Politika

Gutereš: Podrška Đukanoviću i građanima da se sačuva jedinstvo zemlje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom, koji je, upoznat sa izazovima sa kojima se Crna Gora nedavno suočila, iskazao podršku ličnim naporima Đukanovića i naporima građana, uz najbolje želje da će biti u mogućnosti da se sačuva jedinstvo zemlje.

Đukanović je zahvalio na ponovnom susretu, drugom u relativno kratkom vremenu, što potvrđuje kvalitet odnosa Crne Gore i UN.

“Održavanje generalne debate uliva uvjerenje da je multilateralizam živ i da će svijet biti u stanju da odgovori globalnim izazovima, što je od izuzetne važnosti imajući u vidu prenaglašenost sumnji koje su prema multilateralizmu prevladavale u posljednjih nekoliko godina”, ocijenio je Đukanović.

Zahvalio je generalnom sekretaru na podršci koja je u velikoj mjeri doprinosila demokratizaciji Crne Gore i ostvarenju ključnih vanjskopolitičkih rezultata u prethodnim godinama, članstvu u NATO i napretku u pregovaračkom procesu sa EU.

Gutereš je izrazio zadovoljstvo novim susretom sa Predsjednikom Crne Gore u sjedištu UN-a u Njujorku.

“Upoznat sa izazovima sa kojima se Crna Gora nedavno suočila, iskazao je podršku ličnim naporima Predsjednika Crne Gore i naporima građana, uz najbolje želje da će biti u mogućnosti da se sačuva jedinstvo zemlje”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Potvrdio je odličnu saradnju Crne Gore i Ujedinjenih nacija, i poželio dalji uspjeh u borbi protiv Covid-19, klimatskih promjena i dostizanju ciljeva održivog razvoja.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o prilikama u regionu. Izrazili su saglasnost u pogledu važnosti uloge EU na Zapadnom Balkanu i potrebe integracije zemalja regiona.

U tom kontekstu, navode iz Đukanovićevog kabineta, prepoznate su prednosti snažne podrške EU proevropskim snagama u cilju demokratizacije i stabilnosti regiona.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jugovic
Gost
Jugovic

“Integracija zemalja regiona” je nekada bila i zvala se “Jugoslavija”

E blago nama
Gost
E blago nama

Kuku nama sto nam spremaju

Send this to a friend