Politika

Front ruši vlast u Novom ako Katić ne vrati na posao Simonidu Kordić

Herceg Novi

Demokratski front će srušiti vlast u Herceg Novom i inicirati vanredne lokalne izbore u toj opštini ukoliko predsjednik opštine iz Demokrata Stevan Katić ne vrati na posao potpredsjednicu Nove Simonidu Kordić, saznaje Pobjeda.

“Čekamo da predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić poništi nelegitimnu odluku o razrješenju Simonide Kordić sa funkcije šefice Kancelarije za međunarodnu saradnju, koju je u Katićevom odsustvu donio potpredsjednik opštine Miloš Konjević iz Novske liste. Ukoliko se to ne desi, iniciraćemo skraćenje mandata parlamenta i vanredne izbore”, kazao je za Pobjedu izvor iz vrha Demokratskog fronta.

Predsjednik opštine Herceg Novi Stevan Katić, koji je tokom prošle sedmice boravio u Americi, juče nije želio da da izjavu povodom razrješenja Kordić i stanja u koaliciji. Rekao je kratko “da će se oglasiti po tom pitanju kada sagleda situaciju”.

Potpredsjednica Nove kojoj je ukinuto radno mjesto, Simonida Kordić, kazala je u izjavi za Pobjedu da očekuje poništenje odluke Konjevića.

“Neka se niko ne trudi da podmeće Frontu rušenje koalicije u Herceg Novom, jer smo uvijek bili i bićemo faktor očuvanja stabilne vlasti. Neka Novska lista objasni za čiji račun povlači ovakve poteze, koji ugrožavaju opstanak vlasti u Herceg Novom”, kazala je Kordić, dodajući da očekuje da će Katić poništiti odluku koja je donesena u njegovom odsustvu.

Kriza vlasti u Novom nastala je kada je 5. februara donesena odluka o izmjeni i dopuni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika opštine, koju je potpisao potpredsjednik opštine Miloš Konjević.

“Moja odluka o promjeni pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika je zakonita, uz sva ovlašćenja predsjednika Stevana Katića i ako će da se ruši vlast u Novome zbog te odluke, onda bolje da nije ni formirana”, rekao je Konjević nakon donošenja odluke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milisav
Gost
milisav

Pravi se prostor Milacicu i da skinu DF sa scene u Herceg Novom i da se zaborave da su ikad postojali! DF prjeti iz prazne puske nece uci ni u skupstinu!

Istina.
Gost
Istina.

Vazda bi oni nesto da ruse, obaraju, lome. Ne trude da se da ista stvore, pomognu, podrze. Politicka konglomeracija najgoreg iz naseg drustva.

Pedja Mitrovic
Gost
Pedja Mitrovic

Konjevici i Katici DPS.a poslusni mačici.

Oktopus Sojic
Gost
Oktopus Sojic

Klasicna ucjena za nepostojece radno mjesto za doticnu koja ne dolazi na posao.
Sigurno da novska lista mesetari i zaposljava svoje kadrove, ali su opet veci lokal patriote od drugih.

Smijesno
Gost
Smijesno

Rekao je kratko “da će se oglasiti po tom pitanju kada sagleda situaciju”…Zamisli to predsjednika ne zna sta se radi..

Rolf
Gost
Rolf

Samo jako DF!

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

herceg novi je rak rana crne gore

Miloš
Gost
Miloš

Okanite se Herceg-Novog vi montenegrini. Gledajte sta se radi u vasa sela.

Renata
Gost
Renata

HN srce Montenegra

Miloš
Gost
Miloš

@Renata Srce Boke Kotorske !

ZoranHN
Gost
ZoranHN

Sljeceće izbore moj glas ide SNP-U.

Dimol
Gost
Dimol

SNP je 20 godina vodio HN, uništio ga. SNP se uostalom gasi

Miloš
Gost
Miloš

Unistila ga je drzava Crna Gora.

Neno HN
Gost
Neno HN

@Zoran HN… Pa pametnjakovicu je li snp imao vlast u H. Novom u 3 cetvorogodisnja mandata, je li Novi dotakao dno u tom periodu. I ti sad njih da vratis. Slicno su zlo kao i dps koji pocne malo da raducka prije novih izbora.

Maniran
Gost
Maniran

Konjević ima dil sa DPS i Krušom. Traži način da pomogne DPS-u, pa zato provocira DF. Misli da će na sledećim izborima biti jezičak na vagi, a onda da radi ono što najbolje zna- da ucjenjuje i podvaljuje. Ne znam ko takvoj opsobi može dati glas posle svega.

Glupi djukljan
Gost
Glupi djukljan

O cemu ti trabunjas? Jel vidis ti o kakvom se radnom mjestu uopste radi? btw doticna se nije savijala na posao!

Stevan
Gost
Stevan

Konjević,pola dps,pola opozicija..šićardzija.

PANTAGANA
Gost
PANTAGANA

Znači ako , ali samo ako, Vojvoda i Pipun budu u subotu na sever i celu utakmicu protiv Vojvodine da pevaju, pale baklje … Mića Veto će da razmisli dal da vrati Simku.

Nikola
Gost
Nikola

Kad pogledam sve ove partije koje vrse vlast u Herceg Novom najpostenije ispade snp.Na proslim izborima glas sam dao demokratama,ali kad vidim kako su popustili pod pritiskom mice konjevica razocaran sam.Na sledecim izborima moja porodica glasa snp.

Ćoro
Gost
Ćoro

E čudo ti je SNP napravio, s Dejanom na čelo,a Demokrate si izabrao ko svijećom

Qwert
Gost
Qwert

Pa dovoljna stvar da nekog nikada ne treba podržati su ovakvi pritisci za dodeljivanje radnog mjesta određenoj osobi. Ništa DF nije bolji od DPSa

free samples
Gost
free samples

oni samo to i znaju …da na racun DPRS a podrivaju opoziciju

Pravnik
Gost
Pravnik

Znači gradonačelnik NE MOŽE da donosi suverenu odluku bez pritiska partija sa strane? Zar iz opozicije ne optuživaše DPS kako vrše pririsak na državne organe? Šta je ovo u HN? Kakvo je ovo uslovljavanje? HN zaslužuje bolju vlast od ove, i DF će učiniti veliku uslugu ako suši postojeću vlast u HN. Treba poržati DF u ovome, bez obzira što… Više »

Cvrc
Gost
Cvrc

Sve se raspada kada su oni u pitanju

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Pogledajte izvjestaje iz HN na tv….svi odreda pricaju ekavicu!!! Ima li idje crnogorskih kadrova!!? Zamislite vlast koja ne smije sluzbenika smijeniti?!

Bokelj
Gost
Bokelj

Ne znam montenegrinu iz Mojkovca sta to tebi smeta ?? Boka Kotorska je uvijek bila multi kulturalna sredina. Sta je vama gore problem? I zasto se mijesate ? Gledajte svoja posla.

Renata
Gost
Renata

Vi dragi gospodine Bokelj iz Trebinja
Nama pravim Bokeljima ne smeta ekavica nego primitivizam poput vas od vas došljaka mozes na prste prebrojiti
Koji su integrirani

Oktopus Sojic
Gost
Oktopus Sojic

Bokelj je svako ko je rodjen u BOKU!! Kakve su to gluposti ko je pravi Bokelj ahhaah svakome su preci od nekuda dosli prije ili kasnije.

Ghjh
Gost
Ghjh

BOKELJ JE SAMO RODJEN U BOKI KOTORSKOJ.I TO JE JASNO

Bokelj
Gost
Bokelj

Ja sam rodjeni Novljanin i Bokelj, zato to i pricam. A ti si vjerovatno iz Mojkovca ili Bijelog Polja ”šljegla” u Herceg-Novi.

Send this to a friend