Politika

Grupa Građanski opoziciji poručuje da je Bojanić najbolje rješenje za predsjednika

Bojanić

Neformalno udruženje Građanski poslalo je pismo opoziciji da podrže Mladena Bojanića, kao predsjedničkog kandidata na izborima.

“Ne ulazeći u kvalifikacije drugih, do sada razmatranih kandidata i kandidatkinja, kao građani i građanke zainteresovani za opoziciono jedinstvo i demokratske promjene, predlažemo opozicionim partijama da kao nestranačkog predsjedničkog kandidata podrže Mladena Bojanića”, navodi se u otvorenom pismu koje je neformalno udruženje #Građanski proslijedilo svim opozicionim političkim partijama.

Kako dodaju njihova grupa “Građanski”  je neformalno udruženje intelektualaca/ki i istaknutih građanskih aktivista/kinja u Crnoj Gori, koje je nastalo nakon nasilnog razbijanja protesta Demokratskog fronta (DF) u oktobru 2015. godine.

Iz ove grupe su uvjereni da Bojanića preporučuju lični kvaliteti i prethodno političko angažovanje, da – uzimajući u obzir do sada iznijete stavove opozicionih partija – može biti prihvatljiv svima, i da uz široku podršku opozicionog bloka može ostvariti izbornu pobjedu.

“Mladen Bojanić je u Crnoj Gori prepoznat kao stručnjak iz oblasti ekonomije i kao politički aktivan građanin koji želi da doprinese demokratskim promjenama u zemlji, istovremeno kritički promišljajući postupke političkih organizacija u čijem je radu do sada uzimao učešće i zalažući se za veće i transparentnije uključivanje građana u procese donošenja važnih odluka“, navodi se u otvorenom pismu opoziciji.

#Građanski podsjeća da nema dobrog razloga za insistiranje pojedinih opozicionih subjekata na kandidaturi koja bi ugrozila opozicioni dogovor, jer su “bez kompromisa, saradnje i zajedničkog nastupa predsjednički izbori unaprijed izgubljeni“.

“Kao građani i građanke Crne Gore, čiji je jedini interes demokratska promjena i boljitak crnogorskog društva, vjerujemo da je Mladen Bojanić upravo takav kandidat. Zato mi kao nosioci suvereniteta zahtjevamo od naših predstavnika da se vode opštim a ne partijskim interesom i podrže jedino rješenje koje može donijeti pobjedu Crnoj Gori“, zaključuje se u otvorenom pismu opozicionim partijama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tovolu
Gost
Tovolu

Damjanovic.

Zoran beograd
Gost
Zoran beograd

Jos samo bojanic fali.

Mina
Gost
Mina

Moze,ali tek kad procita ,barem dvije knjige,ne bi li obogatio svoj oskudni recnik.

54321
Gost
54321

Šef izborne kampanje biće mu Pajović.

Borivoje B.
Gost
Borivoje B.

Daj ne šalite se, on nije loš ali ako je najbolji onda smo mi …onamo namo.

boki
Gost
boki

Ok, nije najbolji, slažem se, ali od do sada kandidaovanih mislim da je on najbolje i najprihvatljivije rešenje svima.

gmt
Gost
gmt

Daleko najbolje rješenje je Dragan Hajduković, ako ćemo pravo. Bojanić je solidno rješenje.

gogash
Gost
gogash

moze, odlicno

Mojsije
Gost
Mojsije

Danas su me zvali da podrži kandidaturu za predsjednika Maricu Perovu.Dobre godine i veliko iskustvo u domaćinstvu i prepoznatljiva u kontaktu sa komisijama i šire. Ima bolje performanse od do sada predloženih.

Donja Morača CG
Gost
Donja Morača CG

Baš smo se čudili đe si do sad. Je li predviđena kakva kazna za ovakve predloge. Što li se Janko Vučinić ušuta, zaboga.

Send this to a friend