Politika

Gutić: Nova Vlada da preispita svaku odluku koju je donio odlazeći premijer Krivokapić

Damir Gutić

Ponašanje odlazaćeg premijera Zdravka Krivokapića u danu kada parlament izglasava nepovjerenje Vladi koju je predvodio, odslikava stanje nemoći, pogubljenosti i panike u kojem se on danas nalazi, poručio je potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS) Damir Gutić.

<<<Dok Skupština raspravlja o padu kabineta Krivokapića Vlada usvojila Odluku o sticanju državljanstva bez znanja MUP-a<<<

Reakcija Gutića uslijedila je nakon informacije da je, “odlazeći” premijer Zdravko Krivokapić, zakazao sjednicu, gdje je bez znanja predstavnika MUP-a, na dnevni red uvrstio Prijedlog Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

“Vlada mora da vodi računa da ne izađe iz ustavnih nadležnosti. Vlada i premijer će biti smijenjeni večeras i potpuno je neodgovorno da baš večeras donose odluke oko kojih nije bilo društvenog konsenzusa u prethodnom periodu”, kazao je Gutić.

On je poručio da, “donošenje ovako velike odluke bez znanja ministra u čijoj je to nadležnosti, pokazuje da je premijer umislio da sve može”.

“Naravno da ne može, pravna država podrazumijeva poštovanje procedura izglasavanja Odluka, te će svaka Odluka biti preispitana od strane nove Vlade. Ovakvi haotični potezi nalažu da se odmah krene u otvaranje dijaloga i formiranje nove Vlade, jer odlazećem premijeru ne treba ostaviti bilo kakve mogućnosti da “ad hoc” Odlukama remeti pravni poredak države”, zaključio je Gutić.

Send this to a friend