Politika

Građani od sjutra mogu da izvrše uvid u birački spisak

Ilustracija

Građani Crne Gore od sjutra će moći da izvrše uvid u birački spisak za predsjedničke izbore koje će biti održani 15. aprila.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da je birački spisak izložen u elektronskoj formi u svim Područnim jedinicama i Filijalama za građanska stanja i lične isprave.

Iz tog resora su objasnili da birač, uvid u birački spisak, može ostvariti svakim radnim danom od ponedeljka do petka, od osam do 14 sati.

Kako su kazali birački spisak za opštinu Gusinje biti izložen u Filijali za građanska stanja i lične isprave Plav.

Iz MUP-a su naveli se uvid u birački spisak vrši lično, na šalterima Područne jedinice i Filijale, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš).

Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak.

Navodi se da birač može izvršiti uvid u birački spisak i direktno, preko internet portala www.biraci.me.

Iz MUP-a su objasnili da na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

“S obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine (jedinice lokalne samouprave)”, objasnili su iz MUP -a.

Send this to a friend