Politika

Glavni odbor URA: Bojkot parlamenta i dalje na snazi

Analizirajući rezultate prethodnih lokalnih izbora u Crnoj Gori na jučerašnjoj sjednici Glavnog odbora Građanskog pokreta URA iskazano je nezadovoljstvo generalnim rezultatom opozicije u prethodnom izbornom ciklusu i uvjerenje da je koalicija te stranke sa Demokratskom Crnom Gorom dala sinergetski efekat i ostvarila rezultat koji je u većini gradova bio i bolji od očekivanog.

“Konstantnim izbornim ciklusima u par mjeseci javna scena je kontaminirana a građani demotivisani da izađu na birališta. U ovakvom omjeru snaga Građanski pokret URA će kroz lokalne parlamente i posredstvom svojih odbornika još snažnije nastaviti sa emancipatorskom borbom i ulogom a intezivnu političku borbu vodiće i na državnom nivou. To je između ostalog pokazano predstavljanjem Plana za pravazilaženje političke krize koji je predstavljen zajedno sa Demokratama u zemlji ali i na zvanične adrese EU“, konstatovano je na sjednici.

Glavni odbor stranke jednoglasno je podržao Plan za prevazilaženje političke i institucionalne krize koji je dobio zeleno svjetlo i sa međunarodnih adresa i većinskom voljom ostao pri stavu da u aktuelnom političkom trenutku ne treba prekidati bojkot državnog parlamenta.

“Nijedan od uslova proklamovanih na jesen 2016. nije ispunjen, naprotiv atmosfera izbornih ciklusa postala je gora i u tom segmentu situacija je još lošija. Prije svega iz tih razloga bojkot parlamenta ne treba prekidati sve dok se ne ostvare ciljevi zacrtani u Planu za prevazilaženje političke krize na čijem ostvarenju rukovostvo stranke ima apsolutnu podršku“, konstatovano je na današnjoj sjednici Glavnog odbora Građanskog pokreta URA.

Razmatrajući učinke lokalne vlasti u Kotoru, Budvi i Herceg Novom zaključeno je da je urađeno mnogo i pokazano kako se može domaćinski upravljati, prije svega finansijama tih gradova.

“Glavni odbor daje potpunu podršku svojim odbornicima i ljudima u izvršnoj vlasti u ovim gradovima da nastave sa dobrim učincima koji će značiti za građane tih opština. Problemima koji su se javili u Budvi i Kotoru treba pristupiti odgovorno i pokušati riješiti ih u interesu građana i ukupne opozicione javnosti“, zaključeno je na sjednici.

Glavni odbor na jučerašnjoj sjednici povećao je i svoje kvote tako da će u narednom periodu taj najvažniji organ stranke biti brojniji, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Tagovi

8 Komentara na "Glavni odbor URA: Bojkot parlamenta i dalje na snazi"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend