Politika

Grupa građana sjutra organizuje protest ispred VDT-a

Tužilaštvo

U subotu, drugog februara u 18 sati organizujemo protest ispred  Vrhovnog državnog tužilaštva u Ulici slobode, saopštio je  Džemal Perović u ime inicijativnog tima od 97 ljudi.

Kako je naveo, skup je, u skladu sa propisima, prijavljen nadležnim državnim organima.

“Povod okupljanja je pravni, društveni i politički skandal poznat kao afera “Koverta”, kao i brojna krivična djela o kojima javnost dobija pisane dokaze, audio i video-snimke, i to iz izvora vrlo bliskih vrhu vlasti. Državni organi i u ovom, kao i u sličnim situacijama ne reaguju onako kako nalažu Ustav i zakoni”, kazao je Perović.

Prema njegovim riječima, uzroci protesta, čiji je jedan od ciljeva borba protiv kolektivne amnezije, poznati su javnosti.

“Previše ih je, još od neprocesuiranja državnog vrha zbog šverca cigareta, nafte i oružja početkom devedesetih, preko neistraženih ratnih zločina i mirnodopskih obračuna organizovanih kriminalnih bandi, do pustošenja države i rasprodaje njene imovine domaćim i stranim tajkunima. Nema pravosnažnih presuda ni za organizatore neregularnih izbora i trgovine glasovima, vlasnike prljavog novca i aktere korupcionaških skandala. Budvanski slučaj je samo izuzetak koji potvrđuje pravilo. Zbog ovih i svih drugih nedjela, pozivamo građane da se zajedno odupremo. Očekujemo da javno, bez straha, iskažu svoj bunt, onako kako to rade slobodni ljudi širom Evrope i svijeta”, naglasio je on.

Perović je pozvao sve da na protest dođu bez stranačkih i nacionalnih obilježja, pošto je riječ o građanskom protestu.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

E bas cemo se oko tebe okupit,ti si ono rodjen za te stvari pa jos nije ni politicki.evo su sve partije gradjanske tako da,znas…dako rijesimo to bez tebe.kako bi na mala vrata ka da neces

Toni
Gost
Toni

Neka, moj Džemale, automatski ćeš na ovom portalu biti proglašen četnikom ili kakvim rusofilom.

razocarang i
Gost
razocarang i

Vec sada seoze sa sigurnoscu reci,da proyest nece uspjeti.
Jednostavno sto Crnogorci nijesu Francuzi,Spanci ,Englezi,koji imaju …. Da svoje pravo traze na ulici.Crnogorci su poltrono i kukavice.Oni su spremni i SAMAR da nose,samo da se NE zamjere Gospodaru

Send this to a friend