Politika

Formiran predmet zbog Mandićevog pisma Katniću

Ivica Stanković

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom pisma lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, Specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću, saopštio je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, prenosi TVCG.

Nakon naredbe specijalnog državnog tužilaštva o proširenju istrage protiv funkcionera Demokratskog fronta Mandića i Milana Kneževića, Mandić je u otvorenom pismu, uz negiranje svih optužbi, poručio Katniću da će, kako je naveo, “platiti kad tad i da je pod kontrolom bivšeg premijera Mila Đukanovića, pojednih biznismena i obavještajnih službi”.

“Nadležno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, formiralo je predmet kako bi se utvrdilo da li u izjavama predsjednika Nove srpske demokratije ima elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, rekao je Stanković Televiziji Crne Gore.

On je potvrdio da je dobio pismo Kneževića koji od Vrhovnog državnog tužioca traži da otkolni, kako tvrdi, nezakonito postupanje specijalnih tužilaca, Milivoja Katnića i Saše Čađenovića u postupku protiv njega u slučaju državni udar.

“Napominjem da je riječ o dokumentu koji sam jutros dobio. Prema ovoj pritužbi ćemo se u državnom tužilaštvu odgovorno ponijeti i konačno doluku odnijeti nakon neophodne analize i ocjene dostavljenog materijala”, pojasnio je Stanković.

On je ponovio da je državno tužilaštvo samostalan organ i da je zakonom propisano da se poslovi državnog tužilaštva ne smiju vršiti ni pod čijim uticajem i da niko ne smije da utiče na državno tužilaštvo u vršenju njegovih poslova.

Send this to a friend