Politika

Greminger sa Brajovićem: Crna Gora može biti primjer drugim državama

OEBS veoma cijeni posvećeno učešće Crne Gore i predsjednika Skupštine lično u aktivnostima ove organizacije, a ozbiljnost u razmatranju preporuka vezanih za unaprjeđenje izbornog procesa može biti primjer drugim državama, istakao je generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger na sastanku u Skupštini sa predsjednikom Ivanom Brajovićem.

Greminger je rekao da će OEBS nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u sprovođenju ključnih reformi i izrazio očekivanje da će svi politički subjekti doprinijeti da se aktivnosti na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva završe što prije.

Prema riječima Brajovića, Crna Gora nastoji da dostigne da svaki naredni izborni proces bude sproveden u još boljem ambijentu.

On je podsjetio da je krajem prošle godine formiran privremeni Odbor za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, kako bi poslanici vladajuće većine i opozicije sa nevladinim organizacijama i akademskom zajednicom sveobuhvatno unaprijedili izborni ambijent.

Brajović i Greminger, koji su se danas sastali treći put, saglasili su se da u Crnoj Gori postoji živopisna medijska scena, kao i da reforme medija i bezbijednost novinara i dalje treba da budu visoko na listi prioriteta.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

Evo i drugi da znaju kako je evropski uzimati koverte za kupovinu izbora….

crnogorac
Gost
crnogorac

Crna Gora i jeste primjer drugim državama, KAKO NE TREBA!

Novinar
Gost
Novinar

Zajednica koja funkcioniše na taster da bude primjer drugima? Šta su dali ovome da pije?

Ramadan Petlja
Gost
Ramadan Petlja

Živopisnija je politička scena!

Send this to a friend