Politika

Građanska inicijativa 21. maj: Sve aktivnosti koje usporavaju proevropsku politiku suprotne su crnogorskim državnim interesima

Građanska inicijativa 21. maj

Za dvadesetak dana Republika Hrvatska postaće 27. članica šengenskog prostora čime se odmah ukidaju granične kontrole na kopnenim i pomorskim prelazima a na proljeće i na aerodromima. Istovremeno, uvodi se euro kao sredstvo plaćanja što za naše bliske susjede i vojne saveznike nesumnjivo predstavlja istorijski iskorak, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

Kako su naveli, uz čestitke Hrvatskoj na ovom nesumnjivom državnom uspjehu možemo konstatovati i da ćemo se od naredne godine po prvi put u potpunosti graničiti sa Evropskom unijom.

“To je samo razlog i motiv više da se Crna Gora mora fokusirati na prednosti Berlinskog procesa i politiku ubrzanog pristupanja Evropskoj Uniji, što je trenutna parlamentarna većina zaustavila i opstruirala, pritom nanoseći krupnu štetu državi i društvu”, ocjenjuju iz Građanske inicijative.

Dodatno, kako su istakli, svaka druga opskurna regionalna inicijativa, poput tzv. Otvorenog Balkana treba da odmah bude zaboravljena i odbačena.

“Za Crnu Goru prvorazredno patriotsko pitanje postaje posvećenost politici koja će našu zemlju što prije uvesti u EU i šengenski prostor. Istovremeno, sve aktivnosti koje usporavaju ili obesmišljavaju posvećenu proevropsku državnu politiku suprotne su crnogorskim državnim interesima i životnim perspektivama naših građana”, zaključuju iz Građanske inicijative.

Send this to a friend