Politika

Gorčević: Ničija smjena ne može ugroziti dobijanje IBAR-a, pa ni Milovićeva

FOTO: Vlada Crne Gore

Ničija smjena, pa ni ministra pravde Andreja Milovića, ne može ugroziti dobijanje pozitivnog Izvještaja o ispunjenim privremenim mjerilima (IBAR). To je na konferenciji za medije saopštila ministarka evropskih poslova Maida Gorčević upitana kako će se eventualna smjena Milovića mogla odraziti na dobijanje IBAR-a- ocjene koliko je država kandidat ispunila od privremenih mjerila u poglavljima 23 -Pravosuđe i temeljna prava i 24 -Pravda sloboda i bezbjednost.

“Ničija smjena ne može ugroziti IBAR. Izvještaj EK se vodi na osnovu toga šta je uradila Vlada, parlament, jesu ili ispunjena mjerila ili nisu. Na osnovu toga se donosi odluka od država članica EU, ali i izvještaja za koje postoje naznake da je pozitivan. Sve je to internog karaktera pa ne mogu iznositi više informacija. Sigurna sam da ni smjena ministarke evropskih poslova ne bi mogla da ugrozi IBAR u tom smjeru, vjerujem da je isti slučaj i sa ministrom pravde”, navela je Gorčević.

Ona je istakla i da očekuje da će Međuvladina konferencija sa Crnom Gorom biti održana krajem juna.

Podsjećamo, premijer Milojko Spajić je prije dva dana od Skupštine zatražio da u hitnoj proceduri smijeni Milovića, a nakon što ga je on pozvao da predloži parlamentu njegovu smjenu.

<<<Spajić dostavio Skupštini predlog za razrješenje Milovića po hitnom postupku<<<<

<<<Spajić: Milović predložio svoju smjenu nakon što sam mu se zahvalio na saradnji, stao rame uz rame sa Milatovićem u pokušaju destabilizacije Vlade<<<

<<<Milović: Spajiću, stisnite petlju i u najkraćem roku predložite moje razrješenje<<<

Međutim, datum kada će se pred crnogorskim poslanicima naći inicijativa premijera za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića još nije poznat.

Vlada je donijela odluku da umjesto ministra pravde Andreja Milovića potpredsjednik Vlade Momo Koprivica bude zastupnik u Skupštini kada se raspravljalo o IBAR zakonima u ime predlagača zakona. Tada je iz Vlade saopšteno da se Milović oglušio o uputstvu koje je predviđalo da se amandmani na IBAR zakone ne mogu prihvatiti bez saglasnosti Vlade. Milović je nakon ove odluke kazao da kao resorni ministar nije dobio specifično uputstvo od Vlade da se ne smiju prihvatiti amandmani koji ispravljaju tehničku grešku u tekstu zakona.

Slađana Đukanović

20

avatar
1000
13
7
0
 
20
nikola1MilevaRakelajde...Kamenje valja D
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
nikola1
Gost
nikola1

Zamislite izjavu gospođe koja je do juče štampala bukvare i slikovnice a onda zalutala na mjesto ministarke da IBAR ne bi bio ugrožen ni njenom smjenom a ne tamo nekog ministra pravde.E to govori da nema pojma o politici i Vladi.Svuda u normalnim državaama je ministar pravde i potpredsjednik za društveni sistem a minnistar finansija za ekonomiju.ostali mnogo manje bitni.A… Više »

ajde...
Gost
ajde...

Ma, dobro je to, važno je da ti stekneš povjerenje u ASK.

Mileva
Gost
Mileva

Mala još si zelena ,treba ti puno ,puno vremena da nešto naučiš,a kada naučiš više nećeš biti tu gdje si danas.Zato oprezno……

Kamenje valja D
Gost
Kamenje valja D

Samo jako.

BBBB
Gost
BBBB

Ova izgleda mjenja onu suvadu zornjić

neko
Gost
neko

Iako ni Milovic ne ulijeva povjerenje gradkanima koji su odani svojoj domovini i koji su iskreno za ulazak u EU,smatram da ce on sa svojim resorom biti najzasluzniji za taj veliki korak ka clanstvu. Zato je teza ove gospodje neodbranjiva. Nece nas u EU valjda uvesti Momo ili neki nalik njemu iz DF,Demokrata,Ure ili Pesa?

vezuv
Gost
vezuv

A kakva JE OVA te niko za nju čuo nije prije no dodjose ovi oslobodioci!

Hogar
Gost
Hogar

Uzor joj je Olivera Injac pa mo’š mislit.

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Kuku majko,ko nas vodi i predstavlja po bijelom svijetu!!!!!!!!! Kuku majko,sto nas nadje od nesposobnih oslobodilaca !!!!!!Kuku majko,mi smo definitivno gotovi !!! Kakve su ovo spodobe,neka nam je dragi Bog u pomoc,a tesko nam moze pomoci !!!

amo
Gost
amo

Što kukate,imali ste svi olovku i listić ispred sebe,ali tada niste ništa viđeli jer vam je pred očima bilo samo 450€,e sad se lijepo svi kolektivno slikajte za tih 450€,zajedno sa komplet vladom.

Rakel
Gost
Rakel

Slatko bih se nasmijala, da nije tuzno i.pretuzno na sto spadosmo.
Druzba Pere Kvrzice je pojam za ove!

H.Novi
Gost
H.Novi

Opa Seko kao u vrijeme partizana odana skojevka slijedi put svoga komandanta uz po koju parolu Ništa nas ne može ugroziti?!

Radivoje Vukcev
Gost
Radivoje Vukcev

Komandant, partizan bi rekao, Za mnom.

Nesko kejdz
Gost
Nesko kejdz

Nesto ga dugo smijenjujete ,kada ga kuvate da omeksa ili se bojite necega ,posto ste pre posteni da vas jad crni ne vidi ,nasa politika u cg samo se zasniva na mutnim.poslovima

Samo Polako
Gost
Samo Polako

Kad bi vi narodu u Cg, objasnili oce li ibar promjeniti narod da je sit, zdrav i da kupi osnovno.Ili ce te samo da mlatite IBAR…Itd
Sto je jos gore, nikad da vlast pss ne moze biti sad ste prevarili narod kao i ova samo zvana vecina od 2020god i kraj.😂😂😂

svizajedno
Gost
svizajedno

Zaista se radi o običnoj tehničkoj formalnosti za koju se tereti Gospodin Milovic i nije korektno ! Gospodin Milovic je za izuzetno kratak period izvanredno odradio sve poslove i radnje vezano za ispunjenje zahtijeva za dobijanje IBAR-a ! Još jednom sve proučite i ocijenite korist za CG smjenom Ministra Milovica … eventualni inat nikad ne daje dugoročno korist , nemojte… Više »

Miki
Gost
Miki

Mislis omogućio legalizaciju mafije ?

amo
Gost
amo

Ne treba njima profesionalac,njima treba klimoglav kao Koprivica.

Osaka
Gost
Osaka

Oni su umislili da su nezmjenljivi.Niko nije nezamjenljiv.

Vanja
Gost
Vanja

Najbolje za tebe da se vratis u knjizaru….

Send this to a friend