Politika

Gradonačelnik Ljubljane: Đukanović će i u EU biti jedno od jačih imena

Novi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je jedan od najboljih političara u ovoj regiji, čovjek kojeg regija treba i koji će će, siguran sam, biti i jedno od jačih imena i u Evropskoj uniji. Predsjednici malih država su veoma važni u EU, jer male države ne mogu dokazivati svoju moć teritorijom i brojem stanovnika, već je dokazuju snagom argumenata i sposobnim i odlučnim liderima koji imaju jasnu viziju, čime doprinose i napretku svih građana Evrope. Ovo je za Dnevne novine izjavio gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, čovjek za čijeg je mandata glavni grad Slovenije osvojio pregršt nagrada i postao najljepši i jedan od najprepoznatljivijih gradova Evropske unije.

Komentarišući predsjedničke izbore u Crnoj Gori, Janković kaže da je bilo sasvim za očekivati da Đukanović pobijedi u prvom krugu i da ostvari ubjedljivu pobjedu.

Njegove poruke da su mu stabilnost i napredak ključni ulivaju povjerenje građanima, jer dolaze od ozbiljnog političara pod čijim je vođstvom Crna Gora ostvarila nezavisnost i postala članica NATO-a. Sve je to, kako kaže Janković, dobro poznato crnogorskim građanima.

“Zato je i dobio toliku podršku. Uvjeren sam da će u sljedećih pet godina, upravo za vrijeme Đukanovićevog mandata, vaša zemlja ući u Evropsku uniju. To će biti izuzetno dostignuće za državu koja ima tako malo građana. Ja želim vašem novom predsjedniku i Crnoj Gori sve najbolje “, naglašava Janković.

Gradonačelnik Ljubljane kaže da je pratio predsjedničke izbore, kao i dešavanja tokom izborne noći i saopštavanja rezultata glasanja crnogorskih građana. Iznenadilo ga je ponašanje opozicionih kandidata za predsjednika i njihovo odsustvo demokratskog i političkog šlifa.

“Zaista sam bio zatečen time da Đukanovićevi protivkandidati neće da mu čestitaju na pobjedi koja je ostvarena na slobodnim i demokratskim izborima koji su protekli u mirnoj i tolerantnoj atmosferi. Dakle, u takvoj atmosferi gospodin Đukanović je ostvario rezultat vrijedan poštovanja. Iza tog rezultata stoje građani Crne Gore i neshvatljivi su mi bili komentari protivkandidata i odbijanje da čestitaju pobjedniku. U demokratiji građani imaju pravo da biraju koga oni hoće. A njihova odluka, vjerujte, najviše zavisi od povjerenja. Mogu se građani žaliti na ovu ili onu odluku, na ovog ili onog političara, mogu što šta zamjerati vlasti, ali kad uzmu glasački listić i odu u kabinu, zaokružiće onoga kojem najviše vjeruju, za kojeg misle da je najbolji. Tako da su izborni rezultati u stvari prosta matematika brojke sve pokažu”, kaže Janković.

Govoreći o situaciji na Zapadnom Balkanu, Janković kaže da je zagovornik što skorijeg ulaska svih država regiona u EU, te da se raduje otvaranju pregovora sa Makedonijom i Albanijom.

“Na ovim prostorima je prije 25 godina bijesnio rat, prošli smo stravične događaje i oni ne smiju da se ponove. Zato su važni lideri država regiona, lideri koji imaju viziju i odlučnost. Zato i kažem da je Milo Đukanović vrlo značajna politička figura za ovu regiju”, naglašava Janković.

I ja sam Mila nagovarao da se kandiduje za predsjednika

Gradonačelnik Ljubljane kaže da je prijatelj sa Milom Đukanovićem, da ima i njegovu fotografiju u svojoj kancelariji, te i da ga je i on nagovarao da se kandiduje za predsjednika Crne Gore.

“Moram priznati da sam ga ja nagovarao da prihvati kandidaturu, jer on to zaista nije želio. Vidjeli smo se na košarkaškoj utakmici Crna Gora Slovenija i tada sam mu rekao da je on obavezan ući u tu utakmicu, zato što njega regija treba. Sada je na gospodinu Đukanoviću da ispuni ono što je govorio tokom predizborne kampanje”, kaže Janković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Luka CT
Gost
Luka CT

Ma oni su male bebe za Mila,….

Visitor
Gost
Visitor

Opasan je po zdravlje 46,1% gradjana CG.Od njega oboljese,dobise secer.

marius
Gost
marius

E da si se kojim slucajem s ovim tekstom g.Jankovicu pojavio za vrijeme kampanje bilo bi ,narucen tekst, prifalilo ti para, s tobom ni u dom ne zbore. Dobro ste postupilipa ste se sad oglasili.

Vitez I reda
Gost
Vitez I reda

Milo je predstavnik Balakana. Nema Ga boljeg. Čovjek koji je prevaziša politiku Balkana odavno. Dok je Milo na čelu Crne Gore ne treba da brinemo za našu busućnost.

Mrgud
Gost
Mrgud

Sorela,rejna đe ste nema dnevnice.

Mitke
Gost
Mitke

Da Bog da vladao Milo godina 105, pa onda opet!

Ve$a
Gost
Ve$a

Milo je kralj. Uveliko sposobnoscu prevazllazi okvir nase male Crne Gore i to izgleda vise stranci prepoznaju nego neki nasi “strucnjaci”.
Sreca, pa je bas nas predsjednik. Ako jos dugo potraje na vlasti, Crnoj Gori predstoji svijetla buducnost.

Ve$a june
Gost
Ve$a june

Ve$a, da nijesi dje slučajno izlazio iz okvira Crne Gore?

Ve$a
Gost
Ve$a

@V. June . Procitaj tekst sto kaze ovaj Slovenac. procitaj sto kaze Mogerini o njegovom uticaju u regionu itd.. To se nikako ne poklapa sa misljenjem jednog lokalnog Ve$e of familije Junadi, za kojeg je jasno da mu je okvir veoma uzak.
Nisi mnogo pametan. Bitno je da si bandoglav sa svojim stavom. Ali neka. Prezime ti ga daje. :))

Midak
Gost
Midak

Gosp. June. Tvoj okvir je sigurno neka stala i obliznji pasnjak u lokalnom zaseoku. Sta li te vise odaje – prezime ili komentar pitanje je sad.

Ve$a june
Gost
Ve$a june

Hahaha, Midak, nije mi jasno zašto se miješate u familijarni razgovor osim ako nijeste rodjaci. June nije prezime nego znak raspoznavanja sa rodjakom Ve$om. A komentar njegovih komentara je reakcija na neke njegove ranije, ničim izazvane, uvredljive i neprimjerene komentare.

Tarik
Gost
Tarik

Koliko je samo Milo dobio podrske oko kanidature i sad cestitki oko toga sto je postao predsjednik je znak koliko je on cijenjen i koliko se postuje u svijetu!

Zarija
Gost
Zarija

Svako da ce biti jedno od jacih imena, jer to je covjek koji je znao kako da se postavi 90-ih godina, kako da se postavi sad kad smo birali nezavisnu drzavu, i sad kad su nam drugi pokusavali da se umijesaju u nasu drzavu Milo je znao da je zastiti.

Uros
Gost
Uros

Milo je covjek koji je znao da vodi pravu politiku i za nasu drzavu i onda za region, a nije mu bilo ni malo lako tako da to je za postovanje a to i svi druge vide, primjer je gradonacelnik Ljubljane!

Koyot
Gost
Koyot

Gospodin Djukanovic je pravi lider i drzavnik, nema sumnje u njegov rad i njegovo zalaganje.

Jana
Gost
Jana

To sto nece da cestitaju samo govori o njima, a prvenstveno o njihovom vaspitanju.

file
Gost
file

Još kad dođu Tači I Haradinaj , njegovi dugogodišnji prijatelji, pa ta agilna trojka krene da radi. Procvjetaće ta siromašna Evropa.

Dana
Gost
Dana

Pametno smo izabrali naseg Predsjednika. Djukanovic je kako ovdje tako i u Evropi i u cijelom svijetu veoma postovan.

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Blago Evropi onda. Bujrum.

Bond
Gost
Bond

Crna Gora je pokazala da zeli naprijed, samim odabirom gospodina Djukanovica za predsjednika.

tadija
Gost
tadija

Od Mila se ocekuje veliki uspjeh na eu sceni

pero
Gost
pero

Da EU nije vjerovala u Djukanovica nikad ne bi doslo do Referenduma, jos tada je on postao bitan u evropskim krugovima

ognjen
Gost
ognjen

Tacno tako ! Milo je ponos Crne Gore .

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

Nema ovaj prijatelja sve je oko njega u eurima ….ispratite put novca ili su nesto zajedno mutili ili su djukaji tamo sakrili pare

jadranka
Gost
jadranka

Crna Gora je ponosna na gospodina Djukanovica .

Sasa
Gost
Sasa

Đukanović je jak na nasoj politickoj sceni ali i na Evropskoj tako da se ocekuje od njega veliki uspjeh!

Jovo
Gost
Jovo

Tacno tako , svaka vam je na mjestu ! Gospodin Djukanovic je svjetski covjek .

Lokica
Gost
Lokica

Djukanovic je i sada poznat kao balkanski, ne samo cg lider, zato nema sumnje da ce i u EU biti bitan

MiLo
Gost
MiLo

Zaboravili ste jos jednog balkanskog i bitnog EU lidera iz regionu.To je svakako pored g.Djukanovica i g. Vucic, oni su vizionari . Oni su ti koji ce reformisati i Eropu svojim mudrim i drzavnickim potezima , kao takvi poznati su i prepoznati u svijetu (barem lokalni mediji tako izvjestavaju:)).

R. Srpska
Gost
R. Srpska

@ MiLo

Srbe sa Crnogorcima nikada, ali nikada ne stavljaj u isti koš.
Nikakve veze sa vama nemamo niti želimo da imamo.

No name
Gost
No name

MiLo ne upoređuj Mila Đukanovića sa Vučićem tvoj vučko nije dostojan cipele Milu Đukanoviću da očisti Vučko je ljigavac prevrtljivac on bi i da ostane uz Putina ujedno i u EU jednostavno vučko tumara ko Međed po šumi htjeo bi da śedi na 2 stolice a nezna kada mu se jedna izmakne pada između.Drugo Mila vole svi narodi bez obzira… Više »

Stefan
Gost
Stefan

jasno je da ce Milo i u EU biti prepozanat kao bitna figura.

olja
Gost
olja

Mudro zborite gospodine !

hana
Gost
hana

TAcno tako sa gospodinom Djukanovic put u EU je siguran .

Marko Srbin
Gost
Marko Srbin

E kad si ti gradonacelnik Ljubljane Jankovicu mrka kapa.

Madlena
Gost
Madlena

Tako i treba ,vrlo sam ponosna na gosp.Djukanovica.

OMG
Gost
OMG

Koji vic. HaHAHAHHA. Ma kakvih 5 godina ulazimo mi tamo za 5 dana.

moje ime
Gost
moje ime

molim vas da ga dovedete kod vas u kancelariju da vam zamijeni tu sliku.

Mrgud
Gost
Mrgud

Radio DPS kampanju za Merkelovu. Merkelova poludjela pobijedio DPS.

Veruj u Boga
Gost
Veruj u Boga

Jos samo falle srpski bosanski hrvatski politicari i to ce da bude bum za evropu…sve balkanski degenerici

Amna
Gost
Amna

Ne smatram da je degenerik neko ko 30 godina ucestvuje u politici Crne Gore ali i zajednica ciji je clan bila CG

Veruj u Boga
Gost
Veruj u Boga

Podelee…drzavni novac pokraden..itd..sta je to ..uspjeh…ne to je poraz

realan
Gost
realan

E stvarno ne mogu shvatit DPS-ovce,za njih nema nikakvih izbora osim dva,Milo, iako malo kraducka,ili cetnici da nas vrate u devedesete,
ne brinite,ko god dodje drugi mozemo samo naprijed,nema vise vracanja unazad,a hvala,bez pritisaka realno bi DPS dobio 30 posto.

Mirko
Gost
Mirko

ko god ode u Ljubljanu zna dobro koliko gradjani cijene Jankovica i zasto mu daju ovoliko mandata. Pod njim je Ljubljana postala jedan od najrazvijenijih i najljepsih gradova u tom dijelu Evrope. Pokusala je ekipa sa drzavne vlasti da mu napakuje i smjesti svasta a na kraju su svi oni pali a Jankovica i dalje biraju gradjani. Njegovu ideju zvanu… Više »

Nikola
Gost
Nikola

Kako nece, on je jedan od najbogatijih svjetskih politicara

rasko
Gost
rasko

Jel ovo treba da bude smijesno?

nebitno
Gost
nebitno

Manus manum lavat

Veruj u Boga
Gost
Veruj u Boga

Evropa bez balkana ne moze funkcionisat….propasce nacisto…bez nasis politicara nista…koja parodija…crna gora zaostalla pedeset godina za modernim svetom …reallno

zizi
Gost
zizi

Svetom, a?

Olujko
Gost
Olujko

Sta znaju Slovenci. Mala zemlja, plate jedva 1000e, uredjenost, cistoca, kultura, odgovornost, pi to je dosada ziva. Srbija brale to je rjesenje, ceca i rostilji i rat sa svijetom.

zizi
Gost
zizi

To je to

Boba
Gost
Boba

Čovjek očigledno ne poznaje situaciju u CG. Kako njemu objasniti da je ovo najkorumpiranija vlast u Evropi, da su svi izbori kupljeni, da se pored svakog biračkog mjesta nalazi mini štab DPS-a u kom se dijele pare glasačima. Ima li toga u Ljubljani, Jankoviću.

Saka
Gost
Saka

Ja glasah DPS a nisam centa dobio?Onda spadam u oni grupu koja se prodaju za sendvic?Nisam ni sendvic dobio? Aha onda cete reci da sam glup,ok,pametni…

Ve$a
Gost
Ve$a

Nijesi objektivan. Potpuno si zaboravio na stab Demokrata i DF-a koji oba dijele pare glasacima. To znaci da si navijac, pristrasan i da si dobio pare od nekog od njih. Ali dzaba vam.

Cojke
Gost
Cojke

Sliq tvoju ljuuubiiim… Ljubim ljubim svakog danaaaa!

Velimir1966
Gost
Velimir1966

TAKO GOVORE PRAVI LIDERI,PRAVI POLITICARI,PRAVI LJUDI!ODJE ,KOD NAS,POGLAVICE NEKIH TUDJIH STRANAKA-TO JEST IZDAJNICKIH ,ANTICRNOGORSKIH I ANTIEVROPSKIH SEBE NAZIVAJU LIDERIMA, S R A M O T A !

Poki
Gost
Poki

Hoce ali na crvenoj potjernici

Velko
Gost
Velko

Naravno.Djukanovic bi dobio izbore u svakoj ili skorovsvakoj zemlji EU da se kandiduje.I Putin je morao na kraju da mu cestia.

Edin
Gost
Edin

Svaka tj je ka’ Njegošu!No će reć Manda,ne znate vi,u Sloveniju,ne valjaju vam koljenice,boba…

Send this to a friend