Politika

GI 21. maj: Državotvorne snage imaju potencijala za pobjedu na vanrednim izborima

Živković, Filipović i Bojović

Izbori u Prijestonici, Mojkovcu i Petnjici pokazali su da državotvorne, građanske i proevropske snage imaju potencijala za pobjedu na očekivanim vanrednim parlamentarnim izborima, saopštila je Građanska inicijativa “21. maj”.

“Partije sadašnje vlasti su u sve tri opštine ukupno osvojile manje od 6000 glasova, dok su državotvorne stranke imale preko 11600 glasova pritom, u odnosu na avgust prošle godine oko 1800 birača je manje izašlo na ove izbore, od čega je samo na Cetinju bilo oko 1000 birača manje. Istovremeno, realan politički profil građana koji su ovoga puta apstinirali ukazuje da na to da se radi o najmanje 65 odsto birača koji su protiv aktuelne državne vlasti”, ističe se u saopštenju GI “21. maj” koje potpisuju predsjednik Savjeta Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator, Rade Bojović.

S druge strane, kako dodaju, pokazalo se da rasutost i sebičnost državotvornih stranaka ima negativne posljedice koje su se mogle izbjeći.

“Umjesto da državotvorne stranke budu objedinjene kroz jednu ili dvije kolone, osim izuzetka u Mojkovcu gdje SDP nije ni učestvovao, partikularni interesi su se odrazili na ravnodušnost dijela građana. Zato su i ovi izbori nauk za slabo reformisane i dezintegrisane državotvorne partije koje se i dalje ponašaju kao prije prošlogodišnjih izbora”, navode iz GI “21. maj”.

Smatraju da će formiranje vlasti na Cetinju i u Petnjici dodatno pokazati u kojoj mjeri su državotvorne stranke spremne da nacionalne interese stave iznad partijskih.

“Opozicioni lideri moraju shvatiti da plitko strančarenje nije u interesu Crne Gore, niti državotvorna i građanska javnost želi takvu politiku. Bez obzira što ovi izbori ne odražavaju cjelinu raspoloženja u ukupnom biračkom tijelu činjenica je da ukupne okolnosti idu u prilog neizbježnom porazu sadašnje parlamentarne većine i zato bi bilo neoprostivo da se takva šansa propusti”, zaključuju iz GI “21. maj”.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
PutnikVirusOrli-Ban
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Putnik
Gost
Putnik

Mojkovac i Petnjica daju sliku o snazi na drzavnom nivou 🤣🤣🤣🤣a sprdate li se to hahahahaa

Virus
Gost
Virus

Oplakah

Orli-Ban
Gost
Orli-Ban

Pametni ljudi, naročito Živković i Bojović, čudi me što ne osnuju neku stranku…

Send this to a friend