Politika

PKCG podržala poziv Markovića na dijalog

Vlastimir Golubović

Upravni odbor Privredne komore prihvatio je poziv premijera Duška Markovića koji je sve relevantne političke i društvene činioce pozvao na dijalog o svim pitanjima koja će pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i naše evropske perspektive.

<<<Marković pozvao na dijalog: Da prevaziđemo podjele, Crnoj Gori potreban savez za Evropu<<<

“Po našoj ocjeni, sadržaj ove inicijative, predstavlja osnov privrednog prosperiteta i razvoja cjelokupne crnogorske ekonomije. Mir i stabilnost su neodvojivo vezani za osnove države i njenih institucija, a samo i nagovještaji suprotnih tendencija mogu ugroziti funkcionisanje pojedinih privrednih djelatnosti, posebno turizma kao naše strateške grane”, kazali su u PKCG.

Prema njihovim riječima, crnogorska ekonomija kontinuirani značajan rast domaćeg bruto proizvoda u velikoj mjeri zasniva na direktnim stranim investicijama, a percepcija Crne Gore kao sigurne i politički stabilne države je osnov ovih ulaganja.

“Evropske integracije predstavljaju cilj kome su podređene politike i strategije svih naših ekonomskih reformi, a širok društveni konsenzus je osnov opredijeljenog puta prema Evropi. Crna Gora je ekonomski upućena prvenstveno na region i na tom planu saradnja ekonomskih subjekata se razvija kroz zajednički interes poslovnih partnera”, kazali su u PKCG.

Poručuju da političke tenzije ne mogu da budu u funkciji ekonomskog prosperiteta.

“Inicijativa predsjednika Vlade usmjerena u ovom pravcu je od izuzetne važnosti za pojedinačna preduzeća, privredu u cjelini i društvo uopšte, te je podržavamo uvjereni da će svi politički i drugi činioci iznaći kapaciteta da daju doprinos da ona zaživi u potpunosti”, zaključuju u PKCG.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
VOJO
Gost
VOJO

SVAKI STRANI INVESTITOR PRVO IZRAČUNA TROŠKOVE POSLOVANJA PA ONDA ULAŽE… MI imamo poreze i dopronose na zarade najveće u Evropi 65% … Niko neće uložiti ni jednog dolara ako su veliki porezi i doprinosi na zarade…. ZAŠTO PRIMAJU ZARADE OVI IZ PK KAD NE UMIJU DA OBJASNE ZAŠTO NEMA INVESTICIJA…. SMANJITE DOPRINOSE NA ZARADE NA 27% kao što je uradila… Više »

Send this to a friend