Politika

Forca izlazi iz lokalne koalicije u Ulcinju, predsjednik Skupštine podnosi ostavku

Čapuni

Predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj Ilir Čapuni saopštio je da podnosi ostavku na tu funkciju, te da će njegova partija Nova demokratska snaga Forca izaći iz lokalne koalicije sa DPS-om. Trenutnu vlast u Ulcinju čini koalicija Demokratske partije socijalista DPS, Force, Demokratske partije DP, Demokratske unije Albanaca DUA, Socijaldemokrata SD i Bošnjačke stranke BS. Čapuni je rekao da je DPS pozvao Forcu da večeras razgovaraju samo o kandidatu za predsjednika Opštine Ulcinj jer je dosadašnji predsjednik Ljoro Nrekić stekao uslov za starosnu penziju. DPS i Forca imaju po osam odbornika u ulcinjskom parlamentu.

Čapuni je naveo da je prije tri godine preuzeo funkciju predsjednika ulcinjske Skupštine.

“Prešao sam dalek put do svog grada kako bih u njemu uložio sebe za razvoj ovog grada. Radio sam predano, časno i profesionalno. Uz ovo iskustvo, energiju, informacije i znanje o političkom talogu u Crnoj Gori, nastavićemo još snažnije, sa novom ekipom, novim pristupom i novim razgovorima u korist građana Ulcinja”, naveo je Čapuni.

Nova demokratska snaga Forca potpisala je sporazum o saradnji sa DPS-om prije tri godine koji je tada imao oko 50 glasova više, ali jednak broj odbornika. S druge strane, DPS je imao sporazume sa DP-om, DUA-om, i SD-om o širokoj podršci.

“S velikom većinom, koja je trebala jamčiti političku stabilnost i široku potporu vlade, nakon tri godine djelovanja vjerujemo da ova koalicija nije ispunila svoje obaveze prema građanima i nije realizovala niti jednu tačku sporazuma koji su koalicioni partneri potpisali o razvoju grada Ulcinja u svim vidovima sa posebnim naglaskom na ekonomski razvoj kroz kapitalna ulaganja i povećanje dobrobiti građana”, objasnio je Čapuni.

On dodaje i da je DPS pozvao Forcu da večeras razgovaraju, ne o tim pitanjima, već o kandidatu za predsjednika Opštine Ulcinj.

“Obavještavamo vas da Forca neće učestvovati iz razloga iz kojih smo već naveli da neće podržati nijednog kandidata sa liste želja DPS-a za na kojoj su licitirana razna imena obezvrijeđujući time ulogu predsjednika opštine i volju naroda. Osjećamo moralnu, profesionalnu, političku i građansku obavezu distancirati se od ovog modela funkcionisanja lokalne vlasti zahtijevajući prijevremene lokalne izbore”, zaključio je Čapuni.

Ulcinjski parlament ima 33 odborinika. Sadašnja široka koalicija ima 29 odbornika, SDP jednog, GP URA dva i Perspektiva jedan. Izlaskom Force iz široke koalicije koja ima osam odbornika, vladajuća koalicija opet ima apsolutni većinu. Redovni izbori u Ulcinju treba da se održe sljedeće godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
GXF
Gost
GXF

Kako srpske sluzbe kupuju albanske politicare koliko su zaboga ovoga platili 🤣 driton je bio 21 milion

21 milion?
Gost
21 milion?

21 milion prica

Istina
Gost
Istina

Niste ni morali biti u koliciji za Evropsku Crnu Goru i Ulcinj.
Ništa niste dobro uradili od kada postojite osim za lične interese.
Sada pokušavate da se izvučete od odgovornosti a još da se sačuvate od URE u Ulcinju koja vam preuzima glasače.

King Henry
Gost
King Henry

Znamo koje je Rama dao podrsku…toliko koliko ste bitni i vazni..

Bokelj
Gost
Bokelj

bravo sa narodom ne sa lopovima

Koll
Gost
Koll

Bokelj ka’ i ja sto sam

Drpljanin.se
Gost
Drpljanin.se

Dritkov rodjak

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Kupljeni.

🇲🇪Monenegro❤
Gost
🇲🇪Monenegro❤

A ocetele to sa srbima iz ure

👆Vojo s👆
Gost
👆Vojo s👆

Tone brod jos poslije niksica bice top..

Kuč
Gost
Kuč

Ovo su izgleda sve skriveni Dritani . Moram rec da se ovi Albanci bolje slažu sa Srbima no s Crnogorcima . Mora da smo ih mi nagrdili kad su bjezali ispred vojske Srba a mi ih primili i zastitili .Treba bogomi da im se oduze. Izgleda da se vise cijene oni koji biju od onih koji brane . Dritani Dritani….

Podgoricom
Gost
Podgoricom

Velike štete,auuuuuuu

Marko
Gost
Marko

Zamislite koliko ste relevantni kad je premijer Albanije javno podržao DPS i Mila pred izbore, a ne vas

Luidji
Gost
Luidji

Eto vam braća Srbi pa pravite “srpski svet”

kviskoteka
Gost
kviskoteka

Mrtva trka ko ima više prijatelja Crnogorci, Palestinci, Kurdi????!!!!

NiksicBijeli1
Gost
NiksicBijeli1

Svi bjeze od otrovi, svi bjeze od Dps. Konacno ste shvatili da sa njima ne ide. Jasno je kao dan i da se ovo moralo desiti. Dps u zaborav!

NjegoS
Gost
NjegoS

Albanci polako ali sigurno otkacinju DPS gdje god stignu,jos ce im Bosnjaci ostati,a znaju da sa njima na bilo kojim postenim izborima sa sve DPS-ovim slugama od partija nece imati svi oni vise od 30% glasova. Gase se polako.

Max
Gost
Max

Nezahvalni, što ih više zadovoljavaš, gori su prema tebi

Leon
Gost
Leon

Idite sa Srbima, ko vam brani. Nemojte posle da se žalite na Srbe, vi birate sa kime ćete.

Jasarko
Gost
Jasarko

Ovo je potpis strane sluzbe preko svojeg placenika sibicara …cijelu cg ce zapalit jasno se vidi ko zna citat izmedju redova.

Send this to a friend