Politika

Furtula i Paović predstavljali Socijaliste na Međunarodnom skupu u Sarajevu

Predstavnici Socijalista Crne Gore Sretenka Paović Ivan Furtula, učestvovali su u okviru Regionalnog programa za izgradnju integriteta političkih lidera u partijama socijaldemokratske orjentacije Jugoistočne Evrope, na seminaru na temu Integritat u političkim partijama, koji je održan u Sarajevu, saopšteno je iz te Partije.

Kako se navodi, skup je održan u organizaciji Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) i Olof Palme Centra.

U ovom programu, dodaju,  učestvuju predstavnici partija socijaldemokratske orjentacije iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije.

“Program je namijenjen osposobljavanju, motivisanju i podsticanju stranačkih aktivista iz socijaldemokratskih stranaka iz južne i istočne Europe za sprovođenje unutarstranačkih reformi poput povećanja transparentnosti, stvaranja jasnih praksi kandidovanja i imenovanja funkcionera kako bi se spriječio nepotizam, kao i jačanju unutrašnjih mehanizama za žalbe, formiranju etičkih odbora i drugih mehanizama za jačanje unutarstranačkog integriteta. Izgradnja integriteta političkih stranaka, prema programu, presudna je za uspostavljanje istinskih demokratskih društava na Balkanu”, navode u saopštenju.

Iz Socijalista Crne Gore ističu da o ovim temama sa učesnicima skupa razgovarali su: Ana Radičević, programski direktor NDI, Jonas Anderson programski menadžer Olof Palme centra, kao i eksperti Konrad Golota, Rasim Ibrahimović, Roger Berzel, Nan Sloane, Pavle Bogoevski i Aleksandar Spasov.

Send this to a friend