Politika

Grupa građana Cetinja: Previše je svjedoka bilo da bi Abazović svoju laž prodao kao istinu

Bakljada na Belvederu/Foto: CDM

Grupa građana Cetinja reagovala je povodom jučerašnjih odgovora premijera Dritana Abazovića poslanicima Damiru Šehoviću i Draginji Vuksanović Stanković tokom Premijerskog sata i poručili da je bilo previše  svjedoka da bi premijer svoju laž prodao kao istinu.

<<<Abazović: Podržavam parlamentarnu istragu o Cetinju, policijom nisu komandovali kriminalci ni ljudi van sistema ili države; Želim da se crkva vrati u crkve<<<

Obraćanje grupe građana Cetinja prenosimo u cjelosti:

U nedostatku adekvatnoga odgovora suverenističkih partija na jučerašnje odgovore premijera Dritana Abazovića poslanicima Damiru Šehoviću i Draginji Vuksanović Stanković, ośećamo potrebu da iskažemo revolt protiv njegovoga demagoškog nastupa, zaobilaženja odgovora na suštinska pitanja i skandalozne laži u vezi s mirnim građanskim protestom 4-5. septembra prošle godine na Cetinju.

<<<Šehović Abazoviću: Nijeste vi spasili Crnu Goru, nego ste uradili sve da je izvalite iz zglobova<<<

Nije tačno, gospodine Abazoviću, da je policija reagovala zato što su građani blokirali grad. Nego su građani reagovali na neviđeno prisustvo policije i na blokade koje su bili postavili na izlaz iz Cetinja. Grad je bio u obruču policije!

Građani su razbili barikade koje su postavili poslušnici koji su komandovali policijom u ime Joanikija Nedostojnoga, barikade koje su podśećale na sramno doba kad su pripadnici te iste ideologije usmjeravali cijevi prema Cetinju i dovodili Arkana u Cetinjski manastir.

To što premijer Abazović može da ne zatrepne iznijeti lažni izgovor da se opravda napad na goloruke građane – nije dovoljna potvrda da je rekao istinu. Previše je svjedoka bilo toga dana na cetinjskim ulicama da bi premijer svoju laž mogao prodati kao istinu!

Policija je terorisala ljude, brojnim prisustvom uoči protesta izazivala građansku nelagodu i bunt, čak zatvorila Hotel Grand usred međunarodnoga naučnog skupa koji je organizovao FCJK zbog čega su ugledni strani naučnici iz Evrope i svijeta morali pod pratnjom policije napuštiti hotel.

Svoju sramotu, premijeru Abazoviću, ne možete skriti prebacivanjem odgovornosti na učesnike protesta i lažnim argumentima o oružju, molotovljevim koktelima i sličnim šarenim lažama.

Zato vas pozivamo da crnogorskoj javnosti odgovorite ono što ste juče u Skupštini prećutali:

1. Ko su naoružani kriminalci i pripadnici stranih službi koji su boravili u Cetinjskom manastiru u dane ustoličenja? Ko im je omogućio ulazak u Cetinje, u manastir i ko to zataškava? Koji su bili razlozi njihovoga boravka u manastiru?

2. Jeste li jučerašnjom odbranom u Skupštini zapravo visokog policijskog funkcionera Petra Kneževića javno proglasili osobom koja u slobodno vrijeme širi laži jer ste njegov snimljeni razgovor koji potvrđuje da je koordinirao kriminalnim grupama u Crnoj Gori nazvali u suštini lažavinom? Učinili ste to svjesno jer lažavina u slobodno vrijeme ne povlači krivičnu odgovornost koju bi u demokratskoj zemlji povuklo priznanje policijskog funkcionera da koordinira kriminalce u akciji koja je usmjerena protiv mirnog, građanskog protesta. Time ste pokušali sakriti i vlastitu odgovornost jer ste u to vrijeme bili koordinator svih službi bezbjednosti.

3. Pošto rekoste juče da podržavate religijska prava svih, pitamo vas kad ćete Vi kao premijer i kad će Vlada Crne Gore omogućiti da mi Cetinjani sa svojim crnogorskim sveštenstvom uđemo i poklonimo se Sv. Petru, koji punih sto godina leži utamničen u Cetinjskom manastiru od strane onih kojima je Vaša vlast u Skupštini ozakonila to utamničenje?

Ne zaboravite, premijeru Abazoviću, građani su na Belvederu (a ne nijedna partija) oburdali izdajničku Vladu Zdravka Krivokapića čija ste Vi bili desna ruka. Pozivamo Vas da se dozovete pameti i da shvatite da ste premijer nezavisne Crne Gore a ne namjesnik pokrajine Vučićevog Otvorenog Balkana. Jer mi nećemo čekati na partijske direktive kao što ih ni na Belvederu nijesmo čekali!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crnogorac
Gost
Crnogorac

Abazovic je naivan ako misli da se Belveder neće ponoviti u desetostrukom izdanju. Ima nas koji nismo bili na Belveder, već tolerišemo dok ne dodje voda do poda, a tada je kasno za pametovanje i relaksiranost više ne postoji kao opcija.

Raki
Gost
Raki

Naravno..previse je gradjana vidjelo kako Veljovic nasrce i napada policiju isudijakoji ga jeoslobodio treba da se stidi i suspenduje

Ups
Gost
Ups

Brzo će izbori!!!!

Mokica perisic
Gost
Mokica perisic

Neka ura izadje samostalno na iznore garant nece preci cenzus

Vukac
Gost
Vukac

Odlicno je Sehovic govorio juce u Skupstini

Rosa
Gost
Rosa

Sjecate li se nastupa u Skupstini ” znam sve o vama, znam i ono sto vi ne znate”. Sad ne zna za Pavicevica , sad ne zna za Knezevica …

Ipi
Gost
Ipi

Ne moze se na dvije stolice sjedat kudraviii

Realno
Gost
Realno

Podrška časnim Cetinjanima,čuvarima CG slobode.Herojskom,čojskom i sojskom gradu. Nažalost malo je takvih kao što ste vi. U ostale gradove u CG je veliki broj onih što CG doživljava kao interes.

Virus
Gost
Virus

Možemo li znati ko su “građana” ?

Crnogorac2
Gost
Crnogorac2

Nista od ovog nije istina

Ugostitelj
Gost
Ugostitelj

Pustite te ljude da docekaju nekog gosta.Sa ovim pricam Niko nece eura ostavite u Cetinje

Cgmoj
Gost
Cgmoj

Abazovic nije moj premijer..besramno i skandalozno ponasanje jednog premijera.Dosta vam se pustalo.Evo 2 godine od kako nas maltretirate sa popovima Ne vise vjerujte ni mm vam se popustati nece.Dosta je bilo a abazovic sramotni premijer ostavka!

Tg.Ct.
Gost
Tg.Ct.

mislim da je obrukao sve specijalce kad je rekao da kad je gledao snimke i gospodina Veljovića od tada se krenulo na građane sa suzavcima…jeli moguće da moćni specijalci nisu mogli jednom čovjeku staviti lisice i ukloniti ga sa trga…bruka za sve

Max
Gost
Max

Vi na Belvederu ne bi mogli oboriti ni opstinsku vlast, a ne Vladu. A Vlada je pala zbog Abazovica i njegovih dogovora i zelje da bude premijer.

Crnogorka🇲🇪
Gost
Crnogorka🇲🇪

Oni su je oborili! A zamisli samo da smo svi mogli biti tamo.

Crnogorka🇲🇪
Gost
Crnogorka🇲🇪

Šta bi onda bilo!!!

Budista
Gost
Budista

U SPUZ sa njim i joanikijem

Đurađ
Gost
Đurađ

Otvoreni Balkan nije Vučićev već direktiva i projekat EU preciznije Francuske i Njemačke u biće tako nažalost, jer će Srbija upravljati!!!

Good buy Charli
Gost
Good buy Charli

To Cetinjani 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Do Dva sam u bD
Gost
Do Dva sam u bD

Svaka čast cetinjani džamiju pored kapele.

Mili
Gost
Mili

Ajde da se okrenemo pravim stvarima i jačanju naše CG…izborima su uklonjeni partije koje su bile na najveću šteti državi i treba krenuti i dati šansu novim licima

Send this to a friend