnja radna posjeta Finskoj rezultirala izuzetno uspješnim razgovorima sa predsjednikom Vlade te zemlje Juhom Sipilom kao i vrlo konstruktivnim razgovorima u Parlamentu Finske, premijer je naglasio da je poseban fokus današnjih susreta bio na evropskoj agendi Crne Gore i potrebi da do kraja godine otvorimo Poglavlje 27, da u nastavku stvorimo pretpostavke za ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23. i 24. i dobijanje završnih mjerila za ova dva poglavlja.

Marković je poručio da su iz današnje radne posjete proistekle ohrabrujuće poruke za Crnu Goru i izrazio uvjerenje da će finsko predsjedavanje EU obilježiti novu fazu u pregovaračkom procesu Crne Gore, a to je upravo otvaranje pregovaračkih poglavlja.

“Ovi razgovori imaju za cilj ne samo da približe rezultat Crne Gore, nego i  sticanje većeg nivoa povjerenja u Crnu Goru i novih partnerstava za Crnu Goru na njenom putu evropske integracije”, zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković na kraju radne posjete Finskoj.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Enigma
Gost
Enigma

Tako je Preśedniče tako se prestavlja Država!!!

Svetova bolest
Gost
Svetova bolest

Ja bi rađe da je Norveška, jer su norveški radojatori vrhunski pa bi pregovori mogli da počnu od te tačke za koju je naš premijer ekspert još od kad je šljego u Podgoricu.

Send this to a friend