Politika

Forca: Novi predsjednik Skupštine opštine Ulcinj se ne plaši ni zakona ni štete

Nova Demokratska Snaga: FORCA

Nakon kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta opštine, Poslovnika o radu Skupštine na sastanku od 8. aprila, nova skupštinska većina pokušala je u nekoliko navrata da razriješi sekretara Skupštine opštine Ulcinj, saošteno je iz Nove demokratske snage Forca.

“Iako je glasanje jasno pokazalo da ne postoji kvorum za razrješenje jer neki odbornici ne mogu da naruše svoju ličnost i integritet pokazujući političku kulturu i pravilan odnos prema javnim finansijama i porezima naših građana, danas je ova nova skupštinska većina ponovo nasrnula na najveću zakonodavnu instituciju kao što je Skupština i u nastavku sjednice održane danas, vratila tačku dnevnog reda sa prethodnog sastanka i utvrdila smjenu sekretara. Ovo je dosad neviđena praksa u Skupštini Ulcinja”, navode u saopštenju.

Dodaju da je Ramazan mjesec uzdržavanja u hrani i govoru i mjesec je kada su srca ispunjena milošću. Postalo je nepisano pravilo Skupštine opštine Ulcinj da se u toku mjeseca Ramazana ne održavaju sjednice.

“Juče je nova većina odlučila da prekrši svaki princip, svaki propis i svaki zakon zakazivanjem„nastavka“ sjednice za danas u 11, a zatim u 16 sati.

“Odbornici Nove demokratske snage Forca nijesu prisustvovali ovom pred-iftarskom skupu za koji pozivnice dolaze putem SMS-a i telefona, a glasanje se odvija aklamacijom. Na ovaj način funkcionisanja skupštine, teško je u njoj napraviti redovnu i kulturnu opoziciju. Ovo je prvi put nakon 30 godina parlamentarizma u Crnoj Gori da se odbornik odvlači kao osoba bez stava, bez principa, bez znanja i bez dostojanstva”, navode u saopštenju.

Podsjećaju DPS da sekretar Skupštine opštine Tuzi nastavlja normalno da radi kao profesionalac iz redova PDS-a i da nije smijenjen zahvaljujući ispravnom razumijevanju zakona i štete, kao i poštovanju profesionalaca.

“Slična je situacija u Službi skupštine opštine Bar kojom i dalje rukovodi kadar SD. Takođe pozivamo i predsjednika opštine Aleksandra Dabovića, kao nadležan za izvršenje Budžeta opštine da se izjasni za štetu od preko 50000 eura koja se nanosi opštini a koja pod njegovim mandatom ide sa one strane zakona. Nova demokratska snaga Forca na svom opozicionom putu uvijek će biti u odbrani pravde za grad Ulcinj i podržaćemo svaku odluku koja će biti u cilju razvoju života građana i našeg grada. Naglašavamo da imamo dovoljno snage, znanja i odlučnosti da se suočimo sa ovom i bilo kojom štetnom koalicijom u Opštini Ulcinj”, navode oni.

Dodaju da će pravo i istina biti odbranjeni u institucijama sudstva i tužilaštva.

“A vama koji stvarate podijele i mržnju zbog ličnih i karijernih stavova i koji svjesno kršite zakon, želimo milost Božiju”, zaključuju u saopštenju.

Podsjetimo, novi predsjednik Skupštine je Hadži Sulejmani.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gagi
Gost
Gagi

Vi držite do Ramazana,a vaš sugradjanin Abazović mete kao usisivač i to mladu prasetinu

Send this to a friend