Politika

Gegaj: Đeljošaj i SDP prevršili svaku mjeru, Raonić: Na Balkanu najlakše kreirati neprijatelja

Skupština

Crnogorsku političku scenu na kraju ove godine zatalasala je jučerašnja izjava predsjednika Albanske aletrnative Nika Đeljošaja, koji je za neusvajanje izmjene Zakona o javnom redu i miru, kojim su predviđene kaznene odredbe koje se odnose na upotrebu državnih simbola, direktno optužio poslanike SDP-a Ranka Krivokapića i Raška Konjevića i predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića, upućujuću im niz grubih riječi. Iz SDP-a i LP-a su odbacili optužbe Đeljošaja, i poručili mu da je protivnik građanske države, a funkcioner DPS-a Nikola Gegaj u izjavi za CdM kaže da ne želi da komentariše izjave Đeljošaja, ali da ga čudi zašto SDP nije podržao taj zakonski dokument. U Građanskoj alijansi napominju da je u Crnoj Gori godinama u porastu etnička distanca kao i da se time niko ne bavi.

Nik Đeljošaj

<<<Đeljošaj optužuje: Krivokapić, Konjević i Popović su neprijatelji Albanaca<<<

“Ne želim komentarisati niti ulaziti u polemiku između Đeljošaja i prvaka SDP-a jer bi bilo neukusno. Po meni i jedna i druga strana su prevršile svaku mjeru u domenu dijaloga jer je bilo mnogo uvrjedljivih tonova, što me iznenadilo, jer su u jednom perijodu, i to prije koju godinu, politički bili veoma bliski”, istakao je u izjavi za CdM Gegaj.

On kaže da je iskreno očekivao da će Zakon o javnom redu i miru biti usvojen jer je ono što je predloženo samo značilo ostvarivanje većeg stepena ljudskih prava i sloboda.

“Pogotovo nijesam očekivao da neće imati podršku poslanika SDP-a”, rekao je Gegaj.

Programski direktor Građanske alijanse Boris Raonić naglašava da je u Crnoj Gori godinama u porastu etnička distanca i da se time niko ne bavi.

“Građanski koncept slabi i čak se sistemski podržava kroz nekontrolisani Fond za manjine i to niko želi da kontrolise. Građani u kriznim vremenima idu desno i zato je najlakše na Balkanu kreirati neprijatelja”, kaže Raonić za CdM.

Prema njegovim riječima u Crnoj Gori već tri decenije imamo mržnju malih razlika među političkim subjektima.

“Ako tome dodamo još podatak da se predugo čeka usvajanje legislative o upotrebi nacionalnih simbola, a da je u toku izborna kampanja za Opštinu Tuzi, onda smo svjesni u kojem ambijentu je data ova izjava. Jasno je da je pravac samo jedan – jačanje građanske svijesti na svim nivoima, a ako se to ne želi, onda je jasno i koji je krajnji rezultat tog puta”, zaključio je u izjavi za CdM Raonić.

boris_raonic_cdm.jpg
Boris Raonić

I danas se saopštenjima nastavila polemika SDP-a, LP-a i Albanske alternative.

Potpredsjednik i poslanik SDP-a Raško Konjević je danas u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je Nik Đeljošaj pozivom da su svi koji ne misle kao on nepodobni na teritoriji Crne Gore gdje žive Albanci poslao je jasnu poruku.

“Đeljošaj je protiv građanske Crne Gore u kojoj su svi građani jednaki bez obzira na vjeru i naciju, političko i drugo opredjeljenje. Ali, nažalost, rekli su mu da tako kaže. A on drugačije i ne umije osim da sluša i podmeće”, navodi Konjević.

<<<Konjević: Đelošaj je obični sitni politički preduzetnik<<<

<<<Đeljošaj: Političko i moralno dno Konjevića i njegovog mentora<<<

rasko-konjevic-vlada-170616.jpg
Raško Konjević

On napominje da je SDP tri decenije brana svim nacionalizmima i šovinizmima za razliku od, kako kaže, Đeljošaja koji je Albance počeo da navodno brani onda kada je to postalo zaposlenje.

“Kažnjavanje zbog upotrebe simbola, Đeljošaju, primijenila je koaliciona vlast u kojoj sjediš na poziciji drzavnog sekretara. Ali ćutiš kao riba, jer pričas samo kada ti služba kaže. Đeljošaj podmeće jer SDP nije uopšte glasao o zakonu o kojem on govori. Zakon je dobio 40 glasova od 40 poslanika koliko je ukupno glasalo. A vladajuća koalicija ima 42 poslanika. Zato, neka Đeljošaj pita DPS šta se desilo”, poručio je Konjević Đeljošaju.

On ističe da je SDP kao dio vlasti otvorio granice za Đeljošajeve sunarodnike 1999.

“I uvijek će tako biti. A sada bi Đeljošaj sa svojim šovinističkim stavovima da ćera SDP i Liberale po Crnoj Gori. E to Đeljošaju neće moći jer Crna Gora je svih koji u njoj žive, ona pripada svima koji je poštuju kao svoju domovinu. Đeljošaj bi da građansku Crnu Goru pretvori u državu nacija i širenjem šovinizma da zavađa i dijeli. Mudriji su građani Crne Gore, bilo da su Crnogorci, Srbi, Albanci, Bošnjaci, Hrvati ili ostali da ne vide ovaj šovinizam koji Đeljošaj promoviše – da svako ko drugačije od njega misli treba da bude ćeran. Ne možete zapaliti sulude šovinističke vatre u Crnoj Gori jer građani znaju da ste samo sitni politički preduzetnik koji priča sto mu kažu. A Đeljošaj zna, kao i ja, ko mu to nalaže”, naveo je Konjević između ostalog.

Na ovu izjavu Konjevića Đeljošaj je odgovorio da niko od njega ne želi više da Crna Gora bude građanska država.

“Kao što se može očekivati od policajca, kada ostane bez argumenta, službe i tužbe su mu krive. Gdje su mu bile te službe kada sam glasao za njega i njegovog mentora, brzo ste zaboravili šta ste govorili tada, kako tada nijesam bio šovinista, kako vam nije smetalo, nego ste se toliko zahvaljivali da je i meni bilo neprijatno, ali na vašu zalost to ste vi”, tvrdi Đeljošaj.

Prema njegovim tvrdnjama SDP nikada nije štitio manjine, već su manjine štitile SDP, “bili biste statistička greška, ali su sada pale maske i svi su vas vidjeli”.

“Morate znati kao političar, da ja nijesam državni sekretar nijednog ministarstva. Za razliku od vas u politici sam da joj dajem a ne da uzimam kao vi… Raško, ja sam predsjednik partije koja je u Podgorici osvojila samostalno mandat, a SDP zajedno sa Demosom, nije prešao ni cenzus. Opet će se dokazati na narednim izborima u Tuzima, šta Albanci misle o vama, ne morate vjerovati meni da ste nepoželjni, uvjerićete se”, poručio je Đeljošaj Konjeviću.

U Liberalnoj partiji tvrde da se Đeljošaj bavi manipulacijama i izmišljotinama govori u prilog i činjenica da poslanik liberala Andrija Popović uopšte nije ni glasao za Zakon o javnom redu i miru.

<<<LP: Đeljošaj iz državne fotelje radi protiv albanskog naroda i širi mržnju<<<

“Da sve bude još sramotnije, Đeljošaj je visoki državni funkcioner, državni sekretar Ministarstva javne uprave koji na temelju laži i manipulacija širi mržnju protiv te iste zemlje i njenih poslanika”, saopšteno je juče iz LP-a.

Međutim, iz Albanske alternative tvrde da su Liberali u svom saopštenju iznijeli niz neistina.

“Kao prvo, zalutali i samoproglašeni liberal, Andrija Popović bio je u skupštinskoj sali, i nije podržao zakon. Tim činom, i iznesenim stavovima podržao je da se Albanci i dalje kažnjavanju. Takođe neglasanjem ZA izmjene zakona, koji je podržala i Vlada Crne Gore ostavio je mogućnost da partneri iz predizborne koalicije iz Budve, nastave da slave Podgoričku skupštinu”, navode u AA.

Dodaju da od partije gdje je Andrija Popović predsjednik nijesu više očekivali.

“A što se tiče izbora u Tuzima, naravno da se vidimo tamo, ako samostalno skupite 10 glasova u Malesiji, kandidovaćemo vas za opštinsku nagradu, za izuzetan rezultat”, zaključuju u AA.

Vlada Crne Gore je u Izmjenama zakona o javnom redu i miru predložila da se prekršajem kojim se narušava javni red i mir smatra i radnja učinjena putem oglasnih i reklamnih panoa i objekata, kao i da će se pravno lice koje na javnom mjestu, putem oglasnih i reklamnih objekata i panoa, objavljuje neprimjerene i obmanjujuće sadržaje koji izazivaju uznemirenost i negodovanje građana, kazniti prekršajnom kaznom od 2.500 do 15.000 eura.

Osim toga u taj zakon su uvrštene i odredbe o kažnjavanju građana koji ne ustaju na državnu himnu, što je propisano Zakonom o državnim simbolima koji je ranije Vlada utvrdila, ali još nije ušao u skupštinsku proceduru.

Aleksandra Obradović

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Srdja
Gost
Srdja

Postenje i tradicija albanskog naroda u CG je nesto najbolje sto imamo, a ovaj placenik i nacionalista je izrod koga se nasi albanci duboko stide

Nišićanin
Gost
Nišićanin

Uvažena Aleksandra uviek kad neko iz SDP ima kometar,dajete mu tri puta prostora više od ostalih.Zašto.

rajan
Gost
rajan

…uzmi Gegaj Albansku zastavu ili mos i Crnogorsku pa je rasiri kroz Ameriku ako imas petlju… i snimi to da vidimo demokratiju…

rajan
Gost
rajan

…. sve je ovo isprobavanje pulsa, drzava ce ili reagovati na vrijeme ili ce je kasnije glava zaboljeti…

Ja Ti
Gost
Ja Ti

Vidim ja da su do sada pljuvali politicari svi jedni po drugima..Bas divno.
NASTAVITE….SVADJAJTE OVAJ GLADNI NAROD A VI DOBRE PLATICE PRIMAJTE…SRAM VAS SVE BILO

Antivari
Gost
Antivari

“Ako nekom posudite novac, ili ćete izgubiti novac ili steći neprijatelja.”

zeletin
Gost
zeletin

oce djelosaj da odredjuje u crnoj gori dje je ko pozeljan,pod hitno tuzilac da reaguje,da se uhapsi djelosaj i posalje malo u Rankovo Cuce na drustveno koristan rad,pa neka tamo zastavu ponese,pa da oseti docek

Fileon
Gost
Fileon

Koliko nepismenih “novinara” ima na ovom portalu, pa to je za priču… “Perijodično” angažujte nekog lektora, ili pročitajte Pravopis, ne može da škodi.

zeletin
Gost
zeletin

I gegaj i nikic su nauceni da cute kao ribe,i da potpisu saopstenje kad im se poturi

Andro
Gost
Andro

Jedva cekam da ostanu samo nahije od crne gore i pasaluk od srbije..da se smijem montenegrinima u facu hahahahahahaha

Cetinje
Gost
Cetinje

Andro”portorikansko magare”oli se “smijati u facu” Srbaljima ako se “desi’Beogradski pasaluk,KRETENCINO odvratna.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Za to srbalj ces odgovarati, samo polako

Cetinje
Gost
Cetinje

A “zamisli”kad ti “dodjes”na vlast Mesar mickey,mi cemo Crnogorci “nestati”,samo nemoj misliti da su nam se ruke osusile,i neka si mi zdravo,pomogao ti Bog.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

I tebi bog pomogao! Samo trebamo da shvatimo da nijesmo bitni ni ti ni ja, ni vladajuca partija ni opozicija. Bitno je pravoslavlje i sklad sa svim.manjinama u cg. Ako pljunemo na nasu crkvu na bilo koju pravoslavnu crkvu, bilo to cpc ili spc, pljujemo na nas. Manjine, a pogotovo albanci su kao imunoloski sistem, ‘com oslabi imunitet odmah ga… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

E Bogu velikome fala Mesar da smo na istoj liniji da smo Crnogorci i da ne mrzimo druge narode i da bas ne “gotovimo”ove dvije grupacije DPSi SDP sto nas punih 20 godina o jadu zabavise.O opoziciji,jednako kao o Djeljosaju.Dakle nikakvi su.Za pravoslavlje puno postovanje sa moje strane,takodje i ostale konfesije. Srecna Nova Godina i dolazeci Blagdani.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ja crnu goru volim i postujem, to je jedona moja domovina. Branicu je od svih neprijatelja. Bolo to da su srbijanci, albanci, muslimani, ili domaci izdajnici. Ali me nemoj uciti jesam li ja srbin oli ne! To prepusti meni.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Nema neke razlike izmedju tebe i djeljosaja

Cetinje
Gost
Cetinje

Mesar,znas li ti sto je ovaj Djeljosaj,bit cu iskren da ne “pomislis”da mi je pri srcu.On je KLASICNI SMRAD.Huskac i nistavcina.

Angel
Gost
Angel

Ali Cetinje ti kao i tvoji sugradjani vise volite tuzi od beograda osim u posebnim slucajevima tipa za neko radno mjesto od 350 do 400e bi postao srbin kao i tvoji sugradjani…kako se sad osjecate kad predstavnik tuzi zabrani jednom krivokapicu iz cuca da kroci u tuzi i ostale opstine ? Malo ste iznenadjeni jeli cetasi ? Poltroncine i spijuncad… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

Angel smradu,za tvoje “saznanje”mene je licno “miliji”Beograd nego Tuzi,i naisao si na “pogresnu”osobu,ja sam radio u BG i imam puno prijatelja iz moje branse iz vtemena SFRJ,vjerovatno da ta nijesi ni bio NAPRAVLJEN tada i dobro se nikad ne zaboravlja,sto se tice Ranka,moze slobodno nositi cojstvo bez PODLIMACE(ako znas sto znaci ova staro Crnogorska rijec)nego si ti vjerovatno “savremeni”Crnogorac pa… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Cetinje Šta tebi ima biti mio Beograd ? Beograd je za tebe strani grad, grad u stranoj državi, grad u kojem živi tebi strani narod ( za razliku od mene npr. koji sam Srbin) i grad u kojem te baš kao Cetinjanina i Crnogorca ne vole baš puno. Upravo suprotno. Jednom Beograđaninu Cetinje dođe kao Tirana, Drač, Isfahan, Dijarbakir… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Da se razumijemo, ovo na linku meni a i Srbima ni najmanje ne smeta. No, ono što nam smeta je što ta marva ima neke koristi od Srbije. Ili se gore liječi, ili ima nekoga bliskog familijaša gore, ili se gore školuje, ili često ide gore, ili čak i živi gore. Čak se po Srbiji koja im je strana zemlja,… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

Seljacino ne kaze se Tuzija nego Tuzi.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Cetinje

R. Srpska
Gost
R. Srpska

R. Srpska

@ Cetinje

Crnogorac mi priča da sam seljačina ???
Ne, ovo nije ni nadrealizam, ovo je apsurd.

Tutija ili Tuzi ???
Izvinjavam se, ne razumijem dobro crnogorski.
Pričam srpski.

P.S. Ne dolazi u Srbiju.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Cetinje Iz okoline H. Novog ??? Moje ime je Marko Lazarević, živim u mjestu Pelagićevo – Republika Srpska. Ukucaj u google moje ime uz obavezno Pelagićevo i naći ćeš me na fejsu. U bijeloj sam majici i hlačama, vrijeme je ljetnje, a kraj jednog tornja u etno selu Stanišić ( Bijeljina) gdje je dolazila i ona gnjida Darko Lekić… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Cetinje

Eti ti gore moj identitet : kratko i jasno,a ti slobodno provjeri.
Penzioner, star čo’ek a izmišlja i laže da sam izbjeglica u Herceg Novom.
Jeli ti iko ikada rekao da nije lijepo lagati ???
Očito da nije.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

@R.srpska Mislim da je glupo da ruzno pricas za crnogorski narod. Ako smatras da je cg cdm i nas par ajvana sto nema pojma sto ce sa sobom, onda grijesis. Nemoj da ti nabrajam bitke i istorijske dokaze o srbima iz cg. Pravoslavci iz cg su odvajkada bili vidjeni pravoslavci. Srpstvo se uvijek dicilo sa crnogorcima. Ovo je malo pipavo… Više »

Andro
Gost
Andro

Sto mene interesuje srbija i oce li bit pasaluk ili ne..manjine nam kroje kapu u zemlji, trazili ste, brzo cete docekati prirodnu Albaniju..

Nikola
Gost
Nikola

Ka da su albanci jedina manjina u crnoj gori 🤣🤣🤣 sto se iznervira toliko more geloshaű

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Sve zastave sem crnogorske ce da se stave dje im je i mjesto, u smece, ili ispod kreveta. Pa kad osvoje cg neka sire tudje zastave!!! Ko ima nostalgiju prema trobojki, ima crnogorska trobojka. Srecno!!! Ovo je jedina i najbolja stvar koja se desila u 2018!!!

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

To mozda Srbe i naterate ali Albance neete. Ovaj zakon ce proci kad tad.

Tomos
Gost
Tomos

Do tada će se poštovati…

Fago
Gost
Fago

Zastava Albanije je najprihvatljivija da se dozvoli da se rasiri, jer najvise lici na zastavu Crne Gore i moze skoro proci kao crnogorska zastava (samo je crni umjesto zlatnog orla). Zastava Srbije je dosta razlicita i bode oci.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Tesko. A vjerovatno si mislio na srbijance!

Goca Pg
Gost
Goca Pg

Gegaj pricom o “dvije strane”’drzi stranu sunarodniku Albancu, koji je rekao da “Konjevic i Krivokapić nijesu dobrodošli u krajeve u kojima žive Albanci”. E sad zamislite đe bi sve mogli da odu Gegaj i drug mu Đeljošaj da ova dvojica – Katunjanin i Bjelopoljac kažu “da su nepoželjni u krajevima dje žive Crnogorci”. Vjerovatno ne dalje od Kuća Rakića, ali… Više »

Alibeg
Gost
Alibeg

Niko se sa kolicinom podmuklosti ne moze primaci albancima !

Cetinje
Gost
Cetinje

Goca Pg,Ranko je “izgubljeni”Katunjanin i on i tata mu i mama,dakle PROVJERI,jer Ranko i ne zna “dje mu je SELO”.Sto se tice ovog “tvog”Bjelopavlica i tu si u KRIVO,kako rece u vise navrata onaj srbijanski pop od vepra-Dzomic,to je IZVANJSKI,Rasko je “stigao”u paketu iz Bosne,i tamo je rodjen i postade VISI Crnogorac od sviju nas.Dakle provjeri prvo pa udri argumentima.Srecna… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Kus stoko, nista i od nokoga. I makni taj nik cetinjanin.

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

Cetinje, posto si upućen, provjeri mi koliko imam đece, unučića i praunučića po Cetinju? Šaljem lire.

Cetinje
Gost
Cetinje

Pircio Biroli,nijesam bas dobro upucen(kao ti iz SDP-a)providno,a za ovo koliko imas clanova porodice,kuco,pitaj tvoje roditelje ili komsije,poznanike i sl,a da nebih “provjeravao”trazi izvod iz maticnih knjiga ili ne daj Boze DNK,svakako neka ti srecna Nova Godina i Blagdani sto dolaze.

Mr.Bin
Gost
Mr.Bin

Nije tačno g. Gegaj da su SDP i Đeljošaj obje strane u krivu. U krivu je onaj ko se po pitanju nacionalnih simbola pokušava postaviti tako da nebi nešto rekao što bi mu sunarodnici zamerili…

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Opa a cetniks…sto su oni darivali cg…1918g…Sad oni protiv Albanaca…sto su bili uz cg…Bradonje i CG..Dva Svijeta…Albanci znaju da u cg(ne moze nista sto je protiv cg)..Djelosaj jednostavno nema Pamet…A sdp je proslost …stali su uz rame s cetnicima…Liberali ne postoje….Libeali su zamrznuli svoju partiju…

Tomos
Gost
Tomos

Nije niko protiv albanaca već se istim zakonom zabranjuju i Srbima Srbijanske zastave, i Srbi nemaju problem sa time…vidim ni hrvati pa ne pišeš “ustaše” su protiv albanaca… Iako nisu ni prvi četnici ni drugi ustaše…

Pomorac
Gost
Pomorac

Ne masemo mi Srbijanskom zastavom (cast izuzecima), negom masemo srpskom zastavom (trobojkom sa 4c), masemo i sa Crnogorskom zastavom (opet trobojkom sa grbom CG), ali ne ovim DPS ruglom.
Ovaj Dukljanin je vjerovatno ALbanc, koji nabada srpski i koristi u vecini slucajeva Google translate, svaku izjavu protiv Albanaca oce da preokrene u Srpso-Crnogorsku debatu, ocigledno

Fago
Gost
Fago

Zastava Albanije je najprihvatljivija da se siri uz crnogorsku, jer najvise lici na zastavu Crne Gore i moze skoro proci kao crnogorska zastava (samo je crni umjesto zlatnog orla). Zastava Srbije je dosta razlicita i bode oci i zato ne moze da se siri. Ako Srbi oce da je sire nek idu u Sloveniju i mogu tamo samo da je… Više »

Cetinje
Gost
Cetinje

Pomorac,kad ce sa srecom na vijadj,ilo zenu “voditi”na brod”,neces neces tamo su “opasni”pomorci,ali nece joj nista ni ovamo faliti,samo “ostavi”sto vise DOLARA.Sto se tice zastave trobojke sa cetiri oscila,to je CISTA SRBIJANSKA zastava,a sto se tice Crnogorske koju ti pominjes,zelja ce te biti da to bude zvanicni simbol Crne Gore.Buon viadio,i mirno more.

Pomorac
Gost
Pomorac

Niksic, Pljevlja, Savnik, Pluzine, Herceg Novi su stara Hercegovina koja je pripojena staroj CG na berlinskom kongresu, kad budete u svojim normalnim granicama nece biti nikog da se buni na tvoju zastavu pa onda masi do mile volje.
ps. More mi je mirno i fino zaradjujem, potpuno nezavisan od drzave, hvala.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Cetinje

Imaš li koga familijaša po Srbiji ???
Ako imaš reci im da su stranci i da ih Srbi ne vole baš puno.
Ustvari stara komunjaro, upravo obrnuto.
Preziru ih.

Đoko
Gost
Đoko

Bolest je svačija.

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Za tebe se zna da si bot i sve bez crnogorac. Sto ti znaci taj nik dukljanin? I kakve veze imaju srbi sa izjavom ovog…???

Novosadjanin
Gost
Novosadjanin

Vec kd ides do cetniks … proguglaj sta je Skenderbeg SS divizija radila po CG u II svetksom ratu.

Cetinje
Gost
Cetinje

“ta mani ga Lalo”imas ti po Vojvodini o cemu “voditi”brigu,mada je ovo lazno predstavljanje “Novosadjanin”.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Cetinje Na sjeveru Srbije ( Vojvodina) na žalost ima jako puno Crnogoraca naseljenih u nekoliko seobenih talasa poslije ww2, a na srpsku zemlju. Ima ih po Lovćencu, Feketiću, Zmajevu, Vrbasu, a kasnije su se naseljavali naj više po Beogradu i Novom Sadu. I dan danas se na žalos’ naseljavaju za što je kriva izdajnička vlast u Srbiji. Izrazito su… Više »

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ Novosadjanin Ja sam im objašnjavao ali ne vrijedi. Sredinom jula ’44 godine na potezu od Čakora pa do granice sa Srbijom 16. Krajiška brigada pod komandom Boška Šiljegovića je vodila velike borbe sa Nijemcima i Albancima iz zloglasne SS jedinice Skenderbeg. Nijemci i Albanci su imali strahovite gubitke, a u znak osvete Albanci iz SS divizije Skenderbeg su maltene… Više »

Đoko
Gost
Đoko

Polako dukljanine… Nisu oni još završili sa stvaranjem velje Albanija… Samo ne znam kako zoveš ove što oće da prave prirodnu Albaniju…

Region
Gost
Region

Ni najmanju pukotinu u Zakonu ne smijemo dozvoliti ni zbog Srba, Kineza pa ni albanaca, jer može čitav u nju upasti. U najbližem okruženju imamo Entitete, Autonomije, Zajednice Opština i sve se to znam može braniti sa ovom rečenicom kojom Gegaj brani Đeljošajev stav, da bi to “Samo značilo ostvarivanje većeg stepena ljudskih prava i sloboda”. Ovo je zajednička zemlja… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Dako se zdp peobudi i shvati da nije sve u novcu. Ima tu dosta umnih ljudi kojo bi mogli da se pokazu kao domacini na poli sceni…

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ti si nacionalista!!!! Usko ce vam biti i u albaniji, Nece dugo proci kad ce se cijeli balkan obrusiti na vas! Ovo vam je najvece dostignuce, kao i tebi sto si u situaciji da pricas u cg parlamentu. Drzava vam je lazna, porijeklo vam je laz, sve vam se zasniva na lazi. Samo pogled vam je istinit: on odaje zlo… Više »

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Bravo, sve si rekao, da se ne mucim dzabe da pisem

Pomorac
Gost
Pomorac

Znaci sad im je sve lazno, a kad se osnivala Montenegro nacija onda su bili dobri i “braca nasa”. Zasto mislis da ce se Balkan obrusit na njih? Ako je Montenegro uradio sve u njihovu korist protiv Srbije, zasto mislis da nece i Srbija uradit isto, milo za drago, sve stoji isto i sa Makedonijom. Mi smo zavadjeni, razumijes ,… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Ne znam sto zelis da kazes? Ja semvrekao ono sto zna cijeli svijet, odnosno svi koji zele da znaju i koga zanima. A priznanje kosova je milo djukanovic i njegov sistem prikupljanja glasova za pravljenje prostora da malo jos produze zivot vijek. Narod cg nije priznao kosovo, i nikad nece. Milo nije crna gora.

Pomorac
Gost
Pomorac

Nemoj to svaljivat Milu Djukanovicu, istina je da je on alfa i omega u Crnoj Gori ali je isto tako istina da Poslije priznanja Kosova (i svega vezano za to), poslije uclanjenja u NATO (bez glasa naroda), poslije izmisljanja Montenegrinskog jezika, on je i dalje na vlasti narod ga glasa, zato su za mene oni isti, svako ko podrzava ovu… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

Znas li kako je rekao osman beg dok je sluzio kralju nikoli na cetinju? Prvo da ti kazem da je taj beg sagradio sat kulu i bi je jako bogat covjek u to vrijeme. Pitao ga je k nikola ‘ reci mi beze sto pricaju turci po podgorici o meni? E moj gospodaru, dao ti bog st o ti pricaju,… Više »

Pomorac
Gost
Pomorac

Znas koji su najgori soj ljudi, to ti mogu reci iz iskustva, to su oni koji su najvise srbovali 90-tih a danas su Montenegrini, oni koji su ptratili MIla na Dubrovnik i pjevali cetnicke pjesme a danas im je sve srpsko prokleto, to su ljudski nesoji i njih je veliki broj cim se promjeni vlada eto ti njih opet, samo… Više »

Mesar mickey
Gost
Mesar mickey

To moja.braca nikad nijesu bila niti ce biti. Ako je ko moj brat to s u muslimani iz cg. To su ljudi vrijedni postovanja i veliki crnogorci. Ovo se.ne odnosi na bosnjake.i ove nacionaliste po rozaja i sire sto pojedinci uzimaju pare od islamista i truju narod. Znaju to oni odlicno, makar znaju oni sto su pismeni i nijesu promitivni.

Simon
Gost
Simon

muslimani su crnogorci ne bih bas rekao

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Siptari bi da uzmu sve sto se moze uzeti. Saka jada.

Simon
Gost
Simon

e moj ivangrade uzese oni sve sto su mogli, a mi srbi i dalje placemo za kosovom

Ivangrad
Gost
Ivangrad

Nisu ga oni uzeli, samo pokusavaju da ga otmu, uz pomoc vec svi znamo koga. To su ljudi koji ne vjeruju u Boga, kojima nista sveto nije, koji svoju djecu daju za saku para, to su odvratne njuske.

Tomos
Gost
Tomos

Sdp nije kriv što ne pomaže u slabljenju svoje Države. Zakoni su tu za sve i svi ih moraju poštovati. To što se pojedinima učinio momenat da mogu ovo da provuču, samo znači da će se za sledeći put bolje pripremiti. Ali se nadam da će i CG Parlamenta biti na nivou zadataka…

Send this to a friend