Politika

Građanska inicijativa 21. maj: Vlada dovela Crnu Goru u predvorje sukoba sa EU i NATO

Negativnim mišljenjem Venecijanske komisije na izmjene tužilačkih zakona, kao i nezakonitim i skandaloznim objelodanjivanjem imena stranih i domaćih obavještajaca na parlamentarnom odboru, Krivokapićeva vlada je nastavila sa politikom kompromitacije države, saopštila je danas Građanska inicijativa 21. maj.

“Vlada je, u želji da kreira regulativu za obračun sa tužilačkim organima i specijalnim tužilaštvom i ujedno izađe u susret stranačkim liderima koji su sudski procesuirani, Crnu Goru dovela u predvorje sukoba sa Evropskom unijom i NATO paktom”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

Time je, ističe se, nova vlast utrla put antievropskoj i antiatlantskoj politici i otvoreno stala protiv većinske volje građana.

“Istovremeno je izvrgla ruglu svoj postizborni sporazum o spoljnopolitičkim prioritetima i nagovijestila dodatne ustupke marionetama Beograda i Moskve koji čine pretežan dio parlamentarne većine”, naglašavaju u Građanskoj inicijativi 21. maj.

Ocjenjuju da takvom politikom Vlada, ne samo što sukobljava državu sa Briselom i Vašingtonom, već uvodi Crnu Goru u nestabilnost i unutrašnje konflikte.

“Ostaje samo da se vidi da li će deklarativne proevropske partije u novoj vlasti odbaciti pritisak njihovih antizapadnih koalicionih saveznika ili će i dalje mržnja prema bivšoj vlasti biti odlučujući zajednički imenitelj. Srozavanje ugleda Crne Gore, kao i spremnost nove vlasti da toleriše sopstveno bezakonje i opasne radnje svojih funkcionera, osim što je zabrinjavajuće, sve jače potvrđuje potrebu raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora”, poručuju iz Građanske inicijative 21. maj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
crnogorka
Gost
crnogorka

Pitamo se kako ih spriječiti da uništavaju Crnu Goru.

Milotije
Gost
Milotije

To im je i cilj !!!

Put
Gost
Put

Nova vlada je od Crne Gore napravila nagori moguci rijaliti !!! Podrska GI 21.maj !!!

Send this to a friend