Politika

Funkcioner SD-a Nikola Zirojević: Ne podržavamo odlaganje izbora

Zirojević

Parlamentarni izbori svakako će biti održani u zakonskom roku ove godine, a o konkretnom datumu njihovog održavanja odlučiće u skladu sa svojim ustavnim ovlašćenjima predsjednik Crne Gore, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD).

Funkcioner SD Nikola Zirojević kazao je za Dan da vjeruju kako su predlog Zakona o izboru poslanika i odbornika, koji je rezultat višemjesečnog veoma konstruktivnog rada vladajuće većine, akademske zajednice i NVO i koji u sebi sadrži način implementacije preporuka OEBS/ODIHR-a, kao i set medijskih zakona više nego kvalitetna osnova za nastavak dijaloga.

-“S druge strane, pomalo je licemjerno da neko pominje dodatni razgovor kada očigledno suštinski bježi od tog dijaloga. Samo se prisjetite Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva u čijem radu neke naše opozicione kolege nijesu htjele da učestvuju ili su učestvovale na prilično čudan način. Po potrebi su, jureći sitne političke poene, ulazili i izlazili, očigledno bez namjere za postizanjem dogovora, već isključivo zbog lične ili partijske promocije. Na kraju, ispred reforme izbornog zakonodavstva i dijaloga stavili su tada teme koje nijesu imale dodirnih tačaka sa potrebom unapređenja izbornog ambijenta”, kazao je Zirojević.

Naveo je da, bez obzira na sve, dijalog u institucijama sistema nema alternativu ukoliko želimo da suštinski unapređujemo demokratsku zrelost cijelog društva.

“Zato podsjećam i na konstantne pozive predsjednika parlamenta i predsjednika Socijaldemokrata svim političkim subjektima da sjednemo za isti sto i da dijalogom kreiramo rješenja koja će doprinijeti poboljšanju izbornog ambijenta”, kaže Zirojević.

Kako tvrdi, što se izlaska na izbore tiče, Socijaldemokrate su do sada na gotovo svim izborima nastupale samostalno. U tim nastupima, kako ističe, od prvih izbora 2016. godine u Tivtu, parlamentarnih izbora održanih na jesen iste godine i svih lokalnih izbora koji su održani do sada, a održani su u svakoj opštini, bilježili su konstantan i rapidan rast.

“Za nas izborna kampanja za parlamentarne izbore traje od oktobra 2016. godine, te ih stoga, zahvaljujući prije svega svojoj politici, ljudima koji je zagovaraju i podršci građana, dočekujemo u potpunosti spremni”, navodi Zirojević.

Formirali izborni štab

Zirojević je naglasio da što se tehničkih izbornih priprema tiče, Predsjedništvo SD je na sjednici održanoj 19. maja formiralo Centralni izborni štab, čime su i zvanično otpočeli predizborne aktivnosti.

“Naš ozbiljan pristup svakoj temi značajnoj za društvo prepoznaju i građani, što dokazuju istraživanja političkog javnog mnjenja po kojima podrška Socijaldemokratama nezaustavljivo raste”, kaže Zirojević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CRNA GORA SVIH
Gost
CRNA GORA SVIH

BOJKOT IZBORA

CRNA GORA SVIH
Gost
CRNA GORA SVIH

BOJOT IZBORA

Jovan
Gost
Jovan

Lako je da neko priča o svojoj političkoj jačini, a ne želi da učestvuje na izborima.

Miki
Gost
Miki

Mogli bi ovi malo u opoziciju

Ognjen
Gost
Ognjen

Zar vi postojite? Ko je sad ovaj dečko, zar ovo da čitamo i da nam bude model?

Lucije
Gost
Lucije

Ti si mala marioneta i to je to

gagi
Gost
gagi

Zirojevicu odlozili se ili ne odlozili,ako bude nas PEZIONERA da “vas na tim izborima nagradimo”olovkom,isto kao sto vi nas “nagradiste za ovo vrijeme korona virusa”,jer onakve SRAMOTNE ODLUKE vas i vasih mentora DPS-a bi i nebi,na prijedlog SDP-a da se pomogne i penzioerima SVI ste u onim klupama CUTALI kao zaliveni, e glasajte jedan drugoga do mile volje. Zirojevicu bumerang… Više »

Send this to a friend