Politika

Građani pitaju premijera: Hoćete li podnijeti ostavku zbog katastrofalne situacije sa koronom, da li ste snagom vjere pomjerili neku planinu, je li crnogorski ljubiti ruke…?

Zdravko Krivokapić

Hoće li podnijeti ostavku zbog katastrofalne epidemiološke situacije, smatra li da je ljubiti ruke crnogorski, kako se osjeća nakon dočeka koji je imao na Cetinju, šta je uradio od kada je postao premijer osim što je napadao DPS, te da li je snagom vjere skorije pokušao da pomjeri neku planinu, samo su neka od pitanja koja su premijeru Zdravku Krivokapiću  postavili građani na Twitteru povodom 100 dana Vlade.

Građane zanima i šta je sa ekonomskom politikom, hoće li biti turističke sezone, a bilo je više pitanja o dvojnom državljanstvu.

CdM prenosi samo neka od pitanja upućenih premijeru.

* Da li ćete podnijeti ostavku zbog katastrofalne epidemiološke situaciju, tajnog zaduženja od 890 miliona eura, gubitka stotina radnih mjesta, porasta ksenofobije, napada na manjinske narode, žene, LGBT zajednicu i unižavanja crnogorske države?

* Poštovani saplemeniče sa Cuca, kada planirate uhapsiti osobu iz Ulcinja koja je dobila 21 milion eura da bi urušila našu jedinu Crnu Goru?

* Da li smatrate da je ljubiti tuđe ruke ljudski i crnogorski? Mislite li da su Crnogorci diskriminisani u Crnoj Gori? Da li će biti otpuštanja u javnom sektoru i, ako hoće (pri čemu se podrazumijeva da su svi u javnom sektoru glasači DPS-a), znači li to da će ipak biti revanšizma?

* Poštovani, želim čuti Vaše misšjenje. Da li je PRAVEDNO da veliki broj ugostiteljskih radnika ostavite bez posla i većinu njih bez ikakvih zarada, vrlo dobro znate da veliki broj njih nije osiguran, da veliki broj njih ne dobija subvencije jer poslodavaci nisu izmirili obaveze?

* Jeste li ozbiljni da ustrajete u tome da građanima BiH i Srbije i Kosova dajete CRNOGORSKO državljanstvo, a time i svjesno mijenjate strukturu stanovnšstva protiv crnogorskih interesa!?

* Da li Vas je sramota kako Vas je narod dočekao na CT? Da li Vas je sramota što ne poštujete mjere? Da li Vas je sramota vašeg obraćanja prosvjetnim radnicima, jer ste i vi nekad bili profesor? Da li Vas je sramota što predstavljate državu, koju ni sami nijeste željeli?

* Nakon 100 dana tvoje vlade zvanično smo drugi na svijetu po broju inficiranih virusom covid 19. Znam, kriv je DPS, nijeste vi naravno… ali me zanima kako, kao veliki vjernik, spavate sa činjenicom da je u februaru umrlo 210 građana koji su mogli danas biti živi da nije bilo Vas?

* Da li se može očekivati detaljnija kontrola šverca i nelegalne prodaje duvanskih proizvoda? Nema dobre akcizne politike na duvan bez detaljne kontrole sivog tržišta!

* Da li će Ministarstvo finansija uložiti napore za kreiranje poreskih politika na duvan prateći EU trendove?

* Mene zanima kako je biti ugroženi Srbin sa više stanova, kuća i poslovnih prostora. Kako je biti ugrožen i školovati đecu po inostranstvu i istovremeno im stvoriti ogromni kapital? Ako biste me mogli uputiti u par rečenica kako da budemo ugroženi. Hvala.

* Profesore šta ste uradili za ovih 100 dana osim što ste napadali DPS, da zaboravimo što ste izgubili kontrolu nad epidemijom, šta je sa projektima, (ne mislim na prethodne koje ste samo nastavili), ne vidim nijedan pozitivan iskorak, vaših 100 dana je prošlo u napadima DPS-a?!

* Da li ste svjesni da ste par puta u svojim govorima uvrijedili žene? Žene koje imaju pravo da izaberu karijeru umjesto porodice, žene koje ne žele ili ne mogu da rode… Da ne pominjem Vaš govor u kasarni u DG, a svjedoci smo da imamo fantastične vojnikinje i oficirke.

* Kada ste posljednji put pokušali snagom vjere da pomjerite neku planinu? Koliko ste zapravo uspješni u toj vještini? Naime, geolozi primjećuju izvjesne, naučno neobjašnjive, geološke i morfološke promjene terena, i sumnjaju da Vi, vježbajući ovu vještinu, dovodite do tih pojava.

* Čime su građani Crne Gore zaslužili stalno ponižavanje od strane naše Vlade? Zbog čega je bio državni interes ići na sahranu u susjednu zemlju čovjeku koji je bio inspirator genocida? Hvala!

* Da li je istina da je ministarka Vesna Bratić ukinula nacionalne penzije crnogorskim umjetnicima, i šta je sa finansiranjem Fakulteta za crnogorski jezik?

* Da li znate da su radnicima u trgovinama smanjene plate iako su stalno od početka Kovid krize jedni od najugroženijih i najpotrebnijih ljudi: “Zašto nisu ni u jednoj prioritetnoj grupi za vakcinaciju? Kada će neko obratiti pažnju na njih“?

* Kako i kada mislite da riješite problem građana koji nemaju crnogorska dokumenta iako su rođeni ovdje ili žive duže od 20 godina, kao i kada će biti poništena odluka o vojnom poligonu na Sinjajevini, šta će se desiti započetim investicijama na sjeveru Crne Gore, kakva će biti sudbina KAP-a i preduzeća “Plantaže”, kada se može očekivati ukidanje sankcija Ruskoj Federaciji, hoće li povlačiti priznanje Kosova …

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
...............
Gost
...............

Pitate sta je vlada uradila za 100dana, a sta je prosla vlada uradila za 30godina?

Sarita
Gost
Sarita

Kakav nas samo pakao čeka ako ovi ostanu tu daje jesu

Fiona
Gost
Fiona

Za 100 dana vlade smo dobili:
Premijera koji cjeliva grobove
Ministarku koja ne zna da piše
Ministra koji u toku radnog vremena ide na treninge
Ženu koja ne razumije da je više porodica izgubilo svoje najmilije zbog njenog hira
Gašenje MA
Djeciji dodatak iz ne znamo kog budžeta
Itd,itd,itd….

Brsno
Gost
Brsno

Alarmantno ali ne i kritično što bi rekli naši ministri

Stedim
Gost
Stedim

Strasno je kome smo dozvolili da vodi državu! Ovima ni stado ovaca ne treba dati da čuvaju, a ne nečije živote!

Stubica
Gost
Stubica

Oce li nam Zdravko stvarno reci sta je to vlada dobro uradila za 100 dana?

Morakovo
Gost
Morakovo

Za 100 dana ove vlade mi smo dobili odgovore na pitanja putem Twittera. Strasno!

Dragova_luka
Gost
Dragova_luka

Čekamo odgovore na pitanja.

Kako da ne
Gost
Kako da ne

A đe su odgovori

Mestar
Gost
Mestar

Ova individua je najveca bruka i sramota za svakog gradjanina Crne Gore. Svaki njegov gest ide na stetu svima nama. Dosad nije uradio apsolutno nista dobro ni pozitivno. Sramota ko nam je premijer nakon Mila Djukanovica, Duska Markovica, Zeljka Sturanovica Igora Luksica. Ako nista svaki od njih je gospodin covjek

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Gospod reče Petru “sve što svežeš na zemlji biće svezano i na nebesima i sve što razriješiš na zemlji biće razriješeno i na nebesima “.
Snaga vjere pomjera sve i može sve ko to vidi za njega će uvijek biti svijetlo ko ne vidi nikad i neće i biće u tami .

Scar
Gost
Scar

Za 100 dana na Farmu ili Zadrugu bi honorar dobili. Najbolje da se od CG sledecih 100 dana napravi Rijaliti i da svi dobiju honorar.
Samo ce biz zeznuto kod izbacivanja, mada Zdravku i nije, on po izbacivanji moze u Trebinje.

Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Što ga pitate, kada se ne pita on sam sa sobom

Danijel
Gost
Danijel

Najgorih 100 Dana Vlade u Istoriji!

Radule
Gost
Radule

Daj boze da si u pravu no se bojim da ce narednih 100 dana ove vlade biti jos gore od prvih 100 dana

Lavica
Gost
Lavica

Uzaludno trošenje vremena i riječi,on je dosadašnjim ponašanjem na svako ovo pitanje odgovorio.

Micoli
Gost
Micoli

Sto dps nije podnio ostavku …

Marta
Gost
Marta

Zbogom!

Marta
Gost
Marta

Kad će opet na Cetinje? Samo neka najavi ovaj put dolazak da se pridružim mojim Cetinjanima i ispratim ga kako dolikuje!

BBBB
Gost
BBBB

On ako umre od korone tada ce ostavku dati,drugacije nece

tikson
Gost
tikson

Premijer Krivokapic je Cetinjanima onoga dana rekao da Crne Gore mozda ne bi bilo da se on pitao, koga je lagao? A nikad vise, u pamet se narode !!!!!!

Mina
Gost
Mina

Dan žalosti je 30 avgusta, jer od toga dana svaki je u žalosti 😭😭😭

Lazo
Gost
Lazo

Nije 100 dana vlade, nego 100 dana losih odluka i blamiranja

Suverenista
Gost
Suverenista

Posle današnjeg dana treba uvesti dane žalosti.

Penzioner
Gost
Penzioner

ajmo polako..

milos
Gost
milos

Ovo je sprdnja,ne mogu da vjerujem da smo dopustili da ovo bude
predsjednik vlade

Lebron
Gost
Lebron

Pitanja i prozivke na racun Krivokapica su iz toliko razlicitih sfera da bi samo ona mogla da posluze kao dokaz o neadekvatnom obavljanju premijerske funkcije..

lole
Gost
lole

Narod je prozreo tvoje namjere, Krivokapicu, pakuj kofere 💼

Jordan
Gost
Jordan

Premijer izgubio kompas, idemo unazad …

Leonardo
Gost
Leonardo

Svjestan svih dešavanja u vezi sa katastrofalnom epidemiološkom situacijom ,i dalje krši mnoge mjere…posjecivanje skupova na otvorenom,nenošenje maske,kao i jedna od najvecih nedoumica kako su došli na sva ta mjesta u toku zabrane međugradskog saobraćaja i to što su u toku radnog vremena otišli u drugoj državi zbog privatnih obaveza?

laleta
Gost
laleta

Presjednice, ima li Vlada plan kako da prezivimo 2021 godinu ukoliko i od ove sezone ne bude nista?
Mislim da je ostavka jedino vama resenje.

mickey
Gost
mickey

Koju rakiju najvise volite,koja je po vama najkvalitenija?

Bole
Gost
Bole

Bice da je kriv narod sto postavlja ova pitanja… umjesto da cute i trpe.

virus
Gost
virus

Vi ko da je on kriv sto imamo koronu. Vi idete u kafane, zurke, rodjendane, svadbe, ne postujete nista.
Tako, da bi bilo bolje da preispitamo sebe, nego Krivokapica

Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

Iz Niksica valja jedino pivo!!!

Caramdjordje
Gost
Caramdjordje

U Niksic ti se smiju hhhhhaaaha

Mutna voda
Gost
Mutna voda

A oce li Predsjednik Đukanović podnijeti ostavku zbog katastrofalne situacije koju je on proizveo zbog nepravovremenog reagovanja u nabavci vakcina protiv covica-19…..Nije ova vlast 30 godina na vlasti bila i to do prije 3 mjeseca nego upravo Milo Đukanović!!!!!

Milena
Gost
Milena

Poptuno si upravu. Evo 30 godina si bili na vlasti. Oni su krivi sto smo u ovakvoj ekonomskoj situaciji, pa niko ni da se pokaje, a kamoli da podnesu ostavke.

Zex
Gost
Zex

Ovo je sve sem crnogorski premijer

LipaLipa
Gost
LipaLipa

… umire peses ljudi, dnevo, … uglavnom, stariji, hronike, … sve se pripisuje, noj, koroni, … licno, moji, nista drukcije nego inace, … ocemo vakcinu, necemo vakcinu, … svako prema svom nivou svijeti, …

Nikola
Gost
Nikola

Ne da li cete da date ostavku nego kada! Sto prije to bolje jer daljih 100 dana vasega haosa i srboljublja ne moze niko izdrzat.

Ajde kuci nije to za Vas!

Nikola
Gost
Nikola

u lazi su kratke noge gosp. Krivokapicu. Narod ne prasta, a biraci pogotovo ne!

Katunska nahija
Gost
Katunska nahija

Popij ti Krivokapicu koju rakiju pa ces onda moci snagom vjere pomijerati i brda i doline 🤦‍♂️

Realnost
Gost
Realnost

Sve bi dali da nam se oče vratit ono kad ništa u CG NIJE valjalo od 2006 do 2018 ,da si kamen podigao zaradio bi 20 e,gospodo mi smo iz albanije i makedonije radnike uvozili ,ALI TAMJAN POBIJEDI ,0kadismo se dobro.

oooo
Gost
oooo

Auuuu koliko samara i ne zacrvenje se. Svako, ko iole drzi do sebe i svog obraza nakon obracanja naroda ovakvim pitanjima bi se zapitao zasto je tu dje je. Medjutim ovaj bezpogovorno mora slusat popadiju i one iz Srbistana i ne smije ni slucajno mislit svojom glavom. Trezveno 🙂

Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Mnogo ga pitate. Nije on enciklopedija znanja.

Maja
Gost
Maja

On je propali expert😂😂😂

GXF
Gost
GXF

da li ste snagom vjere pomjerili neku planinu 🤣🤣🤣

Rasputin
Gost
Rasputin

Ne znam sta je DPS uradio za e0 godina a da je korisno za narod ??
Sta ocekujete za 100 dana da se uradi ?

Romanov
Gost
Romanov

Za katastrofalno stanje je odgovorna bila bivsa vlast koja nije marila za pandemiju

Njegoš
Gost
Njegoš

Corona free!

Prevara Dritan
Gost
Prevara Dritan

Pitanja su top
😂😂

Markisa1
Gost
Markisa1

Ovo zadnje je najjače.
Prije nekoliko dana su uveli sankcije rusiji
Rekao da nece povuci priznanje kosova
Sve ovo treba pročitati da bi se znalo
Ima nas i takvih da ne vjeruju sta vide
Pored očiju slijep

badija
Gost
badija

Je li ih Premijer blokirao?

Tako bješe vazd
Gost
Tako bješe vazd

Od pamti vjeka je da se ruka ljubi samo, Majci, Ocu.A ovaj ne zna ni za što osim za tarlabuku i Fotelju.Narod su satrli u dno dna.

Sasa
Gost
Sasa

Crnogorci opametimo se pa svi u jednu kolonu za svoju zemlju najljepsu na svijetu.

Sasa
Gost
Sasa

Pitam se kako je biti premijer kojeg narod naziva izdajnikom.

Sasa
Gost
Sasa

Kad sve saberes i oduzmes,misljenja sam da je ovaj covjek trebao jos juce da podnese ostavku.Sta ocekivati od onih koji zive i uzivaju u Crnoj gori a srce im je u tudjoj drzavi,sta ocekivati od izdajnicke vlade:da nas sacuva to je samo zabluda.

Emma
Gost
Emma

Dobice Nobelovu nagradu za ljubljenje popovskih rukica

Mali budo
Gost
Mali budo

Jedno jedino pitanje zasto ne nosi masku da daje primjer svima nama u ovo katastrofalno stanje sa virusom

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Pitate lisicu zašto je lukava ? Pa zbog sira !

Djuro
Gost
Djuro

Nece Zdravko dat ostavku ovo je njemu i Dritanu jedina sansa da su bitni

Send this to a friend