Politika

GI 21. maj: Državotvorne stranake da se temeljno reformišu i ne budu prepreka smjeni sadašnje vlasti

ilustracija

U toku je proces konstituisanja Građanske inicijative 21. Maj koja će od samog početka okupiti preko hiljadu osnivača sa ciljem da se utemelji kao masovni, neformalni, društveni i nadstranački pokret, koji će biti stalno otvoren za pristupanje novih članova.

“Razlozi osnivanja leže u potrebi afirmacije i zaštite vrijednosti bez kojih je nezamisliv prosperitet Crne Gore. Državotvornost, pravedna i pravna država, evroatlantska orijentacija, građanska demokratija, sekularizam, antifašizam, multietnička i multikonfesionalna zajednica, razvojna i zelena ekonomija koja će građanima Crne Gore obezbijediti pristojan život, društvo znanja i kulturnih inovacija, zaštita identiteta i otpor diskriminaciji, asimilaciji i hegemonizmu – suština su programa GI 21. maj”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

GI 21.maj osniva se kao nezavisan društveni pokret posvećen pitanjima od državnog značaja, kao i potrebi animiranja mlađih generacija i političkih apstinenata.

“Pritom, GI 21. maj biće predan aktivnostima koje će što prije dovesti do demokratske smjene sadašnje vlasti. GI 21. maj biće primarno otvoren za mlađe generacije i za sve građane koji su bili i ostali odani Crnoj Gori a s pravom su razočarani u politiku koja je omogućila aktuelni izborni ishod. Zato je od presudne važnosti da se Ti građani, kojima je stalo do pravedne, poštene i evropske Crne Gore, okupe na jednom mjestu, budu spremni da uzmu sudbinu u svoje ruke i preko samostalne građanske liste učestvuju na budućim parlamentarnim izborima”, navode oni.

U međuvremenu, očekuju od državotvornih stranaka da se temeljito reformišu i time ne budu prepreka smjeni sadašnje vlasti.

“Ova očekivanja uključuju formulisanje novih javnih politika u interesu ubjedljive većine građana kao i kadrovske promjene koje će dovesti do izbora vođstva oslobođenog od tereta vremena, korupcionaških, klijentelističkih i nepotističkih afera. Nakon toga državotvorne stranke postaće poželjni saveznici prilikom formiranja buduće crnogorske vlade koja će imati težak zadatak da sanira posljedice aktuelne velikosrpske, populističke i nekvalifikovane politike i da Crnu Goru uvede u Evropsku uniju”, zaključuje se u saopštenju Bojovića, Vujoševića, Živkovića i Lukovca.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lovcenska
Gost
Lovcenska

Ko je na politickoj sceni crne gore za ukidanje nezavisnosti i ulazak crne gore u neku drugu drzavu ili drzavnu zajednicu ?

Bokelj
Gost
Bokelj

Muka mi je od ovih desnicarskih partija

KapetanRitzudis
Gost
KapetanRitzudis

Jes evo vidimo DPS se reformisa bas najstrasnije 🙂

Expert007
Gost
Expert007

Za srećnu Budućnost mladjih naraštaja,da zive slobodno u svojoj Drzavi.Za slobodnu Crnu Goru.
Zato svi zajedno za GI 21 Maj

Soko
Gost
Soko

Samo naprijed Rade!

VUKOMITA
Gost
VUKOMITA

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Hogar
Gost
Hogar

Bravo 👍👍👍👍

Ja sam
Gost
Ja sam

Cim ispred svega stavimo crnogorsko zaokruzicemo ekonomiju?

Crnogorac
Gost
Crnogorac

para DPS

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Perovic Slavko !

Realno
Gost
Realno

Jasno,, dosta su bili losi politicari i namastili su se!!!

neko1966
Gost
neko1966

Bravo! Podrska!

Crna gora
Gost
Crna gora

Eto me odma daj boze jedna cestitaj partija rade bojovic je vrh I covjeka I politicara I istoricara puna podrska

Bd Bd
Gost
Bd Bd

“Drzavotvorne stranke”??? To su one sto narodu mijenjaju ime, crkvu, religiju, zastavu, himnu, istoriju, pismo, jezik, saveznike,…??? Srecom, procitani ste i zavrsili ste!

Hernan
Gost
Hernan

NAPRIJED SAMO!!!

TG 1973
Gost
TG 1973

Samo naprijed 👍👍

Send this to a friend