Politika

Front i Damjanović dolaze na glasanje o izbornim zakonima

Demokratski front, kao i poslanik Aleksandar Damjanović, prisustvovaće skupštinskom zasijedanju kada se poslanici budu izjašnjavali o prijedlozima izbornih zakona potvrđeno je Pobjedi.

“Nema više parcijalnih dolazaka. Prisustvovaćemo svim skupštinskim zasijedanjima”, kazao je Pobjedin izvor iz Demokratskog fronta, ne otkrivajući kako će glasati za izborne zakone.

Aleksandar Damjanović je Pobjedi kratko odgovorio da će “svakako biti na sjednici”.

Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore nije odgovorio na pitanje Pobjede da li će prisustvovati glasanju o izbornim zakonima.

Pobjeda je ranije objavila da bi prijedlozi izbornih zakona koje je uradila Radna grupa za primjenu preporuka ODIHR-a, ako dobiju pozitivno mišljenje OEBS-a, trebali da budu usvojeni krajem decembra, najvjerovatnije 28. ili 29.

Neizvjesno je usvajanje zakona o izboru odbornika i poslanika, jer da bi taj akt bio usvojen, treba da ga podrži dvije trećine poslanika. DF, sudeći prema ranijim izjavama iz tog saveza, najvjerovatnije neće podržati predložene zakone.

Eksperti OEBS-a, kojima su krajem novembra poslate radne verzije zakona, ove sedmice razgovaraće u Podgorici sa članovima Radne grupe za primjenu preporuka ODIHR-a i saopštiti im svoj stav o prijedlozima. L

Send this to a friend