Politika

GI 21. maj: Ovaj popis će ostati primjer nelegitimnog državnog posla

GI 21. maj

Danas počinje delegitimizovani i već iskompromitovani popis stanovništva. Koliko se god trudila Spajićeva i Mandićeva vlada, uz podršku DPS-a i njegovih satelita, da popis predstave kao “demokratski statistički iskorak” evidentno je da se radi o nekredibilnoj i spornoj akciji izvršnih vlasti, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

“Imajući u vidu upliv zvaničnog Beograda, devijantni unutrašnji politički i društveni ambijent i vazalni karakter crnogorskih vlasti koji se jasno ogleda u neodustajanju od identitetskih pitanja, ne postoji niti jedan razlog zbog čega bi se ishod popisa, kakav god on bio, morao smatrao legitimnim i neupitnim”, kažu u GI 21. maj.

Pritom, podsjećaju, da niz zvaničnih i nevladinih istraživanja, imajući u vidu pad prirodnog priraštaja zadnjih godina, ukazuju na to da u ovom trenutku ima evidentirano prebivalište između 600.000 – 615.000 stanovnika koji su ujedno i državljani Crne Gore, što isključuje sva druga lica koja imaju samo prijavljeno boravište.

“Takođe, sva posljednja višegodišnja nevladina identitetska istraživanja potvrđuju da građana crnogorske nacionalnosti, bili oni sjutra popisani ili ne bili, ima između 45-48 odsto, baš kao što se broj govornika crnogorskog jezika kreće od 37-40 odsto. Zato će i popis u pogledu ovih identitetskih podataka biti upadljivo nevjerodostojan ukoliko se pokažu bilo kakva odstupanja. U svakom slučaju, može Monstat objavljivati što god hoće, baš kao što Spajić i tzv. opozicija mogu ostati u prisnom zagrljaju, ali za slobodnu i kritičku crnogorsku javnost ovaj popis će ostati primjer nelegitimnog i kompromitujućeg državnog posla”, zaključuju u GI 21. maj.

 

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
DenisLabanNono
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Denis
Gost
Denis

zar i dalje postoji gi “21. maj” ? dežurni pljuvači dps-a

Laban
Gost
Laban

ovo što kažete za podatke ste pravu.Svako istraživanje je upravo to pokazivalo.Imamo sada garancije za popis,tako da je to jedina opcija

Nono
Gost
Nono

Vas odavno niko nista ne pita.
Posluzili ste za neke stvari, a sad sut karta.

Send this to a friend