Politika

Forum žena DEMOS: Žene u politici su meta patologije, podrška za Borovinić, Bratić i Vuksanović

Skupština Crne Gore

Truju nam se djeca, a žena koja odluči da uđe u politiku postaje meta patologije. Danas su to ministarke Jelena Borovinić Bojović i Vesna Bratić, juče poslanica Draginja Vuksanović Stanković, saopšteno je iz Foruma žena DEMOS.

Stanimo snažno uz naše koleginice, prema njihovim riječima, a zakon mijenjamo da govor mržnje, mizoginija i seksizam dobiju adekvatnu kaznu.

“Bavljenje politikom na Balkanu uvijek je bilo rezervisano za “moćne muškarce”. I sad je to poziv rezervisan za njih. I zamislite, drznusmo se mi žene da uđemo u to nepoznato. I eto kao, dobrodošle smo. I što više pokazujemo vještinu, znanje i hrabrost, to su napadi jači i besprizorniji”, navode iz Foruma žena DEMOS.

Kako dodaju, veći broj žena u politici i izvršnoj vlasti po difoltu znači, grublje i besprizornije napade.

“Sad tu prednjači polusvijet na društvenim mrežama. Tu se ne bira rječnik, bilježi se hiperprodukcija “karikatura” (koje to nijesu, već ilustrovane mržnja i mizoginija), sa ciljem da se nanese bol i stega toj ženi”, ističu iz Foruma žena DEMOS.

Napominju, da je opasnost veća time što su sajber napadi dostupni za vidjeti i pročitati maloljetnoj populaciji i eto razloga za hitnu intervenciju odjeljenja MUP-a za sajber kriminal.

“Šteta je velika i trajna. Uspjeh na političkoj ljestvici postaje opasnost za lični i porodični život žene”, zaključuju iz Foruma žena DEMOS.

Send this to a friend