Politika

Formira se jedinica za sjever, u Andrijevicu šalju 150 vojnika

Elitna jedinica Vojske Crne Gore, koja će brojati 150 pripadnika, biće stacionirana u Andrijevici, potvrdio je za Dan predsjednik opštine Andrijevica Srđan Mašović, navodeći da će ta jedinica vojske biti po standardima koje propisuje NATO.

Iz Ministarstva odbrane nijesu odgovorili na pitanja Dana kada će i pod kojim uslovima ova jedinica biti formirana. Prema navodima iz tog resora, to je tematika koja još nije precizno definisana.

Odgovore će dati novi Strategijski pregled odbrane, koji će biti usvojen do kraja godine, kao i određena podzakonska akta, koja su još uvijek u fazi izrade kazali su iz Ministarstva odbrane.

Foto: Dan

Mašović je za Dan saopštio da je odluku o formiranju stacionarne jedinice VCG, poslije niza konsultacija s lokalnom upravom, donio Savjet za odbranu i bezbjednost.

“Nakon intenzivnih razgovora, a prvenstveno uz pomoć Vlade Crne Gore i ministra Predraga Boškovića, Vrhovni savjet odbrane je donio odluku da se u Andrijevici formira organizaciona jedinica Vojske Crne Gore. Radi se o elitnoj pješadijskoj jedinici čije formiranje mora da zadovolji propisane NATO standarde”, naglasio je Mašović.

Dodao je da su u cilju pronalaženja adekvatnog prostora za stacioniranje te jedinice, predstavnici Vojske Crne Gore prethodnih dana posjetili Andrijevicu. Istakao je da lokacija još nije određena i da postoji više opcija.

“U početku smo mislili da bi rekonstrukcijom stare kasarne u Andrijevici mogli da dobijemo adekvatno mjesto za stacioniranje elitne jedinice o kojoj je riječ. Međutim, ta varijanta je otpala pošto su stručnjaci procijenili da taj prostor ne zadovoljava tražene standarde. Ostalo nam je da u narednom periodu pronađemo odgovarajuću lokaciju, s tim što ona može da bude udaljena od grada i nekoliko kilometara”, naveo je Mašović.

Istakao je da očekuje da će se ubrzo pronaći adekvatno mjesto i da će se odmah nakon toga krenuti sa izgradnjom objekta za prihvat vojnika.

“Jasno je precizirano da se jedinica mora formirati do 2020. godine. Prije toga će se, nakon odabira lokacije, krenuti s izgradnjom neophodnog objekta i svih drugih pratećih sadržaja. Ti radovi bi trebalo da počnu narednih mjeseci”, naglasio je Mašović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj Pravi
Gost
Bokelj Pravi

Nezavisna Boka

TELE
Gost
TELE

Elitna jedinica, HAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA !!!!!

CG građanin
Gost
CG građanin

Polako, stićemo do jake vojske – korak po korak. Potrebna nam je u ovom okruženju đe ove druge vojske nijesu kao crnogorska koja čuva mir i slobodu, a ne napada druge. Treba ulaganja, ali je neophodno da sačuvamo Crnu Goru ovakvom kakva je – slobodna, multinacionalna, multireligijska i demokratska.

hrkljus
Gost
hrkljus

To stranka i Jevropa izbijaju iz tebe, bravo, bice sendvic za tebe

Bokelj Pravi
Gost
Bokelj Pravi

Cus ne napada druge, vjerujes li ti u to sto pises?

Hogar Strashni
Gost
Hogar Strashni

Mašović je osoba koju prvo treba ispitati u SDT-u. Bukvalno je postao vlasnik Opštine. Zajedno sa bratom Igorom, koji zahvaljujući svemu tome dobija koncesije, gradi hidroelektrane, tehničke preglede, servise… Odakle pare, ako ne od krađe i lopovluka državnih para?

Pjer
Gost
Pjer

I ne po 150 vec 10 x vise

Pjer
Gost
Pjer

Ne samo Andrijevica treba jos ponedje i to podrzavam

Bane
Gost
Bane

Tako treba zato jer fukara nikada ne miruje

Maxim
Gost
Maxim

“Vrhovni svjet odbrane je donio odluku….” E moj Masovicu, vidi se koliko ti znas o Vojsci…

Moje ime
Gost
Moje ime

Ovi što daju ove negativne komentare su oni što se boje mraka, i oni pravi sirotani, mamini i tatini sinčići a više mamini jer se kriju ispod suknje.

Siki
Gost
Siki

Uvesti vojni rok od 3-4 mjeseca, to svako moze izdrzati a i ne steti mu studijama ili poslu. Ko nece da mu se uzme drzavljanstvo i pravo glasa osim u slucaju bolesti i to ne bilo kakve.

Charli
Gost
Charli

Cus ko neće ahahha. Aj pali kralju! Najbolje da ću ja da ti idem da ratujem zbog nesposobnosti politicara. Uhvati se ti za ruku sa njihovim sinovima i juriš. Nećete nas više tako lako nahuskati zapamti!

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Nisi ti ni B od bokelja , no ercegovac nelojalni ! Idi kod Dodika pa mlatinjaj od tamo …. ———————————————————– Biodjubre što parazitiras po mrskom ti Beogradu, hajde kući svojoj dužnost zove. Takvi kao ti nemaju pravo da pričaju o lojalnosti, jer bi prvi utekli za mrski Beograd da se zapuca. Doduše ti si vec utekao i ne misliš da… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ R. Srpska

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ R. Srpska

Ne kradi mi nick, a loš si i imitator.

Charli
Gost
Charli

Ne lupaj Srpska! Bokelji su Bivši Hercegovci i svoji na svome, svidjelo se to tebi i Hazardu ili ne.

Bokelj
Gost
Bokelj

Vi montenegrini slobodno na obuku pa na granicu nedje gore ka Kosovu po planinama, da dokažete ljubav ka mne-u. Nama ne pada na pamet.

Biohazard
Gost
Biohazard

Nisi ti ni B od bokelja , no ercegovac nelojalni ! Idi kod Dodika pa mlatinjaj od tamo ….

Bokelj
Gost
Bokelj

@biohazard vjerovatno si kockasta glava iz Mojkovca. Krivo vam je sto vas Bokelji ne mogu pa izmišljaš Bosance i Hercegovce. Hahaha

Gari
Gost
Gari

Samo uvodite. Prigovor savjesti je zakon. Placenike placamo da se bore, taman posla da idem u tu lovacku druzinu. Kad mi bude ugrozen kucni prag onda cu ga braniti. Samo izvolte u placenike. Bez nas sa IQ preko 120

Ko? Ja!
Gost
Ko? Ja!

Tako i treba. Zastititi drzavu od upada sumokradica sa Kosova i drzati vojsku dje je najkriticnije. Treba da budemo spremni u slucaju da pocne treci balkanski rat

HercegNovi
Gost
HercegNovi

Hahaha lovačko udruženje

Kotor66
Gost
Kotor66

A dje ce ostalih 10 vojnika VCG?

Velimirvelimir
Gost
Velimirvelimir

OVE SRAMNE KOMENTARE IGNORISATI,ODLICAN POTEZ ,I TREBA IMATI JEDINICU ZA BRZA DEJSTVA MOZDA I SA DUPLO VISE LJUDI!
DRZAVA SE MORA BRANITI NA SVAKOM METRU,KOME NE VALJA I NE VOLI JE,LIJEPO GA ISPRATITI!

A bježi
Gost
A bježi

Jel se računa onaj metar u Gusinje gdje djeca pokazuje orlove sa predsjednikom Albanije i onih par metara “Albanskih Alpa” u Crnoj Gori (bar za sada)? Albanski metri su u vašim očima milimetri, ali nije čudo – u strahu su velike oči. A ma koliko se folirali, ima straha, nije da nema. Sad ste u nekoj fazi kao djeca koja… Više »

Bokelj
Gost
Bokelj

Zašto ih ne stacioniraju u Gusinje ili Rozaje ? Ah da, ne smiju provirit tamo…

Boki
Gost
Boki

Браво!!!

Rankovic
Gost
Rankovic

Rasporedite ih po kuca

obični građanin
Gost
obični građanin

Mnogo se opuštio minstar vojni Bošković
☝️🙄

Zaro
Gost
Zaro

Tako treba reagovati na “Albanske alpe”.
Ne moze se predsednik Albanije setati po Crnoj Gori i svojatati nasu teritoriju masuci skrstenim rukama.
Vojska je tu da mu omoguci da masuci skrstenim rukama odleprsa tamo okle je i dosao.
Tako vojska mora da reaguje na islamski fudamentalizam. Kad vojska tamo stigne da vidimo ko ce mavati skrstenim rukama.

U PROLAZU
Gost
U PROLAZU

Sasvim slučajno gospodine predsjednik Albanije je ateista jer je sam izjavio da nije musliman i nezna zasto je dobio to ime tako da islamisti ne šetaju skrštenih ruku po našoj teritoriji ali svakako vijska treba da zaštiti ono što je naše CRNOGORSKO.

Antrax
Gost
Antrax

Mozda je katolik? Od kud da je ateista..

Goodfeeling
Gost
Goodfeeling

Blage veze nema sa tim. Podrum rezon.

Brdza
Gost
Brdza

Setati po CG i govoriti da je na Albanskim Alpima. Skrstenih ruka odleprsa ovaj njihov cim cu da stize vojska. Vojska treba da pojaca granicu sa Kosovom i Albanijom jer su to jedine bezbjednosne prijetnje po drzavnost Crne Gore. Srbija je prijateljska zemlja a Rep. Srpska takodje, pa zato na te strane se ne salje vojska. Bravo za nasu Vladu,… Više »

Ma neka
Gost
Ma neka

Brdza, da, Srbi su nam “prijatelji” kao i osamnaeste…

alil
Gost
alil

crna gora zeli odlucno pokazati srbima da u selima gdje su oni vecina mogu racunati na zestok odgovor u slucaju potrebe…
bravo za crnogorsku armiju, a ujedno i srbima se daje mogucnost da se uzivo susretnu sa vojnicima nato alijanse, koja ih je onako bezdusno razarala

МиљанПГ
Gost
МиљанПГ

Нажалост ми се чини да си сто посто у праву.

Antrax
Gost
Antrax

Ma to vam je podmukli kroat, što bi da ga uvali i Srbima i Muslimanima, pa da se sladi. A i Crnogorcima samo polako.

Antrax
Gost
Antrax

Nesretnice kako moze biti najveći Srpski pisac kad je Ivo Andrić NOBELOVAC. Imate li vi kroati kakve znamenite figure? ahahahh

Matija
Gost
Matija

Kakve potrebe? Pa tamo Srba jedva i da ima vise. Svi u vec pobjegli ili u EU ili Srbiju…

Zar ne
Gost
Zar ne

E Bosnje kad bi vi samo znali ko ste, sta ste, vama bi bilo lakse. Izmislili ste naziv Bosnjaci, jer do skoro smo vas zvali muslimani, a narodnost pod znakom pitanja. Procitaj Mesu Selimovica i sve ce ti se samo reci. Istorija je istorija i tu se ne moze nista dodavati i oduzimati. Cinjenica je da ste bili sa turskim… Više »

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

ZAR NE za tvoju informaciju Alil nije Bošnjak nema Alil ni musliman on je pravoslavac i to sa sjevera nedje oko Berana jer ne izgovara H da ga izgovara i da piše H pisalo bi mu Halil a ne Alil

Zar ne
Gost
Zar ne

44debilana
Problem je sto oni H stavljaju dje ne treba, a dje treba H ne stavljaju. I pricaju ekavicu, sigurno vise nego ijekavicu. I takvu zbrku bi da nazovu bosnjackim jezikom. Ma strasno, dokle dodje ljudska glupost, ako im se dozvoli

44debilanaCDMu
Gost
44debilanaCDMu

Kažem ti za H nema Alil kod bošnjačka i muslimana ima samo Halil imam kolegu pa sam ga pitao za to provjerio licno . Alil ti je isto kad bi rekao za Dejan ispalo bi po ovome Alilu Ejan . Hoću ti reci da se čovjek sprda i huska debile da se raspravljaju a on uživala u tome . Provokator… Više »

alil
Gost
alil

bravo majstore 🙂

Folender
Gost
Folender

Pročitao bi on Mešu kad bi znao čitati

alil
Gost
alil

Mehmedalija Mesa Selimovic… najveci srpski pisac..xa..xa..xa

Zar ne
Gost
Zar ne

I jos nesto, Nato je i nas bombardovao, a sad je druga prica sto si ti nedje pobjegao kad je trebalo braniti CG. I onda si junak kad si zaokruzio DA na referendumu. Pogledajte se u ogledalo, pa komentarisite

tschugo
Gost
tschugo

pa zar je bio referendum za NATO u crnoj gori?

joko
Gost
joko

Budaletino ,nauči prvo da ispravno pišeš naziv države koju pominješ u komentaru …no nije ti puno za zamjerit crnja je zemlja koja te drži.

alil
Gost
alil

nemoj da pricas u aoristu, prezent ti puno bolje lezi..xa..xa
za tvoju informaciju zarez se stavlja odmah iza rjeci, pa tek onda razmak! (Budaletino, nauci…)
i nemoj mi ti pricati o pravopisu, glupaco seoska, pobrini se o sebi i svojoj stoci kod kuce, jesi li okopao krompir? bavi se poslovima za koje si stvoren i obrazovan!

Razocaran
Gost
Razocaran

Sto see tice smestaja,to Andrijevicu nije problem.Zahvaljujuci ovoj VLASTI 90% Seockih kuca je prazno .Uzmite ,jedno bill koje Sell ,adaotirajte Tridesetak kuca I napustenu siolu I smestaj je ogezbijedjen.
Sto SE tice poligona za vjezbanje,I’ma ih na Stotine zapustenih livada I njiva.Znaci da Andrijecica ,,ZAISTA, raspolaze sa infrastrukturom.

Send this to a friend