Politika

Građanska inicijativa 21. maj: Crna Gora nezamisliva bez antifašističkog utemeljenja

Građanska inicijativa 21. maj

Iz Građanske inicijative 21. maj povodom 9. maja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope kazali su da istorijska i savremena Crna Gora su nezamislive bez antifašističkog i evropskog utemeljenja.

“Samo ona Crna Gora koja nikada neće zaboraviti Dan pobjede nad fašizmom predstavlja zemlju slobodnih i patriotskih građana. Samo ona Crna Gora koja nikada neće zaboraviti epopeju crnogorskih partizana i ratnu slavu jugoslovenske multietničke armije predstavlja obećavajuću zemlju za sve njene građane”, navode u saopštenju.

Zato smo ponosni kada se sjećamo majske pobjede nad fašizmom u Evropi, dodaju iz 21. maja,  baš kao što smo privrženi Danu Evrope koji za nas simboliše odlučnost da Crna Gora što prije postane neotuđiva članica Evropske unije.

“Pritom, za razliku od sadašnjih vlasti koje su u zbjegu od antifašizma i evropskog sekularizma, uvjereni smo da će naredna crnogorska vlada čvrsto stati uz slavu antifašizma i istovremeno našu državu nepovratno integrisati u Evropsku uniju”, zaključuju u saopštenju.

Send this to a friend