Politika

Građanska inicijativa 21. maj: Sunovrat URE, umislila da može ućutkati slobodnu javnu riječ

Ovih dana svjedočimo nizu skandaloznih događaja u režiji nove vlasti, počev od priznanja premijera Zdravka Krivokapića da je nezavisna Crna Gora za njega neželjena država, preko destruktivnog političkog revanšizma u crnogorskoj diplomatiji, pa sve do razotkrivenog miješanja velikosrpskih falangi Aleksandra Vučića u predstojeće izbore u Nikšiću, saopštili su danas iz Građanske inicijative 21. maj.

U saopštenju koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac ističe se da o političkoj prirodi nove vlasti ilustrativno govori i podnošenje krivične prijave u duhu verbalnog delikta protiv dekana FCJK Adnana Čirgića od strane aktivista URE.

“Time je URA, koja je postala glavni advokat velikosrpsko-populističke vlasti i školski primjer političkog revizionizma, odjednom umislila da krivično-pravnim prijetnjama može ućutkati slobodnu javnu riječ. I to iz pozicije jedine stranke koja se dočepala visokih položaja u aktuelnoj Vladi i sada nagovještava u kojoj mjeri im smeta FCJK, bez čijeg presudnog truda ni crnogorski jezik ne bi bio međunarodno standardizovan”, navode u GI 21. maj.

Zato je, dodaju, krupan sunovrat partije koja bizarno glumi državotvornu političku grupu, dok istovremeno u  Čirgiću, dokazanom pregaocu u afirmaciji i zaštiti crnogorskog jezika i identiteta, vide građanina koga treba krivično sankcionisati.

“Time se Abazovićeva stranka, dok upadljivo ćuti o svim ispadima usmjerenim protiv suvereniteta i građanskog karaktera Crne Gore, svodi na uslužnu frakciju Demokratskog fronta i partiju kojoj je namijenjena jednokratna politička uloga”, poručuju iz Građanske inicijative 21. maj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Neven TGD
Gost
Neven TGD

Po njima kao po pranju!

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Takvi kratko traju na političkoj sceni.

BOG
Gost
BOG

I cuje se do nebesa
Nema vise dps a

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Uzeli su Uraši love , ispostovali svoje dzepove al nisu glasačko tijelo . Ugasili su partiju al su se finansijski i i stembeno pokrili za 100 godina .

Doclea
Gost
Doclea

URA je cura četnička !

Nera
Gost
Nera

URA-in ideolog,njen osnivač i jedan od najbogatijih ljudi u CG koji se obogatio za vrijeme DPS vladavine je vaš lični prijarelj i svi ste trčali da mu pomognete u osnivanju raznih partija i pokreta.
Sada pominjete URA-u i ponovo prećutkujete njegovo ime ?

Sumnjalo
Gost
Sumnjalo

Ne znam izlazite li na izbore, ali nemojte da bi izašli samostalno, jer ćemo pomisliti da ste novi trojanski konj, umjesto Crnogorske. Isto i za Komite.

Emma
Gost
Emma

Da nije pro crkvene vlade onda ura nebi imala fotelje.

Zoran
Gost
Zoran

U nezavidnoj smo situaciji. Ukršteni velikim interesima. Zato moramo biti i hrabri i pametni ako treba i ljepše. Ne možemo pristati, da nas nema.

Tetrapack
Gost
Tetrapack

Ustala je Crna Gora!

Neko sa strane
Gost
Neko sa strane

Bravo !

Mrgud
Gost
Mrgud

URA zadnja ti je ura.

Hurem
Gost
Hurem

Jelusicka iz PO URE cuti na izjavu da se njeno djelo(ucestvovala)upotrebljava za brisanje zadnjice.Prava dama nema sta,dajte fotelju i mozete radit sto hocete,ja cu izigravat intelektualku i damu.JADA JADNA.

Kaponi
Gost
Kaponi

koliko su samo biraca izgubili….kako su ih prevarili prizemnom demagogijom i klosarskim populizmom….zastidje…

Send this to a friend