Politika

Grahovac: U Crnoj Gori možemo očekivati povratak ’89. godine i vrijeme AB revolucije

Blagoje Grahovac

Geopolitički analitičar, general u penziji Blagoje Grahovac kazao je za RSE da je u Crnoj Gori uvijek bilo stranih uticaja i interesa, ali da se ovoga puta odlučuje u državi.

“Da li ima stranih interesa? Sigurno ima. Ali ovog puta stranci ne odlučuju. Ja nemam dilemu da ruski uticaj nikada nije prestao, nije prestao ni srbijanski uticaj. Ali sve je to marginalno u odnosu na unutarcrnogorsku nevolju neprekidnih sukoba. Stanje u društvu Crne Gore je neiskrenost, podlost i to je itekako vidljivo na političkoj sceni Crne Gore. Tako da u Crnoj Gori možemo očekivati povratak ’89. godine i vrijeme AB revolucije“, kaže Grahovac.

On je skeptičan po pitanju kapaciteta Vlade Crne Gore da izdrži unutrašnje sukobe.

“Vladajuća većina ne može izdržati ni samu sebe, a kamoli da održi Crnu Goru u kakvom takvom stabilnom stanju. A to Demokratska partija socijalista podgrijava. Svi ovi protesti i manifestacije kroz Crnu Goru, to je repriza AB revolucije. Bojim se od varnice se može desiti plamen, a od plamena požar koji može da ode u nekontrolisanom pravcu“, ocjenjuje Grahovac.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dula
Gost
Dula

Crnogorac
Tako je.

Laban
Gost
Laban

Podgrijavaju oni koji predlažu oduzimanje prava glasa i podjelu državljanstva Srbima radi dobijanja izbora.To bi nas odvelo u bukvalnu krađu države i naravno da se to ne smije dozvoliti.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Samo maknite spc iz Cg i eto boljitka .

Neko1966
Gost
Neko1966

I ugasiti DF.

Send this to a friend