Politika

Grošelj: U Vladi Crne Gore nema mjesta za ministre koji negiraju genocid

Foto: TVCG/Screenshot

Za ministre koji relativizuju genocid u Srebrenici nema mjesta u Vladi Crne Gore, ukoliko ona ima evropsku perspektivu, kaže za TVCG poslanik liberalne grupe “Obnovimo Evropu” u Evropskom Parlamentu Klemen Grošelj. Od Evropske komsije očekuje da pomogne Crnoj Gori u otplati kredita za auto-put, kako Kina taj finasijski nedostatak ne bi iskoristila za druge političke ciljeve.

“Ne, za njih nema mjesta u Vladi ako ova Vlada ima neko evropsku perspektivu jer signal koji će slati ako ovaj ministar ostane u Vladi prema EU biće vrlo negativan, i to će Crnu Goru izmjestiti u jedan drugi politički kontekst na Zapadnom Balkanu. Ja nadam da Crna Gora neće doći u onaj kontekst u koji su došli njeni sjeverni susjedi”, poručuje za TVCG Grošelj, koji je izvjestilac iz sjenke svoje političke grupe za Crnu Goru.

Od Evropske komsije, kako kaže, očekuje da pomogne Crnoj Gori u otplati kredita za auto-put.

“Ja ću se angažovati da se Crnoj Gori pomogne na način da ona prevaziđe ovu situaciju koja je nastala zbog kovid krize i mislim da ovdje ima mjesta da se ponudi finansijska pomoć Crnoj Gori da se riješi ovo pitanje ili barem da ne dođe do finansijskog nedostatka koji bi Kina mogla da iskoristi za druge političke ciljeve”, naglašava slovenački europarlamentarac.

Povodom izmjena tužilačkih zakona, ali i odredbi koje se odnose za državljastvo i prebivaliste, Grošelj poziva na širok društveni konsenzus.

“Svi zakoni u oblasti vladavine prava vrlo su važni za približavanje Crne Gore EU i pozvao bih da se učini sve da ne dođe do političkih tenzija koje bi bile prepreka putu Crne Gore ka EU. Pitanje vladavine prava je važno i bilo je istaknuto ne samo sa naše strane, već i drugih političkih grupa i ne bih želio da se stvaraju neke igre koje bi naštetile Crnoj Gori”, poručuje Grošelj.

Povodom navodnog slovenačkog non-papera, Grošelj kaže da je protiv izmjene granica na Zapadnom Balkanu.

“Mislim da je mir na Zapadnom Balkanu u interesu Slovenije i međunarodne zajednice i ograđujem se od toga”, kaže Grošelj.

Slovenački poslanici iz redova grupe Obonovimo Evropu poručuju i da bi kao dio predsjedavanja Savjetom EU, Ljubljana prije svega trebalo da se zalaže za dalji proces integracije zemalja Zapadnog Balkana u EU i da igra ulogu iskrenog posrednika, umjesto da “navija za rješenja koja su štetna po region i samu Sloveniju”.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
Kotor 5Bedem🇲🇪Bernini🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bedem
Gost
Bedem

Jansi treba poruciti da brine o svojim granicama a ne o tudjim

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Onda ih pola mora dati ostavku! Svi koliko ih ima ne oriznaju ni crnogorsku naciju a ni državu čiji su ministri!

Kotor 5
Gost
Kotor 5

👌👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

Send this to a friend